![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[C5-00] Nokia Maps - nie można pobrać map, czyżby były za opłatą? |
---|
![]() |
8 Jul 2010, o 18:11 |
assassin747 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na stronie nokia.pl niedarady pobrać mapek bo piszę że mój fon posiada mapki.
GPS chodzi tylko że za opłatą a w sklepie mówili że GPS jest w 100% za free Skąd mapki wziąć ale tak żeby nawigacja śmigała za free Nie mogę korzystać z nokia Ovi Suite bo nie mam restartowanej baterii a na USB się ładuje [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 8 lipca 2010, o 22:19 ] Precyzuj nazwy tematów. |
Last post |
![]() |
![]() |
8 Jul 2010, o 18:29 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
assassin747 wrote: restartowanej baterii Tj. formatowanej? Obecne baterie nie potrzebują formatowania, a gdzieś czytałem że to może im zaszkodzić. Olać to że się ładuje, włączasz tryb pc suite i nie ma bata musi współpracować z ovi suite. [ Komentarz dodany przez: ZiomalMarcin: 8 lipca 2010, o 22:41 ] Formowanej ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
8 Jul 2010, o 18:43 |
ale jak kupowałem fona to mówili że trzeba to robić z baterią ;
rozładować do wyłączenie się ładować przez 14h i tak 3 razy ! |
![]() |
![]() |
8 Jul 2010, o 22:21 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
assassin747 wrote: to mówili Skonfrontuj to z: http://nokiahacking.pl/formowanie-baterii-argumenty-i-kontrargumenty-vt957.htm. ![]() [ Dodano: 8 lip 2010, o 22:21 ] A przede wszystkim pokaż taki ustęp w instrukcji obsługi. Jeśli sama Nokia o tym nie mówi, to coś znaczy. |
![]() |
![]() |
9 Jul 2010, o 17:00 |
zostawmy sprawę baterii
przejdźmy do map dlaczego jak włączyłem gps to wzioło mi kase jak na stronie producenta pisze że ; ''nawigacji jest bezpłatny przez cały okres użytkowania telefonu.'' i na dodatek niemoge pobrać mapy z neta http://img64.imageshack.us/img64/2471/beztytuuxe.png |
![]() |
![]() |
9 Jul 2010, o 17:31 |
Gązo5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
assassin747 wrote: przejdźmy do map dlaczego jak włączyłem gps to wzioło mi kase jak na stronie producenta pisze że ; ''nawigacji jest bezpłatny przez cały okres użytkowania telefonu.'' nawigacja jest darmowa ale gdzieś na stronie jest napisane małym druczkiem że nie tyczy się to opłat za transfer skorzystaj z aplikacji Nokia Map Loader aby pobrać mapy |
![]() |
![]() |
10 Jul 2010, o 19:26 |
filipsworks ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
GPS jest "płatny" zapewne z powodu, iż masz włączony AGPS... Nie wiem jak to na C5 wygląda na 5230 masz Aplikacje>Lokalizacja>Ustalanie pozycji>Metody ustalania pozycji i musisz odznaczyć "Wspomaganie GPS" (AGPS). Nie mam pojęcia jak to wygląda na s60v3.
Co do Ovi Maps: Włącz mapy>Ustawienia>Internet>Offline. Mapy możesz pobrać za pomocą ostatniej zakładki w Nokia Ovi Suite (nawet przy połączeniu przez BT jeśli nie masz kabla). Do wgrania map offline wymagana jest karta pamięci... Inaczej Ovi odmawia nawet pobrania listy map z serwera. Bateria nie ma nic do działania z Ovi. (miałem nawet podłączony tel na krótko przez starą ładowarkę (gdzieś podczas snu mi bateria wypadła, a jestem tak leniwy, że nie chciało mi się szukać...) |
Last edited by filipsworks on 10 Jul 2010, o 19:29, edited 1 time in total. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|