by jpajak6 » 5 Jan 2023, o 23:33
Flashowałem kiedyś Symbka na N95 na Polskiego, ale tylko na telefonie bodajże z Rosji, który był normalnym RM-159 tylko z innym product codem. Chińczyki mają bodajże coś takiego jak N95-5 RM-245, a z tym by było trudno, Symbian jest przypisany do konkretnego rodzaju telefonu, to nie jest tak jak S40, że se można w ruskim sofcie podmienić ppm na polski, popodmieniać w contencie kalkulator, korektor graficzny itp. na polskie i mamy polski soft. Ale i tak bardzo lubię Symbka, mimo, że póki co nie mam fona z nim, to właściwie mój ulubiony mobilny system. Chciałem nawet kupić N500
(tak wiem, to dziadostwo), żeby pobawić się dotykowym Symbianem, nigdy go nie używałem. Chciałem ją kupić tylko dlatego, że w jednym lombardzie w Krakowie mogłem ją mieć za całe 35zł, ale mimo wszystko poszukam w lepszym stanie, ta wyglądała, jakby ją ciężarówka rozjechała. Zdarzyło mi się na giełdzie znaleźć parę fajnych telefonów, nawet moją obecną Nokię tam kupiłem za 20zł i dokupiłem obudowę za 15zł i mam praktycznie idealny telefon, więc cierpliwie czekam, przeglądam allegro, olx, szukam po lombardach i na giełdzie, kiedyś doczekam.