![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 3 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N8-00] Nokia PC Suite problem ze sterownikami. |
---|
![]() |
19 Apr 2014, o 22:31 |
NorDez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam !
Nie wiem co mogło być przyczyną że po przeinstalowaniu Windows 7 w moim netbooku i zainstalowaniu pakietu Nokia PC Suite potrzebnego aby wykorzystać mój telefon jako modem kablem USB, zaczęły się schody.Nokia N-08 jest widziana w menadżerze urządzeń ale z wykrzyknikiem.Gdy otworzę właściwości - ogólne pojawia się komunikat o nie właściwym wpisie w rejestrze Kod 19 rejestr nie ma pełnego wpisu lub jest uszkodzony i co za tym idzie nie ma możliwości połączenia z siecią.W telefonie jest zainstalowana aplikacja Nokia PC Suite Smart.Wybieram i aktywuję opcję Nokia PC Suite. Przeglądałem wpisy w rejestrze, ale nic mi to nie dało.Udało mi się skonfigurować połączenie poprzez bluetooth jednak nie daje mi spokoju dlaczego na systemie przed ponowną instalacją było wszystko w porządku, a po ponownej instalacji coś się zepsuło.Wiem że chodzi o następujące pliki: usbser_lowerflt.sys i modem.sys z katalogu \\System32 i \\System32\Drives. Może ktoś bardziej zorientowany ode mnie pomoże za co będę wdzięczny bo problem ten przekracza moje możliwości. |
Last post |
![]() |
![]() |
19 Apr 2014, o 22:45 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprobuj zainstalowac Nokia connectivy cable drivers. Jal to nie zadziala to moze Nokia Suite pomoze.
Jak nie to odinstaluj wszystko od Nokii przez Revo uninstaller w najbardziej rozwinietej wersji deinstalatora i zainstaluj na nowo |
![]() |
![]() |
20 Apr 2014, o 09:11 |
NorDez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oczywiście że trzy razy odinstalowywałem i instalowałem cały pakiet Nokia PC Suite wraz z Nokia Connectivy cable drivers, co prawda nie Revo uninstaller, bo go nie posiadam, ale czyściłem dokładnie rejestr RegOrganizer portable bardzo dokładnie.
Niestety nic to nie dało.No cóż - połączenie mam przez bluetooth - szybkość ta sama w 3G, a chyba wygodniej, bo nie trzeba podłączać kabla usb.Tyle że ten problem mnie nurtuje - dlaczego ? Już taką mam naturę, nie lubię łatwo rezygnować. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 3 posts ] Previous topic | Next topic |
|