by Peszeq » 9 Aug 2021, o 12:37
Mam problem z tym programem: on wprawdzie rozpoznaje moją Nokię na połączeniu USB jako RM-902, ale w żaden sposób nie widzi katalogu z plikami firmware'u. Zgodnie z tutorialem nadałem folderowi nazwę rm-902, i próbuję go umieścić kolejno to w jednym, to w innym katalogu wymienionym w formularzu "Product Location", ale Fenix w żaden sposób nie dodaje RM-902 do listy obsługiwanych urządzeń. Ani przy "skanowaniu" nie znajdzie sam, ani przy "Open Product" moja RM-902 nie pojawia się na liście. Telefon jest "widziany" i z innego menu mogę pobrać jakieś informacje go dotyczące.
Co mam zrobić, żeby Fenix wreszcie zauważył ten katalog z plikami firmware'u -- bo bez tego, jak rozumiem, po prostu nie pojawią się stosowne opcje w menu "Flashing"?
[ Dodano: 9 sie 2021, o 12:37 ]emberdo wrote:C:/Program Files/Nokia/Phoenix/Products/RM-XXX.
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 15 czerwca 2013, o 21:18 ]W przypadku 64bit do "Program Files (x86)".
U mnie (Windows XP 32-bit) to nie działa; RM-902 nie pojawia się na liście, gdy wywołam "Open Product" ani nie jest wykrywany podczas "skanowania" (telefon jest widoczny na USB jako RM-902).
Czy trzeba zrobić COKOLWIEK jeszcze?