![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 10 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[2730c] Nokia2730c-1 "Contact servis" |
---|
![]() |
18 Jul 2013, o 18:56 |
Finker ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam posiadam 2730c i podczas ladowania wyswietla mi sie napis "contact servis". W programie PHOENIX natrafiam na dziwny problem, a mianowicie nie moge znalesc softu w PHOENIXIE
Kroki ktore wykonalem zrobilem wg poradnika "http://nokiahacking.pl/naprawianie-niewlaczajacego-sie-telefonu-dead-flashing-vt80.htm" i pytanie dla was w czym tkwi problem i jak go rozwiazac Z gory dzieki za pomoc ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
18 Jul 2013, o 19:57 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Taka komunikat informuje zwykle o poważniejszej usterce niż soft, który można by próbować wgrywać w domu.
>> http://wiki.nokiahacking.pl/Contact_Service |
![]() |
![]() |
18 Jul 2013, o 20:12 |
a dasz rade mi powiedziec dla czego nie moge znalesc softu w PHOENIXI'E? przyda mi sie to kiedys. Juz raz naprawialem N95 z pomoca tego forum i poslo gladko, a teraz nie moge nawet pobrac paczki z softem czy w ogole softu RM 578(dziś). Wczoraj jak pobralem ze strony http://mrcrab.net/Nokia-Product-Code.html to phoexnix mi go nie wykrywal. Caly czas wyskakuje mi blad Neither DP1.0 nor DP2.0 was found
|
![]() |
![]() |
18 Jul 2013, o 20:27 |
Soft musi znajdować się w odpowiednim katalogu, by wykrył go Phoenix. Szczegóły w tym punkcie FAQ:
>> faq-tu-znajduja-sie-odpowiedzi-na-twoje-pytania-vt11.htm#dz02pkt07 |
![]() |
![]() |
18 Jul 2013, o 20:51 |
otóż jest w C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products
Folder PACKAGES nie istnieje u mnie w adresie ktory jest podany w poradniku. Mam go utworzyc? [ Dodano: 18 lip 2013, o 19:51 ] sorry ja sie za bardzo spiesze. Ogarnę temat i dam znać co i jak ![]() |
![]() |
![]() |
18 Jul 2013, o 20:54 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co do softu z mrcrab.net. Trzeba zmienić nazwę. Gdzieś na forum jest poradnik do tego i nawet program, który sam zmieni nazwę.
|
![]() |
![]() |
18 Jul 2013, o 21:18 |
![]() |
![]() |
18 Jul 2013, o 21:39 |
Przeczytalem wczoraj wiekszosc poradnikow z FAQ i wiem ze nazwa musi zaczynac sie od R. Wczoraj strona mi działała, a dziś już nie dziala. Wyszukalem RM w googlach i pobralem narazie w wersji Wietnamskiej ale to mi nie przeszkadza chce sprawdzic czy ten tel dziala bo swoja e52 zgubilem. Co do tego telefonu, to pracuje w takiej pracy ze telefonow mam naprawde sporo oczywiscie nie wszystkie dzialaja, ale zdarza sie bardzo czesto, ze owszem dzialaja tylko jakas drobnostka jest w nim nie tak.
[ Dodano: 18 lip 2013, o 20:39 ] Udało się i słowa Pawelooss'a się sprawdziły dalej ten sam komunikat wiec tel do kosza próbuję zrobić następnego dziki wielkie za pomoc. |
![]() |
![]() |
20 Jul 2013, o 00:51 |
moze jeszcze ktos z was wrzucić mi ss adresu do RMow bo nie opotrafie ustawic to wg poradnika nie mam sie jak odniesc czy ma byc folderd z RM* czy ma byc plik z RM*
|
![]() |
![]() |
20 Jul 2013, o 01:16 |
Finker wrote: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-XXX gdzie XXX jest kodem odpowiadającym twojemu modelowi. Taki jest najbardziej standardowy folder. A w tym folderze powinny być z kolei pliki softu zaczynające się właśnie od rmXXX....... |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 10 posts ] Previous topic | Next topic |
|