![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
Previous topic | Next topic Page 69 of 262 [ 3921 posts ] Go to page Previous 1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 262 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
O wszystkim i o niczym. |
---|
![]() |
27 Mar 2014, o 19:49 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No ale gazowlotki zamontowane pod klapką przy wlewie paliwa są spoko
![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
27 Mar 2014, o 21:59 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
_NeedSpeed_ wrote: No ale gazowlotki zamontowane pod klapką przy wlewie paliwa są spoko Tylko przejsciówki trzeba Zgadzam się. Wiele wlewów już widziałem, ale te są najwygodniejsze. Zero schylania, klient sam przykręca, ew. jak jakaś fajna pani (:E) się męczy to zrobię to za nią - złota zasada "jak najmniej dotykaj samochód klienta". Ogólnie robię u siebie teraz test - wywaliłem wąż podciśnieniowy od zaworu sterowania ogrzewania powietrza dolotowego. Teraz do silnika płynie tylko zimne powietrze. Zobaczymy jak wpłynie to na spalanie, osiągi się nie poprawiły, ale z racji, że jest więcej tlenu (powietrze z zewnątrz a powietrze ogrzane przez kolektor wydechowy) to i spalanie powinno się zmniejszyć. |
![]() |
![]() |
27 Mar 2014, o 23:38 |
michal939 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O jakie przejściówki wam chodzi? mam w polonezie wlew LPG pod klapką wlewu i o istnieniu żadnych przejściówek nie wiem
![]() |
![]() |
![]() |
27 Mar 2014, o 23:47 |
michal939 wrote: O jakie przejściówki wam chodzi? mam w polonezie wlew LPG pod klapką wlewu i o istnieniu żadnych przejściówek nie wiem Takie. W niektórych autach nie mieści się całe gniazdo więc stosuje się malutką dziurkę z do niej dokręca się poniższy adapter. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
30 Mar 2014, o 23:36 |
boczkens ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Dobra du**. |
![]() |
![]() |
31 Mar 2014, o 00:04 |
I za***ista blenda
![]() |
![]() |
![]() |
1 Apr 2014, o 16:00 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
szkoda mazdy
![]() [ Dodano: 1 kwi 2014, o 16:00 ] ps. jak to jest? mazda dostanie mandat za wymuszenie, to wiem. A czy ciapak z lambo też dostanie w tym wypadku mandat za przekroczenie dozwolonej prędkości? [ Dodano: 1 kwi 2014, o 16:00 ] wydaje mi się że nie. |
![]() |
![]() |
1 Apr 2014, o 16:10 |
Hehe ku***y niech jeżdżą normalnie a nie lewą stroną
![]() |
![]() |
![]() |
1 Apr 2014, o 16:15 |
Krzysiek_PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://www.autocentrum.pl/newsy/nowosci/fabrycznie-nowe-auto-za-18-000-zl-tyle-bedzie-kosztowal-qcyk/
ale troloololololo dobrze ze dziś 1kwietnia XD |
![]() |
![]() |
1 Apr 2014, o 16:39 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Qcyk
![]() większa wiocha niż golfy na powiatowych tablicach rejestracyjnych ![]() _NeedSpeed_ wrote: Hehe ku***y niech jeżdżą normalnie a nie lewą stroną kiedyś mieli normalnie, tylko coś im od***ało i se odwrócili |
Last edited by davvid on 1 Apr 2014, o 16:40, edited 3 times in total. |
![]() |
![]() |
1 Apr 2014, o 16:46 |
![]() Ślinię się |
![]() |
![]() |
1 Apr 2014, o 18:50 |
_NeedSpeed_, Audisie zaczęły się podobać?
![]() |
![]() |
![]() |
1 Apr 2014, o 19:59 |
Cały czas się podobują
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
1 Apr 2014, o 22:07 |
Zakończyłem eksperyment z odłączonym ogrzewaniem powietrza dolotowego!
![]() Podsumowując: Przejechałem 245 kilometrów. Do zbiornika weszło mi 30.85 litrów LPG (nie nie mam podniesionego wielozaworu ![]() Spalanie wyszło: 12,59 l/100 km. Koszt 100 km = 32,86 zł - mieści się w mojej normie. Czyli jeżeli masz auto z LPG i instalację II generacji - odłącz / zaślep / wywal zawór sterujący ogrzewaniem powietrza dolotowego! Zawór ten służy tylko do tego, żeby benzyna lepiej odparowywała podczas pracy zimnego silnika. Przy moim silniku ABT, zawór ten fabrycznie zamyka się dopiero przy +35 stopniach otoczenia. Przy LPG nie jest potrzebne wspomaganie odparowania, gdyż gaz jest już odparowany kiedy trafia do kolektora ssącego. ![]() Prosta chemia: zimne powietrze -> więcej tlenu -> lepsza wydajność spalania mieszanki. |
![]() |
![]() |
2 Apr 2014, o 14:44 |
To ciepłe powietrze ciągnie z nad kolektora wydechowego?
Mi ostatnio na trasie do Rzeszowa i spowrotem wyszła średnia wg komputera 7 litrów/100km. ![]() ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 262 Next Page 69 of 262 [ 3921 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)