![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
Previous topic | Next topic Page 74 of 262 [ 3921 posts ] Go to page Previous 1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 262 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
O wszystkim i o niczym. |
---|
![]() |
22 May 2014, o 21:49 |
boczkens ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bombel201 wrote: Gaz to mam w kuchence i zapalniczce Ropę to mam w traktorze... Takie pi***olenie o szopenie. Sralis mazgalis, kocie gówno z chrzanem. Żadne paliwo nie hańbi natomiast w gazie najbardziej boli mnie przyspieszone zużycie wszystkiego, bagażnik zajęty ku*** TAKIM bojlerem i ten dystans... |
Last post |
![]() |
![]() |
22 May 2014, o 21:54 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
boczek napasc na bank i nie trzeba sie juz martwic brakiem hajsu na wache
![]() |
![]() |
![]() |
22 May 2014, o 23:13 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
boczkens wrote: Żadne paliwo nie hańbi natomiast w gazie najbardziej boli mnie przyspieszone zużycie wszystkiego, bagażnik zajęty ku*** TAKIM bojlerem i ten dystans... 22 lata na jednej uszczelce pod głowicą - LPG od 2005 roku. Spalanie oleju nawet w fabrycznej normie (fabryczne nówki miały dozwolone spalenie 1 litra na 1000 km) - dolewam litr co około pół roku czyli nawet interwał dolewania by się zgadzał. Butla we wnęce koła zapasowego. Mało miejsca w bagażniku? Zapas za mój fotel i miejsce nagle jest. ![]() Jeżeli nie masz kosmicznej kompresji na silniku i wszystko dobrze wyregulowane to LPG nic mu nie zaszkodzi. |
![]() |
![]() |
22 May 2014, o 23:21 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Takie auto i "tankowanie" do pełna nie jest tak bolesne. Poza tym czy nie jest piękne? |
![]() |
![]() |
22 May 2014, o 23:23 |
Miałem auto z LPG, dziękuję, postoję. To, że Twoje 22-letnie audi dobrze znosi gaz to tylko się cieszyć. Problem w tym, że moje auto ma 9 lat i jeśli będę zmieniał to raczej na nowsze niż na starsze. A jakoś nie mam zaufania do ingerencji pana Henia od gazu w nowoczesny silnik.
|
![]() |
![]() |
22 May 2014, o 23:47 |
boczkens wrote: A jakoś nie mam zaufania do ingerencji pana Henia od gazu w nowoczesny silnik. Pamiętaj, że teraz samochody projektują księgowi a nie inżynierowie. 30 części w jednym nierozbieralnym module i bezawaryjna praca do końca gwarancji albo przez pierwsze 100 000 km. Do nowszych silników LPG sekwencyjny (ja mam jeszcze mieszalnik II gen.) założony w porządnym fachowym warsztacie nie narobi bałaganu. Pod warunkiem, ze jest odpowiednio wyregulowany głównie pod kątem temperatury spalania. Wszystkie usterki (wypalanie gniazd, uszczelniaczy zaworowych) przez gaz powoduje za wysoka temperatura spalania (zbyt uboga mieszanka). Btw, jakie auto miałeś zagazowane? |
![]() |
![]() |
23 May 2014, o 06:31 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ZiomalMarcin, jak nierozbieralnym? u nas w Polsce nie ma rzeczy niemożliwych.
|
![]() |
![]() |
23 May 2014, o 07:32 |
ZiomalMarcin, Fiata Sienę.
![]() |
![]() |
![]() |
23 May 2014, o 08:15 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak naprawdę gaz jest 100% bezawaryjny w autach gdzie najbogatsza elektronika to CB-Radio albo smartfon w kieszeni kierowcy
![]() Osobiście miałem kontakt z zagazowanym Polonezem i Nivą i tam gaz nie dorabiał problemów i pozwolił naprawdę zaoszczędzić na paliwie. Znajomy jeździ Megane CC z gazem, silnik chyba 2.0 albo coś koło tego, do niej założył gaz i też mówi że problemów z nim żadnych nie ma. Tylko że na serwisie nie oszczędza, sama instalacja kosztowała go chyba z 2k zł albo i więcej. Tylko że jeździ tyle że i tak mu się to zwraca ![]() |
![]() |
![]() |
23 May 2014, o 11:41 |
nemo333 wrote: Tak naprawdę gaz jest 100% bezawaryjny w autach gdzie najbogatsza elektronika to CB-Radio albo smartfon w kieszeni kierowcy Na szczęście ta era już mija i samochody są pełne udogodnień poprawiających komfort kierowcy. |
![]() |
![]() |
23 May 2014, o 12:28 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
_NeedSpeed_ wrote: davvid no burżuj. Insignią ciśniesz? merivą ![]() ZiomalMarcin wrote: Teraz czekam na spam fachowców, którzy powiedzą, że zaraz skończy mi się silnik też mnie to ro***erdala ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
23 May 2014, o 12:40 |
boczkens wrote: Na szczęście ta era już mija i samochody są pełne udogodnień poprawiających komfort kierowcy. Jak masz na myśli te wszystkie "lane-assist" i jakieś inne pierdoły programowe to ja stwierdzam, że takie rzeczy są dla tych co mają problem z jeżdżeniem i potrzebują wiecznej opieki. |
![]() |
![]() |
23 May 2014, o 13:14 |
ZiomalMarcin wrote: Jak masz na myśli te wszystkie "lane-assist" i jakieś inne pierdoły programowe to ja stwierdzam, że takie rzeczy są dla tych co mają problem z jeżdżeniem i potrzebują wiecznej opieki. Niestety liczba kierowców, którym lane assist nie raz uratowało du** zapewne stale wzrasta. Każdemu zdarza się rozkojarzyć i zahaczyć o pas obok. Ja akurat nie mam nic przeciwko takim systemom, a wręcz jestem za. |
![]() |
![]() |
23 May 2014, o 13:46 |
michal939 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja powiem na przykładzie swojego Poldka,gaz chodzi bezproblemowo a elektronika w nim wbrew pozorom nie jest to średniowiecze bo taki sam układ sterowania silnika znajduje sie w astrze g czy punto 2.Znam tez kilka innych aut i tez fajnie chodzą na LPG
![]() |
![]() |
![]() |
23 May 2014, o 14:09 |
boczkens wrote: Niestety liczba kierowców, którym lane assist nie raz uratowało du** zapewne stale wzrasta. Każdemu zdarza się rozkojarzyć i zahaczyć o pas obok. Ja akurat nie mam nic przeciwko takim systemom, a wręcz jestem za. Prowadzisz auto to wiesz jaka jest to odpowiedzialność i wtedy nie należy myśleć o niebieskich migdałach i pi***olić przez telefon tylko skupić się na jeździe. Dodawanie tych śmiesznych bajerów to tylko ogłupianie ludzi. Liczą się umiejętności a nie poleganie na systemach bezpieczeństwa. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 262 Next Page 74 of 262 [ 3921 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)