![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
Previous topic | Next topic Page 110 of 262 [ 3921 posts ] Go to page Previous 1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 262 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
O wszystkim i o niczym. |
---|
![]() |
2 Oct 2014, o 19:19 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
davvid wrote: te? chyba nie To nie są prawdziwe BBSy jak coś ![]() Krzysiek_PL wrote: Według katalogu powinien palić 7,6/100km Hamowanie silnikiem daje dużo. Ty tam gaz masz? nemo333 wrote: Wielka krowa z nieekonomicznym silnikiem Mówisz o jakiejś E65 750? |
Last post |
![]() |
![]() |
2 Oct 2014, o 19:24 |
Krzysiek_PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
2 Oct 2014, o 23:06 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krzysiek_PL wrote: No własnie jestem pod wrażeniem że tak mało 12 litrów w miejskiej benzynie to jest mało? ![]() [ Dodano: 2 paź 2014, o 23:06 ] Krzysiek_PL wrote: w du*** mam to eko jeżdżenie, poczekamy jak zaczniesz tankować za swoje ![]() ekologie też mam gdzieś, ale portfel im grubszy tym lepiej:) |
![]() |
![]() |
2 Oct 2014, o 23:20 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
davvid wrote: poczekamy jak zaczniesz tankować za swoje ekologie też mam gdzieś, ale portfel im grubszy tym lepiej:) Również mam gdzieś bawienie się w zarzynanie wału jeżdżąc na obrotach równych 1100 lub niżej. Im więcej tym lepiej (do pewnego momentu ofc). ![]() Jeżdżę za swoje. |
![]() |
![]() |
2 Oct 2014, o 23:32 |
davvid wrote: Krzysiek_PL wrote: No własnie jestem pod wrażeniem że tak mało 12 litrów w miejskiej benzynie to jest mało? ![]() [ Dodano: 2 paź 2014, o 23:06 ] Krzysiek_PL wrote: w du*** mam to eko jeżdżenie, poczekamy jak zaczniesz tankować za swoje ![]() ekologie też mam gdzieś, ale portfel im grubszy tym lepiej:) no 12 litrow malo focus mk1 w kombi 1.8 115koni dorzucam się do benzyny więc odczuwam koszty ![]() |
![]() |
![]() |
2 Oct 2014, o 23:50 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krzysiek_PL wrote: no 12 litrow malo focus mk1 w kombi 1.8 115koni to jest wchuj. Pewnie coś masz tam zj***ne:) ZiomalMarcin wrote: mam gdzieś bawienie się w zarzynanie wału jeżdżąc na obrotach równych 1100 lub niżej. wystarczy umieć przewidywać sytuacje, i unikać jazdy na jałowcu. Zawsze mam zapięty jakiś bieg. Tylko, że to co zaoszczędzę na hamowaniu silnikiem to przepalam jak pokręcę do 4-5k ![]() rekord to 6,2 litra na sete. I wcale nie zamulałem. Wystarczy umieć wykorzystywać chociażby ukształtowanie terenu. |
![]() |
![]() |
3 Oct 2014, o 10:20 |
boczkens ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
True. 12l to baardzo dużo jak na to auto z tym silnikiem.
|
![]() |
![]() |
3 Oct 2014, o 11:27 |
Nie silnik chodzi równo i cicho
czesem tylko sa problemy z obrotami bo zyja własnym życiem Może przez nie mam wyższe spalanie ![]() |
![]() |
![]() |
3 Oct 2014, o 11:46 |
Krzysiek_PL wrote: Nie silnik chodzi równo i cicho czesem tylko sa problemy z obrotami bo zyja własnym życiem Może przez nie mam wyższe spalanie Do sprawdzenia: - czy gdzieś nie ciągnie lewego powietrza (przez to od razu ECU zaczyna wariować) - czystość przepustnicy - jak żyje sonda lambda (złe oscylacje prowadzą również do wariacji ECU, który ciągle stara się ustawić optymalną mieszankę, a ciulate wyniki spalin sprawiają, że głupieje) |
![]() |
![]() |
3 Oct 2014, o 12:35 |
boczkens ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A tak z ciekawości spytam dlaczego nie zdecydujesz się na gaz? To kombi więc porządną butlę masz gdzie włożyć, żaden wstyd, czysta oszczędność, a przy takim spalaniu dziura w portfelu będzie zauważalnie mniejsza.
|
![]() |
![]() |
3 Oct 2014, o 13:03 |
ZiomalMarcin wrote: Krzysiek_PL wrote: Nie silnik chodzi równo i cicho czesem tylko sa problemy z obrotami bo zyja własnym życiem Może przez nie mam wyższe spalanie Do sprawdzenia: - czy gdzieś nie ciągnie lewego powietrza (przez to od razu ECU zaczyna wariować) - czystość przepustnicy - jak żyje sonda lambda (złe oscylacje prowadzą również do wariacji ECU, który ciągle stara się ustawić optymalną mieszankę, a ciulate wyniki spalin sprawiają, że głupieje) No właśnie o lewyn powietrzu i przepustnicy myślałem, muszę się to zabrac [ Dodano: 3 paź 2014, o 13:03 ] boczkens wrote: A tak z ciekawości spytam dlaczego nie zdecydujesz się na gaz? To kombi więc porządną butlę masz gdzie włożyć, żaden wstyd, czysta oszczędność, a przy takim spalaniu dziura w portfelu będzie zauważalnie mniejsza. Nie mam nic do gazu, w niektórych autach to koniecznosc tylko ile bym potrzebował na instalację? 2500zl, 3000zl duzo trochę ;_; |
![]() |
![]() |
3 Oct 2014, o 13:10 |
Krzysiek_PL wrote: Nie mam nic do gazu, w niektórych autach to koniecznosc tylko ile bym potrzebował na instalację? 2500zl, 3000zl duzo trochę ;_; Zależy jaka instalacja. Mieszalnikowe są prostsze i tańsze, sekwencje droższe, bo dochodzą ci 4 dodatkowe wtryski do LPG. ![]() |
![]() |
![]() |
3 Oct 2014, o 14:32 |
ZiomalMarcin wrote: Krzysiek_PL wrote: Nie mam nic do gazu, w niektórych autach to koniecznosc tylko ile bym potrzebował na instalację? 2500zl, 3000zl duzo trochę ;_; Zależy jaka instalacja. Mieszalnikowe są prostsze i tańsze, sekwencje droższe, bo dochodzą ci 4 dodatkowe wtryski do LPG. ![]() taka zeby motor nie padl za 100k km ;__; |
![]() |
![]() |
3 Oct 2014, o 14:59 |
Krzysiek_PL wrote: taka zeby motor nie padl za 100k km ;__; Dobrze wyregulowana instalacja nie niszczy silnika. |
![]() |
![]() |
3 Oct 2014, o 15:44 |
narazie dokładnie przejrze silnik może coś jest do wymiany może wtedy spalanie spadnie do 10/100km
jak nie to z ojcem pomyślimy może o lpg ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 262 Next Page 110 of 262 [ 3921 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)