![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
Previous topic | Next topic Page 14 of 262 [ 3921 posts ] Go to page Previous 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 262 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
O wszystkim i o niczym. |
---|
![]() |
18 Mar 2013, o 00:19 |
Mati91 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobra koniec gdybania. Autko jutro idzie do mechanika wiec kolo srody bede wiedzial juz wiecej. dobranoc
|
Last post |
![]() |
![]() |
18 Mar 2013, o 15:49 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mikas1996 wrote: ... Dwumas lub skrzynia jest do zrobienia a nie jakaś tarcza ... Temat został już dokładnie obgadany na Opel Friends Polska.. Co koło zamachowe ma do układu kierowniczego? |
![]() |
![]() |
18 Mar 2013, o 17:24 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krzychu_Polowin wrote: opon się nie wyważa tylko felgi Hmmm, a ja myślałem że cały zestaw felga+opona ![]() Krzychu_Polowin wrote: wywalenie kata i wstawienie strumienicy w obudowie kata Nie lepiej przelot zamiast takiego pi***olenia? |
![]() |
![]() |
19 Mar 2013, o 21:49 |
Krzychu_Polowin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
_NeedSpeed_ wrote: Krzychu_Polowin wrote: opon się nie wyważa tylko felgi Hmmm, a ja myślałem że cały zestaw felga+opona ![]() Krzychu_Polowin wrote: wywalenie kata i wstawienie strumienicy w obudowie kata Nie lepiej przelot zamiast takiego pi***olenia? Masz rację felgę + oponę się wyważa a co do przelotu to też jest w planach zobaczymy jak będę z $$$ stał ![]() [ Dodano: 19 mar 2013, o 20:49 ] Obecnie powoli szukam jakiś 15' fajny alusków z oponkami do 550zł ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
19 Mar 2013, o 21:56 |
Hej
![]() Autko już u mechanika od wczoraj. Rozrząd już zmieniony, filtry zmienione, kapało z silnika bo jakieś Zimmeringi (?) były zdupczone, a latanie kierownicy? Buła na oponie od wewnętrznej strony... Jeszcze 1-2 dni i autko będzie u mnie z powrotem. |
![]() |
![]() |
19 Mar 2013, o 22:16 |
Mati91, a jak tam alusy wszystkie już wypolerowane ?
|
![]() |
![]() |
19 Mar 2013, o 22:25 |
Jeszcze jedna mi została, ale nie śpieszę się, bo ta je***a zima jakoś nie chce odejść
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
19 Mar 2013, o 22:32 |
Mati91, ja do swojego teraz zaczynam powoli szukać jakiś alusów 15' z oponkami w dobrym stanie za 550zł może coś znajdę
|
![]() |
![]() |
19 Mar 2013, o 22:44 |
szukaj na allegro pełno tam tego
![]() |
![]() |
![]() |
20 Mar 2013, o 13:10 |
mikas1996 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krzychu_Polowin wrote: Mati91, ja do swojego teraz zaczynam powoli szukać jakiś alusów 15' z oponkami w dobrym stanie za 550zł może coś znajdę Tylko jak będziesz kupować to patrz czy na tych oponkach przynajmniej z sezon polatasz ![]() ![]() Mati91 wrote: Hej ![]() Autko już u mechanika od wczoraj. Rozrząd już zmieniony, filtry zmienione, kapało z silnika bo jakieś Zimmeringi (?) były zdupczone, a latanie kierownicy? Buła na oponie od wewnętrznej strony... Jeszcze 1-2 dni i autko będzie u mnie z powrotem. No to dobrze że nic grubego tam nie było ![]() [quote="Mati91" Zimmeringi (?)[/quote] Simeringi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
20 Mar 2013, o 19:18 |
Właśnie dzwonił mi mechanik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po południu podam Wam ostateczną listę co w autko zostało zrobione ![]() [ Dodano: 20 mar 2013, o 18:18 ] Autko już na podwórku ![]() ![]() Wymienione: - rozrząd, - filtr oleju, paliwa, kabiny - wymiana czujnika ABS - wymiana opon ( latanie kierownicy spowodowane było bułą na prawej oponie z przodu!) - wymiana kierunkowskazu (robiło zwarcie i światła drogowe ciągle się włączały i wyłączały, bzzz ![]() - trzaskanie przy trzymaniu sprzęgła przy ruszaniu spowodowane było zardzewiałą blachą, która się złamała/ułamała na gwincie, śruba puściła i to coś o coś waliło ![]() - nowa prowadnica prawej szyby przedniej i wymiana knefla, który ją opuszcza i podnosi - uszczelka i już z silnika nie kapie - umyty silnik Co jeszcze do roboty? Czekam na głośniki o lewą prowadnicę szyby. No i malowanko 4 drzwi oraz nadkola Fotki z dzisiaj: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
20 Mar 2013, o 19:28 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O matko jaki zgnitek
![]() Dobrze mówili że VB jest najgorzej zabezpieczonym oplem przed rdzą ![]() Ty sprawdź lepiej czy niedługo nie będziesz mógł się pozbyć silnika bo auto się zrobi autem Flinstonów ![]() |
![]() |
![]() |
20 Mar 2013, o 19:30 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mati91 wrote: Zapłaciłem łącznie z robocizną 1320zł Malutko. ![]() ![]() [ Dodano: 20 mar 2013, o 18:30 ] nemo333 wrote: O matko jaki zgnitek Dobrze mówili że VB jest najgorzej zabezpieczonym oplem przed rdzą Ty sprawdź lepiej czy niedługo nie będziesz mógł się pozbyć silnika bo auto się zrobi autem Flinstonów Lepiej ch***wo jechać niż dobrze iść. |
![]() |
![]() |
20 Mar 2013, o 19:34 |
Tanio, bo robił mi to ziomek z czasów gimnazjum
![]() ![]() Nemo spokojnie ![]() ![]() za 1200zł to pomaluje i git ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
20 Mar 2013, o 19:39 |
mikas1996, wiem tylko na razie muszę doprowadzić go mechanicznie w 100% do perfekcji a jeszcze kilka rzeczy zostało
![]() Mati91, ja też mam zgniłego ale tylko w jednym miejscu od strony kierowcy z tyłu ale już za niedługo wycinanie i wspawywanie mi zostanie jak jak już pisałem tylko malowanie nemo333, nie czepiaj się bo ty auta nie masz a każdy jeździ takim na jakiego go stać i które jest tanie w eksploatacji ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 262 Next Page 14 of 262 [ 3921 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)