![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 11 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[E72] OBD2 Symbian. |
---|
![]() |
29 Jan 2016, o 01:28 |
Navia -
|
Witam,
Poszukuję aplikacji na Symbiana obsługującej OBD2 ELM327 . Czy ktoś używał takiej aplikacji w telefonie z Symbianem . Linki mile widziane. Potrzebuję na swoją Nokię e72 |
Last edited by Navia on 29 Jan 2016, o 01:29, edited 1 time in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
29 Jan 2016, o 01:52 |
Vipe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
13 Feb 2016, o 13:10 |
Navia -
|
Tak , widziałem. Właśnie z jakiejś rosyjskiej strony pobrałem i nawet udało mi się aktywować program.
Tu gdyby ktoś chciał. Czekam teraz na towar aby przetestować. [ Dodano: 13 lut 2016, o 10:51 ] Wczoraj otrzymałem już interfejs. Działa na Symbianie jak i na Androidzie. Jedynie co na Symbianie mam problem aby wykonać diagnozę . Może nie wyszukuje błędów bo ich na chwilę obecną nie mam? Z interfejsem płyta z kilkoma programami na różne systemy dla telefonu jak i komputer. [ Dodano: 13 lut 2016, o 12:10 ] Maiłem zainstalowaną wersję 1,2 z linku jaki sam tu podałem. Aktywowałem aplikację tyle że jak pisałem rozłączało mnie podczas diagnozy. Zainstalowałem 1,7 Trial i zapytało czy ją zastąpić. Zastąpiłem, i chyba działa normalnie bo jest klucz w jednym z plików tekstowych. Nawet diagnoza działa i program jest po polsku. |
![]() |
![]() |
16 Feb 2016, o 23:04 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
paniee jaki interfejs zakupiles? najtanszy na allegro czy cos lepszego? i na jakim autku testowales
|
![]() |
![]() |
17 Feb 2016, o 13:19 |
Navia -
|
_NeedSpeed_ wrote: paniee jaki interfejs zakupiles? najtanszy na allegro czy cos lepszego? Kupiłem u tego gościa na Allegro: _NeedSpeed_ wrote: i na jakim autku testowales Na moim Polo 6n2 1.4 16V z 2000r. Testowałem na swojej E72 : ![]() ![]() ![]() Mam też jeden telefon z Androidem Goclever 400 i nim też testowałem. Na obu działa tyle że na Androidzie można skasować błąd a na Symbianie już nie . Tym i tym bez problemu kasuję błąd który akurat mam i walczę z nim. |
![]() |
![]() |
20 Feb 2016, o 02:36 |
No widzisz, a mi wczoraj przyszło, taki sam tylko czarny i nie działa, albo mam problem z autem (Honda City '06). Android jak i iOS (tryOBD/roqyBT+RoqyOBD) łączą się z urządzeniem, ale z ECU się połączyć już nie chce XD W poniedziałek sprawdzę na działąjącym na 100% elmie czy to nie wina jakiegoś bezpiecznika lub uszkodzonego gniazda.
|
![]() |
![]() |
20 Feb 2016, o 16:00 |
Navia -
|
Vipe wrote: ale z ECU się połączyć już nie chce Mój działa. Nie wiem tylko czemu na OBD2 na Symbiana w wersji 1.2 nie chce diagnozować bo rozłącza się . Mam inne wersje ale nie mogę ich aktywować. Nie ma witaminki na te wersje. Najlepiej działa wersja TRIAL ale kasować błędów się nie da. A na stronie którą sam podałeś w wersji Full można kasować chyba błędy ? ![]() |
![]() |
![]() |
20 Feb 2016, o 17:41 |
Kasowanie błędów przez ELMa to nie jest dobry pomysł. To raczej zabawka do szybkiej diagnozy. np. Fordy, Mercedesy Renault i pewnie inne marki też często mają wgl problemy na Elmie (nie działa, złe odczyty, mało funkcji). Najlepiej działa podobno na japońcach.
|
![]() |
![]() |
20 Feb 2016, o 18:48 |
Navia -
|
Vipe, może masz jakąś wersję OBDScope dla Symbiana aby można było też skasować błąd?
Vipe wrote: Kasowanie błędów przez ELMa to nie jest dobry pomysł. To raczej zabawka do szybkiej diagnozy. Jak wyżej miałem problem z wypadaniem zapłonu który już rozwiązałem. Winna była cewka . Po wymianie na używaną ale sprawną problem ustąpił i trzeba było skasować błąd. Mam też kabel do VAG na USB ale marną mam już baterię w laptopie i chcieć trochę posprawdzać w samochodzie jest już problemem. ELMa kupiłem aby mieć coś pod ręką . Oczywiście nie chcę się rozstawać z swoim telefonem z Symbianem. Dlatego w sumie go kupiłem. |
![]() |
![]() |
22 Feb 2016, o 18:53 |
Nie mam, nie mam symbiana ;p
Mój był uszkodzony, jutro odsyłam. |
![]() |
![]() |
22 Feb 2016, o 19:42 |
Navia -
|
Top |