Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
Previous topic | Next topic Page 3 of 3 [ 44 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3 |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Obniżanie wersji oprogramowania telefonu w Phoenixie (USB downgrade). |
---|
Re: Obniżanie wersji oprogramowania telefonu w Phoenixie (USB downgrade). | 2 May 2014, o 15:02 |
matishl - Friend 525/45 100
|
Encis wrote: Zeby polski jezyk miec np a i mam wersje softu okrojnoego gdzie jest wiecej miejsca na C itp, projekt Emperora Żeby mieć polski język musisz wgrać soft pod twój model, który zawiera polski język (rozpoznasz po Product Code). Druga sprawa, nie zaniżaj softu w domu bez odpowiedniego sprzętu bo uwalisz telefon. |
Last edited by matishl on 2 May 2014, o 15:02, edited 4 times in total. |
Last post |
Re: Obniżanie wersji oprogramowania telefonu w Phoenixie (USB downgrade). | 2 May 2014, o 17:59 |
Encis - 10% 11/1 0
|
matishl wrote: Encis wrote: Zeby polski jezyk miec np a i mam wersje softu okrojnoego gdzie jest wiecej miejsca na C itp, projekt Emperora Żeby mieć polski język musisz wgrać soft pod twój model, który zawiera polski język (rozpoznasz po Product Code). Druga sprawa, nie zaniżaj softu w domu bez odpowiedniego sprzętu bo uwalisz telefon. Tylko wlasnie mam ten problem ze w RM350 nie ma product code z jezykiem polskim, zmienilem ten kod na taki by mial jednak nie wiem jak to teraz zrobic by ten jezyk dograc. [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2 maja 2014, o 16:29 ] A skąd masz ten telefon? To w ogóle jakaś azjatycka wersja, więc może się nie dać. [ Dodano: 2 maja 2014, o 17:59 ] Mam z polski, tylko z wlasnej glupoty i zdenerwowania wgralem te 350 bo 348 nie chcial wejsc. Myslalem jafem probowac downgrade zrobic ale na win7 nawet emulatora odpalic nie moge |
Re: Obniżanie wersji oprogramowania telefonu w Phoenixie (USB downgrade). | 3 May 2014, o 12:51 |
|
Tutaj jest soft do RM-350: http://www.mrcrab.net/nokia/Nokia_N79.h ... ype=RM-350
A tu do RM-348: http://www.mrcrab.net/nokia/Nokia_N79.h ... ype=RM-348 Najnowszy możliwy soft do tej N79 w obu przypadkach to v32.1, może dałoby się go podegrać pod refurbish? Ale niech się ktoś wypowie kto się bawił w coś takiego, bo ja sam RMu nigdy nie wgrywałem innego niż fabryczny. |
Last edited by matishl on 3 May 2014, o 12:52, edited 2 times in total. |
Re: Obniżanie wersji oprogramowania telefonu w Phoenixie (USB downgrade). | 4 May 2014, o 23:51 |
Encis - 10% 11/1 0
|
Mam wlasnie tego najnowszego z 350. Moglbys cos wiecej o tym refurbish napisac, bo pierwsze slysze to slowo ?
|
Re: Obniżanie wersji oprogramowania telefonu w Phoenixie (USB downgrade). | 5 May 2014, o 07:29 |
|
To jest jeden z trybów wgrywania softu przez program Nokia Phoenix Na forum masz opis jak wgrać nim soft Nie wolno wgrywać softu niższego numeracją, zawsze wyższy lub ten sam. Tutaj będzie to ten sam numer softu, ale inne RM.
|
Last edited by matishl on 5 May 2014, o 07:33, edited 1 time in total. |
Re: Obniżanie wersji oprogramowania telefonu w Phoenixie (USB downgrade). | 5 May 2014, o 17:45 |
Encis - 10% 11/1 0
|
Jak teraz szukam nie za bardzo widze poradnik dotyczacy refurbish, w sensie nie wiem jak mam wrzucic ten nizszy RM skoro skanuje 350.
@Edit Udalo mi sie wgrac polski jezyk kiedys zmienialem PC na polski, ale sprawdzam dzis w Phoenixie i byl inny jednak, zmienilem znow a potem podmienilem tylko plik jezykowy i zadzialalo jednak jest ktos moglby dokladnie wytlumaczc jak powrocic do RM 348 to chetnie bym to zrobil bo soft emperora jednak stabilny i sprawdzony, probowalem tez plik jezykowy emperora wrzucic ale wtedy telefon zdycha |
Last edited by Encis on 5 May 2014, o 18:28, edited 1 time in total. |
Re: Obniżanie wersji oprogramowania telefonu w Phoenixie (USB downgrade). | 5 May 2014, o 18:20 |
Navia -
|
Encis wrote: jednak jest ktos moglby dokladnie wytlumaczc jak powrocic do RM 348 to chetnie bym to zrobil W domu tego nie zrobisz. Musisz pójść do serwisu i dobry serwisant powinien sobie z tym poradzić. |
Re: Obniżanie wersji oprogramowania telefonu w Phoenixie (USB downgrade). | 5 May 2014, o 18:29 |
Encis - 10% 11/1 0
|
Szkoda, myslalem ze jednak jest jakas metoda. Dzieki za pomoc
|
Re: Obniżanie wersji oprogramowania telefonu w Phoenixie (USB downgrade). | 5 May 2014, o 21:07 |
nemo333 - Sponsor 9190/98 6525
|
lol, skoro kiedyś wgrałeś 348 mając 350 to jaki problem wgrać to po prostu w drugą stronę?
No chyba że obecnie masz wyższy soft jak dostępny dla RM który chcesz wgrać, wtedy to jest ogromny problem |
Re: Obniżanie wersji oprogramowania telefonu w Phoenixie (USB downgrade). | 5 May 2014, o 21:20 |
Encis - 10% 11/1 0
|
nemo333 wrote: lol, skoro kiedyś wgrałeś 348 mając 350 to jaki problem wgrać to po prostu w drugą stronę? No chyba że obecnie masz wyższy soft jak dostępny dla RM który chcesz wgrać, wtedy to jest ogromny problem Miałem 348 wgrałem 350. Teraz polski do 350 wgrałem. Jak miałbym znów 348 wgrać? Soft jest 32.1 |
Re: Obniżanie wersji oprogramowania telefonu w Phoenixie (USB downgrade). | 5 May 2014, o 21:34 |
nemo333 - Sponsor 9190/98 6525
|
Encis wrote: Jak miałbym znów 348 wgrać? Tak samo jak 350? Co to za filozofia, podajesz pliki softu i flashujesz, musi pójść... |
Re: Obniżanie wersji oprogramowania telefonu w Phoenixie (USB downgrade). | 5 May 2014, o 23:45 |
Encis - 10% 11/1 0
|
Jakby to było tak proste jak piszesz dawno bym to zrobił, sfi i phoenix napewno tego nie wykonają. Próbowałem
|
Re: Obniżanie wersji oprogramowania telefonu w Phoenixie (USB downgrade). | 6 May 2014, o 09:41 |
Navia -
|
Dlatego proponuję profesjonalny serwis.
|
Re: Obniżanie wersji oprogramowania telefonu w Phoenixie (USB downgrade). | 6 May 2014, o 11:51 |
Encis - 10% 11/1 0
|
Narazie sobie dam spokój, jeśli będzie jakąś możliwość zrobić to w domowych warunkach to spróbuje. Nie wiem z jakiego powodu mam 75 mb pamięci telefonu :p może się uda kiedyś albo ktoś zrobi modyfikacje softu pod rm350. Język polski mam, hack jest a pieniędzy na serwis szkoda :p
|
Top |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3 Page 3 of 3 [ 44 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)