nemo333 wrote:w większości
pawelooss wrote:A jak trafi się taki, który nie jest?
nemo333 wrote: jak by działało tylko na jednej wersji to możnaby to pisać w poście albo zaznaczyć w tagu.
tutaj to bym najpierw poczekał na opinie tych co mają ten telefon, ne jestem pewien czy zachowano kompatybilność wstecznąpawelooss wrote:Najlepiej scalić wszystko, bo na S^3 też powinny przecież starsze prądzić.
Ale niektóre gry lub aplikacje Symbian docelowo zostały napisane zarówno pod S60v3 i S60v5. I bynajmniej nie mam tutaj na myśli 2 różne wersje. I właśnie dla takich plików proponuję stworzyć odpowiednik "javowskiego" działu Multiscreen.pawelooss wrote:Przecież nie ma tak, by z S60v5 działały na S60v3
A to niby dlaczego? Przecież gry Java Multiscreen nie działają zbyt poprawnie (np. ekrany menu na Nokii 5310 XpressMusic mogą nie być na całym wyświetlaczu a już sama gra - tak). Natomiast gry Symbianowe muliplatformowe już działają dobrze pod każdym względem, zarówno wielkości ekranów jak i sterowaniu, nawet jeśli gra jest przeznaczona na S60v3 o rozdzielczości ekranu 240x320 i tylko z obsługą klawiatury a także jednocześnie na S60v5 z większą rozdzielczością 360x640 i bez obsługi klawiatury ale za to z ekranem dotykowym. W takim razie ja się pytam, dlaczego użytkownicy mieli by nie wybierać wersji symbianowych multiplatformowych skoro ono działają o wiele lepiej od Javy Multiscreen?pawelooss wrote:Moc ludzi nie zajrzy do jakiegoś "multiplatforma", tylko wybierze swoją S60v3.
Jak już pisałem nie mam pomysłu na nazwę dla takiego działu w Symbianie. Multiscreen (kórego używam zastępczo) raczej nie pasuje z racji na w/w różnice pomiędzy Javą a Symbianem.pawelooss wrote:Multiscreen się o tyle sprawdza, że ta nazwa jest już dużo bardziej zakorzeniona w świadomości forumowiczów.
jojo87 wrote:Jak już pisałem nie mam pomysłu na nazwę dla takiego działu w Symbianie.
Return to Ogłoszenia & Propozycje
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest