Witam mam problem właśnie z tym modelem telefonu a konkretnie po włączeniu telefonu pisze że trzeba podać kod ograniczeń i tak myślałem sobie żeby go przeflashować ale czy to coś da?
to jest dziwne bo telefon ma tą nalepkę z orange a karta z orange nie wchodzi;/ próbowałem już karty z plusa era play i nie idzie;/ nie wiem co mam robić!
Telefon mógł zostać zablokowany przez siec robi się tak jak się zgubi telefon na abonament a i zmiana softu nie pomoze jedyne rozwiązanie to zmiana imei'a czego nie doradzam bo w nowszych nokiach po zmianie imei'a telefon uszkadza się nieodwracalnie przepala jakiś tam obwód
@up Sleepy prawie trafił. Obwód przepalany jest po pierwszym zapisie IMEI w układzie (Combo/BT/etc) W flashu IMEI nie jest zapisywany, chyba, że miałeś na myśli combo. Zmiana IMEI w telefonie, musiałaby zakładać wymianę wszystkich elementów, gdzie jest on zapisany.
Wracając do problemu autora tematu... Przyczyną może być sim-lock, jeśli jednak używasz odpowiedniej karty, przechodzimy dalej. Sprawdź kartę SIM z innym telefonem. Uszkodzony może być IMEI, ale to raczej objawiłoby się CSem. Uszkodzone może być złącze SIM.
Ktoś wspomniał o blokowaniu telefonu przez operatora. Jest to możliwe, ale objawia się brakiem zasięgu, lub stosownym komunikatem z sieci (chyba BTS o tym decyduje)
gry.lcs.pl Mój blog o projektowaniu i tworzeniu gier.
Nie zawsze uszkodznie imei jest wyswietlane jako contact retailer a widziełm juz pare n95 n96 gdzie nie było CR a imei był uszkodzony. Wtedy pomógł tylko ask>rpl niestety na dzień dzisiejszy serwery ask na rpl są wyłączone a co za tym idzie naprawa imei nie możliwa
Dlatego powiedziałem 'raczej'. Dla CSa musi wywalić Security tst. Osobiście nie widziałem całkiem sprawnego telefonu z uszkodzonym IMEIem. Sprawdzałeś w tamtych telefonach, czy BT działa?
gry.lcs.pl Mój blog o projektowaniu i tworzeniu gier.