No to was zaskoczę czymś. Ogólnie oprócz certyfikatów, padła też kamera.
Postanowiłem wgrać na nowo ten sam soft black matt euro B.
Jak można się było domyślić - bez zmian. Brak certyfikatów, zero plików w środku, kamera padła (nie zapisuje fotek).
Wpadłem na pomysł, aby wgrać wyższy product code (tak wiem, nie ma to znaczenia, ale o tym nie wiedziałem, przez pomyłkę pomyślałem, że to nowsza wersja, od taki skrót myślowy). Postanowiłem, że skoro nie ma nowszego black matt to wgram wersję white, a co mi tam. W ten oto magiczny sposób, mam zawartość telefonu jak nowy -gry, apliakcje itp a w black matt był idealnie czysty, mam certyfikaty, tak zgadza się wszystkie przywróciły się samoistnie przy flashowaniu i ...kamera działa
Jedynie co mnie zdziwiło to że były ustawienia do Ery po flashowaniu (tylko era).
Mam kartę ery i była w środku podczas flashowania. Nie wiem czy to ma znaczenie.
ustawienia usunąłem po protu wybierając usun. Wiec tym samym soft idealnie nie brandowany.
Żadnych innych znaków/ Wszystkie opcje aktywne, nie tak jak w plusie.
Więc tak myślę, że jak komuś nie działają certyfikaty to:
- może warto wgrać inne euro B nie koniecznie kolorystycznie pasujące do naszego
- soft z wyższym product code
Nie wiem czy to ma sens, w każdym razie działa a certyfikaty odzyskałem bez kombinowania.
Może to jest rozwiązanie którego wszyscy szukają. Po prostu może jeden soft ma certyfikaty a inny nie.
RM- 638 nokia z forum. Ten sam. Po wgraniu black matt euro B certyfikaty znikły po wgraniu White euro B pojawiły się na nowo sprawdziłem aplikacje i działają.
Obalam więc tezę że nie da się wgrać przez flashowanie. Da się - ja niczego innego nie umiem robić póki co.
Soft wgrywany tak jak w instrukcji na forum w temacie o debrandingu w trybie refubrished.
Wybieram ręcznie z listy i refubrished. Wiec operacja nie zbyt skomplikowana.
Zostawiam dla innych - jak jakieś pytania (może pominąłem coś istotnego bo nie znam się za bardzo w temacie) to pytajcie.
nie wiem czy te wszystkie rzeczy mają znaczenie, więc może niech ktoś sprawdzi jeszcze tym sposobem i opisze to co jakoś dokładniej. Mi na coś większego póki co brak wiedzy.
Udało się