![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 21 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5530XM] pasek skrótów |
---|
![]() |
29 Jul 2010, o 20:30 |
zielona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam,
jestem tu nowa i kompletnie zielona jeśli chodzi o telefony, więc proszę o wyrozumiałość i pomoc. Mam nokię 5530 xpressMusic. Wczoraj telefon działał jeszcze normalnie, natomiast dziś zniknął mi pasek skrótów z pulpitu. Kiedy naciskam w tym miejscu podświetla mi tylko kwadraciki, natomiast nic poza tym się nie dzieje. Zielona słuchawka również nie działa. Kiedy wchodzę w ustawienie skrótów pojawia mi się komunikat ,,brak skrótów do edycji z wybranym motywie". Po zmianie motywu to samo. Pojawiają mi się jedynie 2 inne skróty -klawiatury i książki, ale ani jeden ani drugi nie działa po naciśnięciu. Przywróciłam ustawienia fabryczne, ściągnełam aktualizacje i nic mi to nie pomogło. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie mogę wybierać ręcznie numeru telefonu żeby zadzwonić. Mogę dzwonić jedynie do osób, które mam w książce telefonicznej. Próbowałam wgrać nowe oprogramowanie poprzez połączenie z komputerem, jednak wyskakuje komunikat, że urządzenie jest niewidoczne. Kolejne przywrócenie ustawień już mnie ,,nie wpuszcza". Pomóżcie proszę, telefon jest moim głównym narzędziem w pracy i nie wiem co zrobić. Nie mogę pozwolić sobie na wyłączenie telefonu i oddanie do serwisu. PS. Wyczytałam gdzieś, że z folderu private trzeba usunąć pewien plik, natomiast ja nie mam tego pliku, choc dostęp do private przez komputer mam ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
29 Jul 2010, o 20:37 |
samara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zielona wrote: PS. Wyczytałam gdzieś, że z folderu private trzeba usunąć pewien plik, natomiast ja nie mam tego pliku, choc dostęp do private przez komputer mam ![]() Ten plik usuniesz przez telefon, przez komputer nie da rady... Wejdź przez x-plore i usuń ten plik... Jeśli masz zhakowany telefon oczywiście... |
![]() |
![]() |
29 Jul 2010, o 20:38 |
hej
nie mam chyba, telefon jest na gwarancji - odebralam go z serwisu 2 miesiące temu i co to jest x-plore? ![]() |
![]() |
![]() |
29 Jul 2010, o 20:42 |
X-plore to manager plików... Zhakuj telefon Helloxem i wtedy będziesz miała podgląd plików systemowych...
|
![]() |
![]() |
29 Jul 2010, o 20:50 |
Masz może jakiś link gdzie to można ściągnąć?
Od razu proszę o info jak to się robi, bo dla mnie to czarna magia. Nie wiem czy jakiejś licencji nie trzeba mieć do takich programów ![]() |
![]() |
![]() |
29 Jul 2010, o 20:51 |
Agentix ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A nie lepiej zrobić hard reset?
![]() |
![]() |
![]() |
29 Jul 2010, o 21:10 |
zielona
wyrób sobie certyfikat lub później podpisz helloxa i go zainstaluj... Jak już będziesz miała certyfikat to zgłoś się do mnie to pomogę dalej... ![]() Agentix wrote: A nie lepiej zrobić hard reset? ![]() szkoda usuwać wszystkiego... ![]() |
![]() |
![]() |
29 Jul 2010, o 21:27 |
OK
spróbuje wyrobić ten certyfikat choć jeszcze nie wiem co to ,,imei,, hehehe ![]() odezwę się jutro jak dostanę swój certyfikat - jeśli w ogóle uda mi się założyć coś w tym stylu |
Last edited by zielona on 29 Jul 2010, o 21:34, edited 2 times in total. |
![]() |
![]() |
29 Jul 2010, o 21:31 |
zielona wrote: choć jeszcze nie wiem co to ,,imei,, hehehe ![]() Na pudełku masz lub też pod baterią... Nie wpiszesz na fonie kodu bo nie działają Ci ikony... |
![]() |
![]() |
29 Jul 2010, o 21:35 |
a czym jest ten hard reset?
i czym się on różni od przywrócenia ustawień fabrycznych? bo jeśli to pomoże to nie mam na telefonie niczego potrzebnego, mogę usunąć wszystko z wyjątkiem zawartości karty pamięci (telefon służbowy) drugi sposób odpada, bo mi się jakaś zupełnie inna strona ładuje ![]() a na stronie helloxa gdzie się to podpisuje? bo póki co widzę tylko ,,pobierz" |
![]() |
![]() |
29 Jul 2010, o 22:58 |
michero ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hard reset to format pamięci telefonu, podobnie jak na komputerze. Myślę, że to pomoże. I kartę możesz wyciągnąć:)
|
![]() |
![]() |
29 Jul 2010, o 23:08 |
Mistrzunio94 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Również polecam hard reset, na pewno pomoże i mniej kombinowania, lecz stracisz dane z pamięci telefonu.
|
![]() |
![]() |
30 Jul 2010, o 00:03 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tylko jak odpali hard reset jak nie ma dostępu do klawiatury a 5530 nie ma dead resetu
![]() zielona, a jak wejdziesz w menu i zieloną to włącza ci się klawiatura czy też nie działa? |
![]() |
![]() |
30 Jul 2010, o 15:48 |
Klawiatura jej się na pewno nie włączy... Miałem to samo na 5800 i pomogło usunięcie tego pliku...
|
![]() |
![]() |
30 Jul 2010, o 17:22 |
hej
zielona sluchawka otwiera mi klawiature jak wejde w menu -nawet nie wiedzialam,ze tak mozna ![]() dziekuje,ze pomagacie ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 21 posts ] Previous topic | Next topic |
|