Register Login

Site RulesFAQSearchContact
PortalBlogWikiChat

Previous topic | Next topic
Page 1 of 2 [ 21 posts ]
Go to page 1, 2  Next
Print view
Write comments Post new topic

Pełna lista zmian dzięki Lumia Amber dla Nokia Lumia 820. Cały changelog

Post Pełna lista zmian dzięki Lumia Amber dla Nokia Lumia 820. Cały changelog 8 Aug 2013, o 20:40

Male - Redaktor  Posts/Topics2312/361  Reputation point 11286 
Offline  Profile 
Windows 7 Firefox
Image

W sieci pojawiła się pełna lista zmian, które zostaną wprowadzone dzięki aktualizacji Lumia Amber w multimedialnym smartfonie NOkia Lumia 820. Modyfikacji jest naprawdę sporo i warto z nimi zapoznać.

Aktualizacja Lumia Amber dla smartfonów Nokia Lumia z systemem operacyjnym Windows Phone 8 już jest coraz bliżej. Świadczy tez o tym pełny changelog znaleziony w sieci. W ten sposób dowiemy się wszystkiego, co pojawi się dzięki Lumia Amber.

Pełna lista zmian Lumia Amber dla NOkia Lumia 820:

- Ekran
Zegar,
* Wskaźnik ładowania / słaba bateria,
* Wskaźnik profili wyciszenia/wibracji,
* tryb nocny.

- Nokia Smart Camera
* usuwanie niechcianych obiektów z zdjęcia,
* wybierz najlepsze zdjęćie,
* usunąć defekty z zdjęcia grupy,
* wybierz najlepszą minę dla wybranej osoby na zdjęciu.

- Radio FM
- Here
* Here Maps v3.4,
* Here Drive+ v2.2,
* Here Transit v3.5.

- flip to silence – obróc telefon, aby zamikł,

- Data Sense

* zarządzanie transferem danych,
* monitorowanie i kontrola zużycia danych,
* optymalizacja ruchu,
* funkcja znalezienia najbliższego hot spotu,
* dodatkowe usługi dla operatorów.

Zmian jest dość sporo i ja już się doczekać nie mogę aktualizacji.

A Wy na jakąś konkretną funkcję czekacie?

źródło: nokiawindowsphone.pl

Last post
Reply with quote 

Post Re: Pełna lista zmian dzięki Lumia Amber dla Nokia Lumia 820. Cały changelog 8 Aug 2013, o 20:43

Male - Sponsor  Posts/Topics9190/98  Reputation point 6525 
Offline  Profile 
Windows 7 Firefox
To jest dużo zmian?
Android ma tyle przy zmianie 3 numerku w wersji :E
Reply with quote 

Post Re: Pełna lista zmian dzięki Lumia Amber dla Nokia Lumia 820. Cały changelog 8 Aug 2013, o 21:39

Male - Sponsor  Posts/Topics2793/816  Reputation point 4150 
Offline  Profile 
Symbian Opera
no ku***... Nokia jak była tak dalej jest 100 lat za murzynami.
Reply with quote 

Post Re: Pełna lista zmian dzięki Lumia Amber dla Nokia Lumia 820. Cały changelog 8 Aug 2013, o 21:43

Offline  Profile 
Windows 7 Firefox
http://www.dobreprogramy.pl/Scorpions.B ... 42411.html
Reply with quote 

Post Re: Pełna lista zmian dzięki Lumia Amber dla Nokia Lumia 820. Cały changelog 9 Aug 2013, o 00:22

Offline  Profile 
Symbian Opera
ku*** on tutaj porównuje androida 2.3.6 więc w jakim celu jest ten dziadowski link?
Reply with quote 

Post Re: Pełna lista zmian dzięki Lumia Amber dla Nokia Lumia 820. Cały changelog 9 Aug 2013, o 11:59

Male - Sponsor  Posts/Topics4081/125  Reputation point 3661 
Offline  Profile  WWW   
Windows 7 Chrome
bombel201 wrote:
ku*** on tutaj porównuje androida 2.3.6 więc w jakim celu jest ten dziadowski link?

To jak porównywać Windows 7 z XP.

Mati z bojówki Windows Phone.
Reply with quote 

Post Re: Pełna lista zmian dzięki Lumia Amber dla Nokia Lumia 820. Cały changelog 9 Aug 2013, o 12:04

Offline  Profile 
Windows 7 Firefox
Jaka bojówka? Uważam, że oba systemy są dobre i traktuje je na równi... Więc skończ pieprzyć farmazony...
Reply with quote 

Post Re: Pełna lista zmian dzięki Lumia Amber dla Nokia Lumia 820. Cały changelog 9 Aug 2013, o 12:07

Offline  Profile 
Symbian Opera
iudex bardziej win98 do windows 8 kibel edyszon :E
Reply with quote 

Post Re: Pełna lista zmian dzięki Lumia Amber dla Nokia Lumia 820. Cały changelog 9 Aug 2013, o 22:10

Male - Expert  Posts/Topics4427/480  Reputation point 5230 
Offline  Profile 
Windows 7 Firefox
nemo333 wrote:
To jest dużo zmian?
Android ma tyle przy zmianie 3 numerku w wersji :E

Ale ajfon już nie. Nadal brak trybu pamięci masowej i slotu na karty pamięci. To podstawowe rzeczy, które miały telefony 10 lat temu. O ubytkach systemowych już nie wspominam. Jak tak dalej pójdzie to WP przegoni iOS pod względem możliwości. W sumie to już dogania.

[ Dodano: 9 sie 2013, o 22:10 ]
Ostatnio chciałem skopiować pdf z komputera na telefon i nie mogłem, a w żadne chmury i inne bzdury się nie bawię.
Reply with quote 

Post Re: Pełna lista zmian dzięki Lumia Amber dla Nokia Lumia 820. Cały changelog 10 Aug 2013, o 00:52

Male - Uploader Mod  Posts/Topics2783/1425  Reputation point 6311 
Offline  Profile  WWW 
Windows XP Chrome
OK, trollujemy o iPhonie...
IPhone na pewno nie dostanie slotu na kartę pamięci, od tego masz wybór co do wielkości pamięci wewnętrznej. Jeżeli 16 GB to za mało, płacisz więcej i dostajesz więcej. Z Nexusami jest bardzo podobnie.
Ostatnio chciałem skopiować pdf z komputera na telefon i nie mogłem, a w żadne chmury i inne bzdury się nie bawię.

Skoro nie bawisz się w wygodne rozwiązania w chmurze, to może zainstaluj iTunes, a jeżeli iTunes także jest niegodny zabawy, to zawsze można przejść na inny system. ;)
Reply with quote 

Post Re: Pełna lista zmian dzięki Lumia Amber dla Nokia Lumia 820. Cały changelog 10 Aug 2013, o 01:02

Offline  Profile 
Windows 7 Firefox
I zaczyna się tłumaczenie fanboja Apple. Ja po prostu chcę skopiować z kompa na telefon jeden plik pdf używając najprostszej metody, która jest znana od lat i była dostępna w prostych komórkach. Nie chce do najprostszej operacji kopiuj/wklej używać jakiegoś dodatkowego gówna.
Reply with quote 

Post Re: Pełna lista zmian dzięki Lumia Amber dla Nokia Lumia 820. Cały changelog 10 Aug 2013, o 03:27

Male - Uploader Mod  Posts/Topics2783/1425  Reputation point 6311 
Offline  Profile  WWW 
Windows XP Chrome
Nie jestem fanbojem Apple, mam ledwo jedną zabawkę tej firmy. Przyzwyczaiłem się to tych i innych upośledzeń iOS, nie lubię narzekać na żaden system, bo wiem, że to tego rodzaju wady to nieodzowne elementy danego OS-a i po prostu kompletnie nie rozumiem Twojego narzekania w tym momencie. Piszesz tak, jakbyś po raz pierwszy pchał się do tej wody, a może miałeś tak ogromne nadzieje z iOS 7 i zostałeś brutalnie sprowadzony na ziemię. No trudno, otwarcia iOS nie będzie, nie będzie trybu pamięci masowej, nie będzie kart pamięci, będzie jedynie kontynuowanie upośledzonego systemu z tymi samymi wadami, chociaż, możliwe, że dojdą kolejne.
Raczej nie znajdziesz systemu dla siebie, chyba, że plastiki od Samsunga... ;)

[ Dodano: 10 sie 2013, o 01:33 ]
Poza tym uwielbiam rozwiązania w chmurze, czyli nowoczesne rozwiązania, tym samym bardzo rzadko podłączam telefon do komputera. Tak samo było z Nexusem, Apple nie ma tutaj zbyt wiele do rzeczy.
Mam wrażenie, że zatrzymałeś się właśnie lata temu, na tamtych metodach. xD Jeśli tak jest, to niedługo będzie Ci naprawdę ciężko się przystosować.
Reply with quote 

Post Re: Pełna lista zmian dzięki Lumia Amber dla Nokia Lumia 820. Cały changelog 10 Aug 2013, o 08:13

Offline  Profile 
Windows 7 Firefox
jonny wrote:
Raczej nie znajdziesz systemu dla siebie, chyba, że plastiki od Samsunga... ;)

Za to zdanie plus :)

Panowie każdy z Was ma trochę racji, ALE jedno trzeba powiedzieć - systemy iOS oraz WP naprawdę uprzykrzają życie przeciętnemu użytkownikowi. Dlaczego w Lumiach nie ma opcji ustaw jako dźwięk dzwonka, tylko trzeba ściągać jakieś głupie programy, żeby można było sobie ustawić naszą ulubioną melodię na dźwięk dzwonka/alarmu. Skoro Wodnik chce wrzucić na telefon za 1200zł plik pdf i nie może tego zrobić to też jest jakieś ogromne nieporozumienie, a bawienie się w chmury mnie osobiście też denerwuje.

iOS i WP zamiast ułatwiać życie użytkownikom to skutecznie je utrudnia, dlatego Android ZAWSZE będzie chętniej wybieraną platformą.
Reply with quote 

Post Re: Pełna lista zmian dzięki Lumia Amber dla Nokia Lumia 820. Cały changelog 10 Aug 2013, o 10:37

Male - 70%  Posts/Topics286/0  Reputation point 229 
Offline  Profile 
Macintosh Safari
@up

Problem nie leży w tym ze wodnik nie moze wrzucić pliku PDF tylko w tym ze tego nie potrafi :)
Reply with quote 

Post Re: Pełna lista zmian dzięki Lumia Amber dla Nokia Lumia 820. Cały changelog 10 Aug 2013, o 13:47

Offline  Profile 
Windows 7 Firefox
jonny, nikt o zdrowych zmysłach nie trzyma swoich danych w chmurze.
Ernest05, ja tu piszę o pamięci masowej której nie ma w iOS, a ty dorabiasz, że nie potrafię wrzucić pliku pdf.

[ Dodano: 10 sie 2013, o 13:47 ]
jonny wrote:
Mam wrażenie, że zatrzymałeś się właśnie lata temu, na tamtych metodach. xD Jeśli tak jest, to niedługo będzie Ci naprawdę ciężko się przystosować.

Tyle, że pamięć masowa jest niedostępna tylko w iOS, a w pozostałych systemach jest dostępna, więc twoja teoria padła.

Reply with quote 

Write comments  Post new topic
Go to page 1, 2  Next
Page 1 of 2 [ 21 posts ]
Previous topic | Next topic

Search for

Jump to

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests