![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v3 |
Previous topic | Next topic Page 1 of 8 [ 116 posts ] Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 8 Next Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Pełne efekty Kastora - FP1 oraz FP2 |
---|
![]() |
10 Sep 2010, o 18:38 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Leonapapa i CODeRUS prezentują....
Pełne animacje Kastora Zaczynamy! 1. Zainstaluj wybrany plik aby zainstalować wszystkie potrzebne pliki (jeżeli miałeś zainstalowane częściowe efekty kastora - usuń je przed instalacją). FP1: FP1 camfix (dla telefonów na których występuje problem z aparatem - m. in. N95, N82): FP1 fix dla N95-8GB: FP2: 2. Teraz zainstaluj generator: Jest to generator patcha, wymaga Pythona 1.4.5. Po zainstalowaniu i uruchomieniu generator może być usunięty z telefonu. Patch z niepełnych efektów można usunąć - nie jest już potrzebny. 3. Uruchom generator. Teraz przenieś patch FullKastorUI.rmp z dysku C: do folderu z patchami. 4. Zastosuj i dodaj do autostartu. 5. Zrestartuj telefon. Włącz efekty tematu. Nie zapomnij dodać efekty (C:\Resource\Effects\). Wymagany ROMPatcher 2.2 albo nowszy! Patch musi startować z systemem - wymagana modyfikacja DomainSrv. UWAGA! Modyfikacja nie działa na N95-2 (wersja 8GB)! Powoduje restarty telefonu podczas wchodzenia do menu. Oczywiście można próbować na własną odpowiedzialność. |
Last post |
![]() |
![]() |
10 Sep 2010, o 18:52 |
Rafciu517 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie na końcu instalacji wywala błąd uaktualnienia... Mam zhackowaną n95-2...
|
![]() |
![]() |
10 Sep 2010, o 19:14 |
Rafciu517, może masz jakieś pozostałości po Kastorze? Ja miałem, poradziłem sobie tak że rozpakowałem instalkę (za pomocą SISContents) i ręcznie wgrałem wszystkie pliki do telefonu przez X-Plore.
EDIT: Podczas instalacji wyskakuje okno wyboru. Na start proponuję odznaczyć wszystko oprócz Jing - przy pełnych efektach wygląda genialnie! |
![]() |
![]() |
10 Sep 2010, o 19:26 |
Rafciu517 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam w telefonie Twojego Modapacka... A teraz to już nawet x-plore mi nie chce odpalić...
A jakoś nie pociesza mnie wizja robienie hard reseta, bo dużo z tym roboty... |
![]() |
![]() |
10 Sep 2010, o 19:35 |
Ja pier****. Efekty fajne, ale gdy patch jest aktywowany nie działa aparat. Narazie zostaję przy częściowych efektach.
![]() Napisałem do CODeRUS'a może coś na to poradzi. |
![]() |
![]() |
10 Sep 2010, o 19:38 |
Olafek6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
10 Sep 2010, o 19:48 |
Jak najbardziej.
|
![]() |
![]() |
10 Sep 2010, o 20:09 |
dobra mi nic się nie dzieje ? niewiem czemu
[ Dodano: 10 wrz 2010, o 20:09 ] a można zastosować animacje kastora dla fp2? |
![]() |
![]() |
10 Sep 2010, o 20:14 |
Olafek6 wrote: dobra mi nic się nie dzieje ? niewiem czemu Może napisz co zrobiłeś. Włączyłeś efekty tematów w ustawieniach? Problem z aparatem występuje jak narazie tylko na n95. Na 5630, e51 oraz n82 nie ma problemów. ![]() |
![]() |
![]() |
10 Sep 2010, o 21:18 |
tak zrobiłem wszystko tak jak jest w opisie ale nic nie jest teges...niewiem zobacze zrobie wszystko jeszcze raz.
a te efekty to mają być z e;data /style? [ Dodano: 10 wrz 2010, o 21:07 ] teraz sie restartuje po wejsciu do menu [ Dodano: 10 wrz 2010, o 21:09 ] jednego nie rozumiem nie działają przejscia ale kursor działa dobrze tzn. ten pół efekt kastora [ Dodano: 10 wrz 2010, o 21:18 ] mimo że nie mam nawet wł. patcha wygenerowanego |
![]() |
![]() |
11 Sep 2010, o 09:30 |
CODeRUS wrote: Camera error....yes i will try to fix it Czyli nic tylko czekać na jakąś poprawkę. |
![]() |
![]() |
11 Sep 2010, o 12:41 |
LIL CEBULA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. Jak tylko naprawią błąd z aparatem zabieram się ostro do roboty
![]() |
![]() |
![]() |
11 Sep 2010, o 13:45 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zainstalowałem na swojej e63. Włączyłem efekty tematu i działa
![]() Ale ciekawi mnie jedno: kosmita1993 wrote: Podczas instalacji wyskakuje okno wyboru. Na start proponuję odznaczyć wszystko oprócz Jing - przy pełnych efektach wygląda genialnie! Ja zaznaczyłem wszystko co było możliwe ![]() Mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi ![]() [ Dodano: 11 wrz 2010, o 13:45 ] co do aparatu - działa ![]() |
![]() |
![]() |
11 Sep 2010, o 18:23 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No mi właśnie coś działa, ale nie do końca.
Efekty przejścia są, tylko że mam różnego koloru paski na wyświetlaczu... Gdy wyłacze efekty wszystko wraca do normy. Aparat działa jbc. |
![]() |
![]() |
12 Sep 2010, o 13:38 |
SExpert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zrobiłem wg instrukcji i mi nie działa . Zamiast ROMpatchera użyłem c2zbin
EDIT. Już sobie poradziłem ![]() Ale mam jeszcze pytanie skąd wziąć inne efekty i jak je zmienić ? |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 8 Next Page 1 of 8 [ 116 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v3 |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)