![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 20 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[203] Phoenix-zmiana języka-Asha 203 |
---|
![]() |
3 Mar 2015, o 23:56 |
lejwoda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
4 Mar 2015, o 00:00 |
emberdo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pliki softu mają być luźno w folderze RM-832.
|
![]() |
![]() |
4 Mar 2015, o 09:01 |
![]() |
![]() |
4 Mar 2015, o 12:12 |
Navia -
|
lejwoda wrote: Może to za długa ścieżka, nokie mam też w program files, parę pozycji pod Common files(niezależnie), tam jest też Phoenix, I tu jest pies pogrzebany.,Musisz podać prawidłową ścieżkę i będzie OK. tą ścieżkę stworzyłem według instrukcji. U mnie na Windows 7 32bit ścieżka jest taka jaką utworzył Phoenix : C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products i zawsze działa. |
![]() |
![]() |
5 Mar 2015, o 00:00 |
![]() |
![]() |
5 Mar 2015, o 00:03 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
8 Mar 2015, o 13:03 |
Tak tylko muszę mieć kontakt z nokią. W tej chwili jest tak że wszystkie stery mam w lapie(przedtem działały) ,a win nie widzi komórki.Po podłączeniu do kompa>click>3sek>chmurka(win nie rozpoznaje urządzenia,poszukaj sterów u producenta)>click-rozłącza się.Ani Phoenix ani NaviFirm ani PCSuite, nie widzą noki.Może wszystko co noki wyciąć i zacząć od początku ?
Może jest jakiś program który może sformatować nokję,lub coś w tym rodzaju? |
![]() |
![]() |
8 Mar 2015, o 15:54 |
przeczytaj dokladnie i z uwaga poradnik dead flashingu i komunikaty w programie albo oddaj do serwisu poki jeszcze da sie i jest oplacalne jej ozywienie
|
![]() |
![]() |
8 Mar 2015, o 17:21 |
Navia -
|
Może jej nie naładowałeś zanim zacząłeś flasha?
|
![]() |
![]() |
11 Mar 2015, o 17:37 |
Niestety jestem daleko od domu i jeszcze 6 miechów tak będzie. A tu w punkcie jakiś śniadawy mi powiedział że nie dotyka komórek poniżej 200eu bo jego dzień dobry kosztuje 50eu. Próbuje więc sam.
Komórka była naładowana, myślę że przyczyną awarii było nie usunięcie pozycji na czerwono w firmvare (prawa strona) przed flashowaniem lub, w oryginale była f.w 80.36 a ja wgrywałem 20.52 pl,może dlatego padło. Mam pytanie,co lepiej robi dead flashing tego modelu- Phoenix czy Jaf ? Jeszcze jedno używam kabla usb od x-perii, przedtem Phoenix , Pcsuite i system widział przez ten kabel nokię,teraz nie. Czy muszę kupić oryginał usb ? |
![]() |
![]() |
11 Mar 2015, o 17:48 |
no lol, jak wgrywales starszy soft to nie dziw sie ze padlo. wgrywasz zawsze taki sam albo nowszy.
dead flashing dla poczatkujacego jest latwiejszy w phoenixie i zalecam z niego korzystac, w jaf i best zdecydowanie trudniej postawic telefon i latwiej jeszcze wiecej szkod narobic. kabel nie ma znaczenia, mozesz nawet samemu go zrobic majac przewod i wtyczki i bedzie dzialac. |
![]() |
![]() |
11 Mar 2015, o 18:07 |
Navia -
|
lejwoda wrote: w oryginale była f.w 80.36 a ja wgrywałem 20.52 pl,może dlatego padło. Takie info podaje się w pierwszym poście bo niepotrzebnie się staramy pomóc. Bez serwisu nic sam nie zrobisz. |
![]() |
![]() |
11 Mar 2015, o 20:03 |
nie pi***ol czlowieku, po wgraniu softu w wersji ktora byla telefon wstanie. nie trzeba do tego serwisu, powinno nie byc problemu w postawieniu w tej sytuacji w trybie dead.
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 11 marca 2015, o 20:20 ] Warn za zbędny bluzg i agresję słowną. Każdy może się mylić, ale nie trzeba od razu zwracać się takim tonem. |
![]() |
![]() |
11 Mar 2015, o 22:05 |
Navia -
|
Last edited by Navia on 15 Mar 2015, o 12:27, edited 2 times in total. |
![]() |
![]() |
11 Mar 2015, o 23:41 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Navia wrote: nemo333 wrote: powinno nie byc problemu w postawieniu w tej sytuacji w trybie dead. Ale jak czytasz wszystko wiedzący problem jest.Problem jest bo użytkownik próbuje robić dead flash jednocześnie downgrade'ując. Nie wprawiaj ludzi w błąd. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 20 posts ] Previous topic | Next topic |
|