![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Muzyka |
Previous topic | Next topic Page 1 of 5 [ 70 posts ] Go to page 1, 2, 3, 4, 5 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Piosenki, które zapadły w waszej pamięci. |
---|
![]() |
24 Dec 2009, o 22:47 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. Podawajcie tytuły piosenek, które zapadły w waszej pamięci, bądź te, które uwielbiacie.
Zasada jest prosta. Podajemy tytuł + wyjaśnienie DLACZEGO ten utwór nam się popdoba ![]() No to zaczynamy! Within Tempation - Enter To przez wokal kobiecy, który odrywa od rzeczywistości. ![]() Dj Tiesto - Louder Than Boom Dzięki niesamowitej przestrzenności przenosi mnie do innego, syntetycznego świata, który pochłania mnie w całości, pomimo tego, ze nie jest to jakis dobry utwór. ![]() Dj Tiesto - Feel It In My Bones Porywa głupim ciekawym wokalem i wykonaniem. Ohmna feat. Nurlaila – Key of life (MarLo remix) Totalny odlot! Piosenka wywołuje niesamowite odczucia, które skłaniają do głębszych przemyśleń. ;p(tylko słuchać mi całe!) Linkin Park - Easier To Run Piosenka dająca energii i również sprawiająca, że chce się żyć ;p Takie krótkie opisy są IMO dobrym pomysłem. |
Last post |
![]() |
![]() |
25 Dec 2009, o 00:05 |
Made ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam około 200 piosenek, które mi się baaaaardzo podobają z jakiegoś powodu i moje gusta muzyczne są tak rozwiane, że hej ale głównie preferuję G-Funk i amerykański rap ze starszych okresów (Chronic 2001, Laugh Now Cry Later, Doggystyle, AmeriKKKas Most Wanted, I'm Ready To Die i inne, obecnego nie trawię no może prócz Raw Footage
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
25 Dec 2009, o 00:22 |
Made wrote: Ja mam około 200 piosenek, które mi się baaaaardzo podobają z jakiegoś powodu i moje gusta muzyczne są tak rozwiane, że hej ale głównie preferuję G-Funk i amerykański rap ze starszych okresów (Chronic 2001, Laugh Now Cry Later, Doggystyle, AmeriKKKas Most Wanted, I'm Ready To Die i inne, obecnego nie trawię no może prócz Raw Footage ![]() ![]() Postaraj się zreorganizować swój post według mojego przykładu ![]() |
![]() |
![]() |
25 Dec 2009, o 00:35 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eminem - Stan, fajna piosenka po prostu.
Cool-T ft. One fest - Magic Key, klasyka. ![]() |
![]() |
![]() |
25 Dec 2009, o 03:12 |
Made ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale Ja na prawdę każdą piosenkę z tych paruset lubię bardzo. Nie rozumiem ludzi słuchających muzyki, nie rozumiejąc o czym ona jest. Np piosenka Robiego Williamsa Supreme, energiczny podkład, teledysk traktujący o Formule 1 za czasów Jackiego Stewarta a jest ona o miłości
![]() |
![]() |
![]() |
25 Dec 2009, o 03:27 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bartek Wrona - Jedna na milion
![]() |
![]() |
![]() |
25 Dec 2009, o 03:41 |
michero ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To może i ja wymienię parę, choć tak jak made, miałbym tego dużo. Ale parę przykładowych.
Miuosh - ciepuo (wersja, która krążyła po internecie, a nie ta wydana na płycie fandango gang). Piosenka, którą można podarować dziewczynie:) Ostr - kochana polsko. Uwielbiam ostr, a chyba przez ten kawałek go poznałem. Dość patriotyczny kawałek Łona - nie słuchać przed 2050r. Kawałek z 2000 roku. Robił na mnie wrażenie, tym bardziej, że parę rzeczy się sprawdziło, choćby częściowo Eastwest rockers - dotknąć cię (krążący po internecie, nie wersja z albumu). Przez ten kawałek ludzie poznali ewr. A dla mnie jedna z lepszych piosenek o miłości Majkel - kontrkultura i dzień jak codzień. Świetne kawałki czołowego polskiego freestylowca, w drugim bardzo dobry storytelling;) Eminem - beautiful. Jeden z ostatnich moich hitów. Być może dlatego, że jakoś tam wpasowuje się w moje życie;) polecam, bardzo fajny tekst Mia - paper planes. Też jeden z moich ostatnich hitów, usłyszany kiedyś nocą na mtv. Nie wiem, nie oglądam tv, być może jest znany. Fajna muzyka, fajny tekst, ciekawy refren z odgłosami wystrzału i kasy:) Metrowy - zajawka. Kolejny z moich hitów. Jeśli ktoś zna grubsona, powinien znać i metrowego. Jeśli nie zna metrowego, to jest on kumplem grubsona;) nagrywają wspólnie kawałki, koncertują. Kawałek całkiem prawdopodobnie opowiada historię metrowego, który został posadzony za posiadanie. Tekst, który bardzo do mnie przemawia, do tego muzyka dobrze ilustrująca nastrój. Z innych gatunków. Damien Rice - 9 crimes. Piosenka, która pojawiła się w shreku 3. Jak dla mnie taka trochę sentymentalna, jakieś wspomnienia z nią mam;) Muse - feeling good. Piosenka z filmu '7 dusz'. Jeśli ktoś nie widział, to szczerze polecam. Skłania do przemyśleń. Film dość smutny, piosenka fajnie się w to wpasowuje. Tak na szybko te kawałki przyszły mi do głowy, a że lubię rozmawiać o muzyce to pewnie coś jeszcze dopiszę:) |
![]() |
![]() |
25 Dec 2009, o 12:05 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ewr & Jamal - Transparenty
Ewr - Irie, Irie, Irie Why? Tworzy przyjemny klimacik i w domu i w autobusie. Ewr - Dotknąć Cię. Why? Po prostu, czasem łapię wkrętkę na takie piosenki ![]() ![]() John Scatman - Scatman Hmm... Ta piosenka to wspomnienie dzieciństwa. Kochałem tego słuchać. Zawsze rozbawiało mnie to 'łamanie języka' Scatmana ![]() Gortoz A Ran - J'attends Piosenka z filmu "Helikopter w Ogniu". Skłania do przemyśleń. |
![]() |
![]() |
25 Dec 2009, o 13:21 |
espresso ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mrozu-miliony monet
![]() "twoja twarz świeci się jak miliony monet ![]() ![]() a tak poważnie to michael jackson-bille jean ![]() |
![]() |
![]() |
25 Dec 2009, o 14:35 |
kurupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2pac - When Thugz Cry(OG)
Nie wiem dlaczego, ale ta piosenka powoduję to, że chcę mi się płakać. Public Enemy - Raw Shit Feat. MC Ren & Paris Uwielbiam takie klimaty i jeszcze do tego zwrotka MC Rena po długich latach przerwy, mniam ![]() |
![]() |
![]() |
25 Dec 2009, o 18:41 |
NoViK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
25 Dec 2009, o 20:26 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Deepforces - Harder (original mix)
Pierwszy raz jak tego słuchałem to mało się nie popłakałem... ![]() |
![]() |
![]() |
25 Dec 2009, o 20:50 |
ZiomalMarcin wrote: Gortoz A Ran - J'attends TEGO szukałem!:D Dzięki! Słyszałem to w SQL przy prezentacji polskiego wojska ![]() |
![]() |
![]() |
25 Dec 2009, o 23:16 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ogólnie stary HH , konkretniej album Karramby. - Cały
|
![]() |
![]() |
26 Dec 2009, o 01:29 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmita1993, bez kitu jak posłuchałem tej piosenki, to uczucia takie, że głowa mała. Po prostu moc jak hu*.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3, 4, 5 Next Page 1 of 5 [ 70 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Muzyka |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)