Ponad pół roku temu, zachciało mi się minimalizować aplikację, no i według instrukcji z innego wątku zacząłem edytować PPU w mojej Nokii C3-01. Wszystko się udało, a wybrane aplikacje ładnie się minimalizują, ale jak wiadomo po włączeniu telefonu pojawia się komunikat "test in rndis usb mode". Ogólnie nie przeszkadzało mi to, ale teraz zaczął psuć się ekran dotykowy i mam zamiar oddać telefon na gwarancję, a te zmiany PPU wypadałoby zmienić, ale... i tu zaczyna się główny problem:
Po podłączeniu telefonu do komputera przez USB, nie reaguje ani komputer, ani Nokia i to bez znaczenia czy przy komunikacie "test in rndis usb mode" odpowiem "tak" lub "nie". Jedyna różnica jest taka, że gdy wybiorę "nie", to cały czas u góry miga symbol USB, od czasu do czasu pojawi się komunikat "Odłącz kabel lub podłącz urządzenie aby kontynuować" (nawet gdy telefon nie jest podłączony, pojawia się ten komunikat). A gdy telefon jest podłączony ukazuje się jeszcze jeden komunikat, ale to nie zawsze: "Urządzenie nie obsługiwane. Odłącz kabel."
Teraz napiszę, czego już próbowałem:
-przywracałem ustawienia fabryczne.
-resetowałem soft różnymi kodami (już nie pamiętam, co to było, no i możliwe, że mogłem zrobić coś źle)
-uaktualniałem oprogramowanie z pozycji telefonu (Menu > Ustawienia > Ustaw. telefonu > Uaktualn. telef.)
-ściągnąłem jakieś sterowniki do kabla (Nokia Connectivity Cable Driver 7.1.78.0)
-dodam jeszcze, że porty USB w komputerze są na 100% sprawne i próbowałem podłączyć ten telefon za pomocą trzech różnych kabli (2 oryginalne Nokii i jeden od Samsunga).
To chyba wszystko. Proszę, pomóżcie. Chcę tylko, żeby przyjęli ten telefon na gwarancję, żeby działało w nim wszystko jak należy i mam zamiar go sprzedać, bo już straciłem cierpliwość do niego.
*za jakiekolwiek błędy w pisowni przepraszam. Pisałem i sprawdzałem na szybko
Mam nauczkę na przyszłość, żeby nie zabierać się za coś, na czym się nie znam.