![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 13 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[6700c] Po włączeniu świeci się jedynie ekran, a po chwili telefon się wyłącza. |
---|
![]() |
7 Oct 2014, o 12:05 |
bgf4g4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam,
mam problem, telefon normalnie działał. Wyciągałem go z kieszeni i patrze czarny ekran świeci.Podświetla. Nokia 6700 Classic RM-470 to wersja telefonu. Product Type : RM-470 Firmware Version : 13.10 Wykrywa telefon w trybie Rom. Gdy wsadzę baterię do telefonu automatycznie zapala się czarny ekran, dziwna sprawa bo gdy kliknę przycisk do uruchamiania to sie nie uruchamia nawet wibracja, tylko świeci i po jakimś czasie telefon sie gasi. O co chodzi ? Co mam zrobić ? ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 7 października 2014, o 15:04 ] §Skrócony Regulamin Forum wrote: Poprawnie nazwij tytuł tematu. Daj do zrozumienia w kilku słowach, o co ci chodzi - nie wstawiaj 2 słów "na odczepne". Zrozum, że tu każdy ma "PILNY PROBLEM!" i potrzebuje "POMOCY!". Poprzez nierzeczowe tytułowanie tematów tylko sam sobie szkodzisz, odrzucając osoby potencjalnie znające odpowiedź. |
Last post |
![]() |
![]() |
7 Oct 2014, o 12:26 |
Navia -
|
bgf4g4 wrote: Gdy wsadzę baterię do telefonu automatycznie zapala się czarny ekran, dziwna sprawa bo gdy kliknę przycisk do uruchamiania to sie nie uruchamia nawet wibracja, tylko świeci i po jakimś czasie telefon sie gasi. O co chodzi ? Co mam zrobić ? Nie był zalany? Jakby było jakieś zwarcie co powodowało by taki przypadek.![]() |
![]() |
![]() |
7 Oct 2014, o 12:34 |
Nie był zalany, działał w pełni. Być moze jest coś z baterią ? Co o tym sądzicie ?
Moze soft padł. i trzeba go na nowo wgrać ? nie wiem co mam robić ![]() |
![]() |
![]() |
7 Oct 2014, o 12:53 |
Navia -
|
bgf4g4 wrote: Moze soft padł. Tak sam z siebie po wyciągnięciu z kieszeni ? Lepiej napisz czy sam coś nie kombinowałeś przy nim . Ewentualnie stał się jakiś niefortunny wypadek i uszkodziłeś wyświetlacz. Dziwne jest zachowanie po włożeniu baterii i brak reakcji na włącznik. |
![]() |
![]() |
7 Oct 2014, o 12:56 |
Nie nic telefon nie upadł.
Wczesniej z pare ms temu upadł lcd, i zrobiły sie kropki na Lcd. Lekko rozlany. Być moze przyciąłem wyświetlacz palcem tzw szybkę i dotkło wyświetlacza i coś sie popsuło? Czyli ze co wyświetlacz sie popsuł i dlatego tak sie dzieje ? |
![]() |
![]() |
7 Oct 2014, o 18:46 |
puszekkk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gdy puścisz power to ekran zostaje podświetlony?
|
![]() |
![]() |
7 Oct 2014, o 22:07 |
notonlypierogi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aaale to chyba bez sensu... Jak padnie wyświetlacz, to nie działa TYLKO wyświetlacz chyba... Kiedyś padł mi wyświetlacz i wszystko było ok, tylko nic się nie wyświetlało...
|
![]() |
![]() |
7 Oct 2014, o 22:09 |
![]() |
![]() |
7 Oct 2014, o 22:18 |
puszekkk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A rozkręcałaś telefon na części i patrzyłaś?
|
![]() |
![]() |
8 Oct 2014, o 08:11 |
puszekkk wrote: A rozkręcałaś telefon na części i patrzyłaś? Jestem mężczyzną. ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 8 października 2014, o 09:32 ] A w profilu wybrałeś: kobieta. Nie nie rozkręcałem, ale to zrobię. Jednak pytanie czy to soft czy co ? |
![]() |
![]() |
8 Oct 2014, o 09:18 |
Navia -
|
bgf4g4 wrote: Jednak pytanie czy to soft czy co ? Rozkręć i sprawdź czy złącze od wyświetlacza się nie wypięło , poluzowało itp. Jak to sprawdzisz i będziesz pewny że to nie to zobaczymy co dalej. |
![]() |
![]() |
8 Oct 2014, o 11:58 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak już będziesz grzebać coś w środku to od razu odepnij taśmę od modułu aparatu, najczęściej padająca rzecz w tym telefonie powoduje zwarcia na płycie.
|
![]() |
![]() |
17 Oct 2014, o 18:22 |
Panowie zrobiłem tak jak mówiliście, wszystko pięknie ładnie.
Mam doświadczenie w rozkręcani oraz tym modelu, bo to juz 5 sztuka w Moim życiu, mojego ukochanego telefonu. Jednak jak sie okazało, rozkręciłem go i już nie odpala ![]() [ Dodano: 17 paź 2014, o 18:22 ] He he , to Ci Psikus. kupiłem telefon taki sam, płytę główna zamieniłem do mojej obudowy. Odpalam, czarny ekran... ha . Telefon dałem do serwisu, zobaczymy co sie qwa stało ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 13 posts ] Previous topic | Next topic |
|