![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
Previous topic | Next topic Page 2 of 3 [ 39 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Pomoc w wyborze lapka |
---|
![]() |
24 May 2013, o 11:54 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://allegro.pl/przejsciowka-usb-na-p ... 34185.html ;_;
Tak trudno zajrzeć na Allegro? |
Last post |
![]() |
![]() |
27 May 2013, o 09:50 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No wlasnie trudno
![]() [ Dodano: 27 maja 2013, o 09:50 ] Coz ciocia naczytala sie opinii o tych laptopach i to troche zrobilo zamet bo wedlug nich to kazda firma ma opinie, ze latop sie rozlatuje i ma opinie, ze bardzo dobrze sie trzymaja i teraz ciocia ma problem co wziac. Lenovo i samsungi tak sie psuja? Ma ktos lapka jednej lub drugiej firmy? Jaka wedlug Was maja wytrzymalosc laptopy firmy Asus? |
![]() |
![]() |
27 May 2013, o 15:00 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ogarnij się chłopie. Prawie każda marka ma serię plastikową dla gimbazy, która patrzy się na cyferki (Pavilion u HP) i biznesową, która jest porządnie skonstruowana (Elitebook u HP). Coś pośredniego u HP to seria Probook. Chcesz mieć wydajność za jak najniższą cenę kosztem solidności wykonania, bierzesz Paviliona. Chcesz mieć "pancernego" lapa i masz dużo kasy, bierzesz Elitebooka. To samo miałeś u Nokii (serie E i N). Tak ciężko się na coś zdecydować?
|
Last edited by Obeebok on 27 May 2013, o 15:02, edited 2 times in total. |
![]() |
![]() |
27 May 2013, o 15:14 |
Samsunga mam sam i polecam bo nic mu się nie dzieje (no, poza padniętym dyskiem
![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 27 maja 2013, o 15:29 ] Coś tam zrobili, ale baterię kazali kupować już nową na własny koszt. :v Tą opinię napisałem na podstawie max 2 sztuk każdego producenta, jak większość osób w internecie. Dodatkowo były one używane przez różne osoby. Więc widzisz jakie są miarodajne takie opinie. Każdy pochwali z czym nie miał problemów a jak jeden się zepsuł to już więcej nie kupi od tego producenta i będzie pisał w necie kiepskie opinie. |
![]() |
![]() |
27 May 2013, o 15:47 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja używam asusa od 4 lat i wszystko gra (no może prawie wszystko bo bateria się zestarzała bardzo w czasie ostatnich 3 miesięcy), a i naklejki się lekko na krawędziach odkleiły (ta od numeru do aktywacji windows i znaczek windows). Fuitsu simens też jednego mam i tam po 4 latach kompletnie padła bateria, a po drodze miał jeszcze pare rzeczy naprawianych (zdechło coś od grafiki).
|
![]() |
![]() |
27 May 2013, o 21:25 |
Obeebok to nie jest laptop dla mnie poza tym hp w ogole ciocia nie bierze pod uwage, wiec tutaj post duzo mi nie dal
![]() nemo333 po jakim czasie padl Ci ten dysk w samsungu? wook to jest normalne jesli chodzi o laptopy, ze po 4 latach pada bateria ![]() Toshiby w ogole nie brala ciocia pod uwage bo sa drogie ![]() |
![]() |
![]() |
27 May 2013, o 23:39 |
bombel201 wrote: nemo333 po jakim czasie padl Ci ten dysk w samsungu? jakieś półtora roku. Nie mam kiedy go na gwarę wysłać, mam nadzieje że dam radę w wakacje ogarnąć coś tymczasowego i go odesłać ![]() |
![]() |
![]() |
27 May 2013, o 23:53 |
nie no półtora roku to bardzo szybko
![]() |
![]() |
![]() |
28 May 2013, o 08:06 |
Akurat awarie dysków twardych i baterii, to ja bym totalnie zlewał. Wymiana jest banalna, więc kupujesz na Allegro za niewielką sumę zamiennik i śmiga. Gorzej, jak laptop się przegrzewa, pęka obudowa, często pada płyta główna albo grafika. Takie naprawy są najdroższe i sprawiają, że sprzęt staje się finansową dziurą bez dna.
|
Last edited by Obeebok on 28 May 2013, o 08:07, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
28 May 2013, o 10:29 |
Ale to nawet jak Ci padnie plyta glowna, karta graficzna lub dysk to normalnie mozna oddac na gwarancje? Powinna chyba uznac jezeli od tak sama padla lub sie przegrzewa laptop.
|
![]() |
![]() |
28 May 2013, o 12:05 |
Mówię o okresie pogwarancyjnym. Laptop w moim przypadku to inwestycja na co najmniej 5 lat, więc zależy mi na tym, żeby się nie skaszanił po gwarancji. W jej trakcie może się psuć do woli, z tym zastrzeżeniem, że jak coś padnie w trakcie ochrony gwarancyjnej, to prawdopodobnie padnie też po niej, a ja taki sprzęt wtedy opycham i kupuję coś innego.
|
Last edited by Obeebok on 28 May 2013, o 12:07, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
30 May 2013, o 18:19 |
Obeebok to fakt
![]() Mam nadzieje, ze jednak cioci jakos szczegolnie nie bedzie siadal co chwila laptop. Wszystkie maja windows "kibel" 8, ale jak cos to sie najwyzej przesiadzie na 7 i problem z glowy ![]() [ Dodano: 30 maja 2013, o 18:19 ] Jak oceniacie lapki firmy Asus bo wchodzi tez i jeden z tych modeli jako opcja do zakupu? ![]() |
![]() |
![]() |
30 May 2013, o 18:52 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja oceniam pozytywnie, w zaprzyjaźnionym sklepie komputerowym też tak oceniają
|
![]() |
![]() |
2 Jun 2013, o 12:19 |
Prosze o zamkniecie tego tematu...
|
![]() |
![]() |
2 Jun 2013, o 12:48 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co wybrałeś?
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3 Next Page 2 of 3 [ 39 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)