![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Kącik Eksperta » Hardware Mods |
Previous topic | Next topic Page 1 of 8 [ 112 posts ] Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 8 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Pomysły na tuning sprzętowy. |
---|
![]() |
24 Aug 2009, o 17:22 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W tym temacie dawajcie wszelkie pomysły dotyczące ulepszenia nokii 5200 (poza software'owym).
|
Last edited by Filip on 1 Jan 1970, o 02:00, edited 2 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 17:51 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wymiana gniazda 2.5 mm na 3.5 mm? Teoretycznie możliwe, choć nie wiem jak w praktyce...
Zamontowanie 2 głośników od e398 (jest miejsce) tylko jak przedłużyć ten miedziany drucik? |
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 18:24 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: Wymiana gniazda 2.5 mm na 3.5 mm? Teoretycznie możliwe, choć nie wiem jak w praktyce... Tego raczej nie zrobie bo: - nie mam lutownicy Hot Air - jeżeli się nie uda to po płycie głównej - nie wiem cy taki slot się zmieści - szkoda mi kasy na to adam wrote: Zamontowanie 2 głośników od e398 (jest miejsce) tylko jak przedłużyć ten miedziany drucik? Wiąże się to z dodatkowymi kosztami więc raczej w moim wypadku odpada. |
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 18:25 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 18:47 |
matej64 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 19:52 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adam wrote: Zamontowanie 2 głośników Ale i tak będziesz miał dzwięk mono, bo myślę że nie podłączysz pod gniazdo słuchawkowe ![]() |
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 19:57 |
JimmyBlack ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pomysł w wstawieniem głośników, raczej nie wymagałby HA. Można spróbować podłączyć je równolegle, już poza wyjściami z płyty. Cover wymagałby zapewne lekkiego tuningu wtedy.
Co do złącza, pomysł ciekawy. Nie mogę sobie jednak przypomnieć, czy słuchawki z jackiem 2.5 i 3.5 mają jednakowy rezystor i czy będą właściwie rozpoznawane. |
![]() |
![]() |
25 Aug 2009, o 09:02 |
JimmyBlack, Podobno system naszej nokii będzie je rozpoznawał dalej jako gniazdo 2.5 mm czyli może się udać. Co do głośników... z tym faktycznie może być problem... Ale tak jak pisałem
![]() |
![]() |
![]() |
25 Aug 2009, o 09:11 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Filip, weź pędzel, farbę i do roboty ! Od dawna marzyłem zobaczyć pomalowaną Nokie 5200 jak cukiereczek(Mówię poważnie) . Może wstawienie lepszego aparatu? Np takiego z Nokii 5300. Co otym sądzisz(Sądzicie)
Pozdro |
![]() |
![]() |
25 Aug 2009, o 10:25 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Adrian, nie ma szans, co najwyżej możesz tym uszkodzić HW.
|
![]() |
![]() |
25 Aug 2009, o 10:56 |
_NeedSpeed_, Wątpie w to. Koszyki są takiej samej wielkości, System też pewnie rozpozna to jako zwykły VGA...
Nie polecam tego ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
30 Dec 2009, o 01:39 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A jak zmienić kolor klawiszy w prosty sposób??
|
![]() |
![]() |
30 Dec 2009, o 01:43 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
30 Dec 2009, o 01:44 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hoppek,
Pomalować: markerem kredkami farbami innym specyfikiem przelutować diody nałożyć coś tam Chociaż moim zdaniem najbardziej praktyczne jest przelutowanie - dużo roboty nie ma, ale jaki efekt ![]() |
![]() |
![]() |
30 Dec 2009, o 01:48 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
patryk-88, nie mam zdolności do lutowania, nie wiem czym rozkręcić, jakie diody kupić i gdzie, a najbardziej to zależałoby mi na efekcie takim jak na screenie poniżej:
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 8 Next Page 1 of 8 [ 112 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Kącik Eksperta » Hardware Mods |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)