![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 12 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5130XM] Portowanie ikon NIF pomiędzy modelami - skąd wiedzieć które? |
---|
![]() |
8 Feb 2010, o 18:53 |
janeksroka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prosiłbym aby w folderach były podpisane ikonki np" budzik.nif" a nie "anim.0038.nif" bo sorry bardzo ale jeżeli jest tych ikon 10 w folderze to skąd ja mam wiedzieć która za co odpowiada??
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 8 lutego 2010, o 17:48 ] Po rozpiskach plików. [ Dodano: 8 lut 2010, o 17:53 ] Pawelooss a jaką mam pewność z jakiego telefonu ta rozpiska jest? |
Last post |
![]() |
![]() |
8 Feb 2010, o 19:09 |
rastuch456 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
janeksroka, słuszna uwaga
![]() |
![]() |
![]() |
8 Feb 2010, o 19:35 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Owszem, można by było. Ale nie w każdym modelu mają taką samą nazwę. Poza tym nazwa też zależy od programu (pewnie większość z Was używa PPmodd'a, ale w innych może się nie zgadzać). A rozpiski na forum są...
|
![]() |
![]() |
8 Feb 2010, o 19:42 |
kurupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Szczerze ? Nie miałem ochoty tego poprawiać. Używaj NIFViewer, tak samo dla podpowiedzi dodam, że te anim_ xxxx były wykorzystywane do mojego patcha, więc na tej podstawie można załapać które odpowiadają za co
![]() I jeszcze coś : W rozpiskach z PPMEditorem numerek jest o 1 większy niż w kolejności nifów w PPModdzie. |
![]() |
![]() |
8 Feb 2010, o 19:52 |
NIFviever nie pokazuje wszystkich ikonek...
kurupt nie wszystkie NIFy Ty wrzucałeś, jednak są ich znaczne ilości ![]() P.S. tylko NIFy wrzucone przez Ciebie (z tego co narazie zauważyłem) nie są podpisane tak jak powinny |
![]() |
![]() |
8 Feb 2010, o 21:52 |
Quote: chociaż pochwal się z jakiej rozpiski korzystałeś... Nie rozumiem pytania. Korzystałem z rozpisek z allnokia.ru w razie co. Jakby co, to ja mam więcej tych ikonek, ale część zostawiam dla siebie, taki exclusive ![]() janeksroka, wiesz ja to robiłem dość na szybko, wszystko pod mojego patcha tam było ustawione. Co do NIFViewer - masz rację, nie wszystko się wyświetla tak jak powinno np. NIF blokady klawiatury. |
![]() |
![]() |
11 Feb 2010, o 20:37 |
Ale to daj rozpiskę żebyśmy wiedzieli który numerek z NIFa za co odpowiada bo jak się domyślam tej rozpiski nie ma na NH a na rosyjskich stronkach nie mam ochoty się rejestrować i szukać po rosyjsku rozpiski także jak możesz wrzuć ją... albo lepiej zmień nazwy plików w paczkach
![]() |
![]() |
![]() |
11 Feb 2010, o 20:43 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dla nokii 6300 te nify mają takie numerki:
0906 - bateria - ładowanie 0907 - bateria - stan 0908 - zasięg 0910 - antena Ale nie wiem czy na twojej 5130XM też... Cała reszta NIF'ów i ich UID będzie w rozpisce - jest ich trochę na forum (m. in. ta spolszczona przez kurupt'a) |
![]() |
![]() |
11 Feb 2010, o 20:45 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
janeksroka wrote: bo jak się domyślam tej rozpiski nie ma na NH To się nie domyślaj, tylko sprawdzaj. Ślepy czy leń? ![]() |
![]() |
![]() |
11 Feb 2010, o 20:48 |
kosmita1993 wielkie dzięki, niestety w mojej 5130 są całkiem inne ;/ Sprubuję dzisiaj i może mi się nie pomylą te ikonki
![]() Co najlepsze w paczce od korupt'a nie ma tych numerków ;/ poza Tym te 4 ikonki to mało... ale zobaczę wg tej rozpiski to może coś wyjdzie... @pawelooss skoro napisał że robił to wg rozpiski z tamtego forum to się "tylko domyślałem ![]() ![]() [ Dodano: 11 lut 2010, o 19:48 ] |
![]() |
![]() |
11 Feb 2010, o 21:46 |
janeksroka, za korupta już miałem wystawić minusa...
Zrobię to inaczej. W ferie, postaram się wrzucić te ikonki, z poprawionymi nazwami. Kiedy? Nie wiadomo. |
Last edited by kurupt on 11 Feb 2010, o 21:47, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
11 Feb 2010, o 22:22 |
OK, sorry kurupt teraz dopiero dostrzegłęm różnicę
![]() Bedę wielce wdzięczny za wrzucenie ikonek z poprawnymi nazwami, mam też propozycję abyś dodał listę za co jaka ikonka odpowiada się znaczy taki plik .txt czyli takie sproszczenie ![]() @ot sorry za wywołany zamęt w temacie jednak podtrzymuję prośbę o wrzucanie plików podpisanych "bateria.nif" a nie jakieś "anim_1834.nif" czy coś ![]() Z góry dziękuję ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 12 posts ] Previous topic | Next topic |
|