Blue Screen,przy instalacji systemu

Dyskusje o sprzęcie komputerowym, problemy, doradzanie.

Post by Forest_Gump » 23 Jan 2012, o 15:03

Witam!
Tak jak w temacie w Sobotę zakupiłem nowy dysk Seagete Sata II,oraz jedną kostkę ramu.Wróciłem do domu zamontowałem nowe części włożyłem płytkę z Win7 i poszło,do czasu bo zaczęły się dziać resy kompa blue screen'y coraz częściej,i system się już nawet nie chciał odpalić po opcji naprawa systemu albo ostatnia dobra konfiguracja,więc wziąłem zrobiłem formata i system na nowo,jednakże w ostatniej fazie instalacji po ładowaniu się Win7 wyskakuje moja ulubiona strona i d*pa.....co zrobic co radzicie.
Moja karta graficzna to Asus 7300GT i z tego co czytałem zdarzają się przez tą kartę blue screeny przy Win7 x64,dlatego wieczorem będę próbował przy x32 i moje pytanie do was co radzicie gdzie może tkwić rozwiązanie.Dysk z góry wykluczam bo nawet 10h nie miał przepracowanych a HDDTune cały czas go monitorował.Ramy też bo wyciągnąłem starą kostką by zobaczyć jak nowa się spisze i nadal to samo.
Czekam na pomoc.
Forest_Gump Male
20%
 
Offline
 
Telefon: HTC Desire HD|| SE X8
Soft: 2.3.5 ||2.3.7 GingerXperia
Operator: Play
Age: 26
Location: IT

Joined: 1 Dec 2011
Online: 1d 20h 45m 4s
Posts: 59Topics: 3
Reputation point: 40
    Windows Vista Chrome

Post by adam111 » 27 kwi 2009, o 00:00

BoTs RoX! :D
adam111 Mężczyzna
Oddajcie mi cześć!
50%

Avatar użytkownika
 
Online
 
Telefon: Nokia 3110c
Soft: v. 05.50
Operator: -----

Joined: 30 mar 2009
Online:
Posts:    •  Topics:  
    Ubuntu  Firefox

Post by Obeebok » 24 Jan 2012, o 00:51

Na pocieszenie powiem Ci, że w moim kompie jest to samo i nie znam rozwiązania problemu.
Obeebok Male
Friend

User avatar
 
Offline
 
Telefon: HTC Mozart
Operator: Plus
Age: 31
Location: Wrocław

Joined: 27 Aug 2010
Online: 14d 22h 8m 55s
Posts: 937Topics: 52
Reputation point: 762
    Windows XP Firefox

Post by Forest_Gump » 24 Jan 2012, o 01:29

Na innym forum napisali,żeby sprawdzić kompa na innym zasilaczu,ale problem taki że to jedyny PC w domu a reszta to laptopy.Jeszcze sprawdzę z Vista czy pójdzie.
Obeebok, jak się czegos dowiem będę pisał.
Forest_Gump Male
20%
 
Offline
 
Telefon: HTC Desire HD|| SE X8
Soft: 2.3.5 ||2.3.7 GingerXperia
Operator: Play
Age: 26
Location: IT

Joined: 1 Dec 2011
Online: 1d 20h 45m 4s
Posts: 59Topics: 3
Reputation point: 40
    Windows Vista Chrome

Post by Obeebok » 24 Jan 2012, o 02:48

Z Vistą nie było u mnie problemów. Występowały przy Windowsie 7 i 8.

Za ten post Obeebok otrzymał/a punkty reputacji.
Obeebok Male
Friend

User avatar
 
Offline
 
Telefon: HTC Mozart
Operator: Plus
Age: 31
Location: Wrocław

Joined: 27 Aug 2010
Online: 14d 22h 8m 55s
Posts: 937Topics: 52
Reputation point: 762
    Windows XP Firefox

Post by hubert123454 » 24 Jan 2012, o 09:29

może dysk albo sektor lub sektory dysku na którym znajduje się partycja systemowa są uszkodzone dla w 7 (przyznam że Bluescreen przy instalacji to hardkor). Najlepiej było utworzyć od nowa partycje na dysku w Programie instalacyjnym Windows 7.

A po trzecie masz zmienione na botowanie aby z płyty startował system ?
Last edited by hubert123454 on 24 Jan 2012, o 09:30, edited 1 time in total.
Moje fony: LG u8110 > SE k750i@w800i > SE C702(Tuning) > SE Xperia X8@Walkman W8 > Microsoft Lumia 640 DS > my next phone is?

*Telefony które posiadam obecnie są wypisane pogrubioną czcionką

Mój odtwarzacz mp3: Creative Zen Nano Plus 1GB

"niektórym ludziom trzeba tłumaczyć łopatologicznie albo łopatą"

Za ten post hubert123454 otrzymał/a punkty reputacji.
hubert123454 Male
Gummibärenbande :D
Friend

User avatar
 
Offline
 
Telefon: Microsoft Lumia 640 DS
Soft: Windows 10 Mobile RS2
Operator: Orange
Age: 26
Location: Polska, Międzyrzec Podlaski

Joined: 10 Jun 2011
Online: 117d 11h 14m 53s
Posts: 1141Topics: 47
Reputation point: 596
    Windows 7 Firefox

Post by Forest_Gump » 24 Jan 2012, o 10:31

Ta ustawione żeby z płyty szło,po drugie to nówka dysk,jak już w poście napisałem 10h nie ma przepracowanych a jak chodziło to HDDTUNE cały czas go monitorował.
Forest_Gump Male
20%
 
Offline
 
Telefon: HTC Desire HD|| SE X8
Soft: 2.3.5 ||2.3.7 GingerXperia
Operator: Play
Age: 26
Location: IT

Joined: 1 Dec 2011
Online: 1d 20h 45m 4s
Posts: 59Topics: 3
Reputation point: 40
    Windows Vista Chrome

Post by dm1991 » 24 Jan 2012, o 10:43

Inną stroną... kto dostarcza do Ciebie Internet ?
Konsultant infolinii PLAY

Siemens A50->Nokia 3310->Nokia 3510i->Nokia 3100->Sony Ericsson T630->Nokia 6020->Nokia 5300->Nokia 5310 XpressMusic->Nokia 6303->Nokia C5-00->Nokia X3-02->Samsung Delphi->Nokia 6700->Nokia E52->Nokia 700.
dm1991 Male
50%

User avatar
 
Offline
 
Telefon: Nokia 700
Soft: Belle - 111.020.0308
Operator: Orange
Age: 28

Joined: 1 Apr 2010
Online: 5d 5h 40s
Posts: 150Topics: 11
Reputation point: 78
    Windows 7 Firefox

Post by Forest_Gump » 25 Jan 2012, o 19:50

Dobra moderatora proszę o zamknięcie tematu.

/up co do tego ma internet?
Forest_Gump Male
20%
 
Offline
 
Telefon: HTC Desire HD|| SE X8
Soft: 2.3.5 ||2.3.7 GingerXperia
Operator: Play
Age: 26
Location: IT

Joined: 1 Dec 2011
Online: 1d 20h 45m 4s
Posts: 59Topics: 3
Reputation point: 40
    Windows 7 Opera

Post by nemo333 » 26 Jan 2012, o 14:06

jak masz słaby internet to mógł się ściągnąć obraz dysku z błędami :roll:
Image
nemo333 Male
fb.com/nemowaKK
Sponsor

User avatar
 
Offline
 
Telefon: BlackBerry Curve 9320
Operator: ----------

Joined: 26 Jun 2009
Online: 437d 6h 59m 30s
Posts: 8992Topics: 96
Reputation point: 6418
    Windows 7 Chrome

Post by Obeebok » 26 Jan 2012, o 14:59

nemo333 wrote:jak masz słaby internet to mógł się ściągnąć obraz dysku z błędami :roll:


W takim wypadku przy instalacji najczęściej wywala komunikat o uszkodzonym pliku, a nie bluescreena.
Obeebok Male
Friend

User avatar
 
Offline
 
Telefon: HTC Mozart
Operator: Plus
Age: 31
Location: Wrocław

Joined: 27 Aug 2010
Online: 14d 22h 8m 55s
Posts: 937Topics: 52
Reputation point: 762
    Windows XP Firefox


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests