![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Free Download » Poszukiwania & Prośby |
Forum rules Jeżeli poszukujesz jakiejś rzeczy: Załóż nowy temat, z listy rozwijalnej wybierz kategorię poszukiwanej rzeczy, w tytule tematu napisz jej dokładną nazwę, a w treści tematu opisz jej szczegóły. Jeżeli realizujesz prośbę o daną rzecz: Nie zamieszczaj linku do znalezionego pliku bezpośrednio w temacie z prośbą, tylko wrzuć go najpierw do osobnego tematu w odpowiednim dziale Downloadu. |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 11 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Aplikacje] Potrzebne aplikacje na stary telefon |
---|
![]() |
10 Oct 2015, o 14:53 |
rimperius1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam któryś już raz. Tak jak w temacie. Potrzebne mi aplikacje: Rom-Patcher Plus , X-Plore i coś w stylu Nortona lub programu łamiącego system, oczywiście wszystko w najnowszej wersji i jeszcze aktualne.Zawszę mogę się mylić bo jest inny sposób na złamanie systemu.
Znalazłem taki telefon: Nokia XpressMusic... (jakiś stary nie dotykowy telefon gdzieś w domu sobie leżał i się kurzył. tak z innej beczki) Bardzo bym prosił na podesłanie jeśli można bo pliki .sisx nie obsługuje.Dodam też że telefon jest nie zhakowany. Dane:Rm-303,(jak się nie podaje to proszę zakryć) Wersja softu: V 10.10 EDIT. Chciałem dodać że to telefon Nokia 5310 EDIT(2). Poprawienie błędów + poprawienie RM telefonu. [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 10 października 2015, o 15:48 ] Po co wygaszasz tematy? Ograniczasz tym samym czasowo szanse na pomoc Tobie. |
Last edited by rimperius1 on 12 Oct 2015, o 18:06, edited 1 time in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
10 Oct 2015, o 15:15 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://nokiahacking.pl/rozpiska-metod-lamania-systemu-czyli-ktora-dla-ktorego-softu-i-modelu-vt9012.htm
łam nortonem, romp+ już będzie w paczce //edit Nokia 5310 wrote: Series 40 5th Edition więc takich apek na chwilę obecną nie znajdziesz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
10 Oct 2015, o 15:43 |
wiem że RM-750 jest od Nokii 500 i dlatego poprawiłem swój błąd.Dlatego założyłem ten temat bo znalazłem w domu ten telefon(inny) i chciałem wiedzieć czy da się złamać jakoś lub dostać do plików systemowych bo chciałem coś sprawdzić. Ale dzięki wielkie za pomoc.
Ostatnią rzeczą jaką chciałbym wiedzieć to: jakie pliki obsługuje taki telefon(wszystkie formaty)? Bo plików sisx nie czyta ponieważ jest taki komunikat,cytuję: "Format pliku nie jest obsługiwany". A tak z innej beczki: Czy łamię zasadę forum jak powiedziałem o innym telefonie? dziękiu i pozdrawiam ![]() ![]() EDIT.(w tekście) |
Last edited by rimperius1 on 12 Oct 2015, o 18:10, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
10 Oct 2015, o 16:30 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rimperius1 wrote: Czy łamię zasadę forum jak powiedziałem o innym telefonie? Nie, ale ja już zgłupiałem i nie wiem, o jaki telefon w końcu pytasz i co od niego chcesz? S40 i S60 to kompletnie różne od siebie platformy softowe... S40 obsługuje aplikacje Java, czyli te z rozszerzeniem .jar. S60 obsługuje dodatkowo programy z rozszerzeniem .sis(x). |
![]() |
![]() |
10 Oct 2015, o 19:41 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nokia 5310 to system S40 5th edition. jeżeli chcesz aplikacje to tylko MIDP w formacie .jar
A do jakich plików systemowych chcesz się dostać? Bo część da się odczytać |
![]() |
![]() |
11 Oct 2015, o 08:23 |
Odpowiedź do:Pawelosa.
acha ok(co do odpowiedzi na pytanie o inny model telefonu). |Ja pytałem o telefon: Nokia 5310 Xpress Music(nie dotykowy-zwykły). | Przepraszam że tak dziwnie napisałem i w ogóle tak chaotycznie są nie ogarnięte te zdania poście.Po prostu ja nie pomyślałem i napisałem bez pomyślunku. Odpowiedź do HitFan. dzięki wielkie za objaśnienie informacji o telefonie i o rodzajów formatu instalowanych aplikacji. Quote: A do jakich plików systemowych chcesz się dostać? Bo część da się odczytać? Ogólnie... chciałem po prostu sprawdzić co jest w tym telefonie(znaczy się w sofcie),alę bardziej interesuję mnie pozbycie się aplikacji systemowych,dźwięków,tapet ,itp. Mówiąc prościej: chciałem sobie zwolnić miejsce by go wyczyścić z śmieci niż szukać jakiegoś czystego softa i od nowa instalować bo opcja z usuwaniem jest zablokowana.(jak cokolwiek chcę usunąc to piszę mi że to jest plik systemowy czy coś tym stylu). |
![]() |
![]() |
11 Oct 2015, o 11:27 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kiedyś, by uzyskać dostęp do pamięci telefonu, używałem programu MobiMB.
Jeśli zaś chodzi o soft do wgrania, to dzieli się on na 3 części: - nierozpracowane MCU, - PPM, w którym jest szata graficzna, dźwiękowa i języki, - CNT, w którym są domyślne pliki, np. aplikacje i gry itp. (i tu można pokusić się o wgranie pustego contentu, jeżeli tak zależy na miejscu). |
![]() |
![]() |
11 Oct 2015, o 13:40 |
puszekkk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tyle że usuwanie cnt mija się z celem, bo po tym nie działa kalkulator, equalizer i systemowa opera.
|
![]() |
![]() |
11 Oct 2015, o 19:37 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Można też samemu odchudzić soft używając TRIXXA i wgrać go potem Phoenixem. Możesz też się pokusić o jakiś gotowy soft i go wgrać. Jeden na 5310 znajdziesz w moim podpisie
![]() |
![]() |
![]() |
13 Oct 2015, o 23:13 |
Mi zależy na miejscu w tym telefonie by właśnie go odchudzić.Już tłumaczę co i jak i czego chcę się pozbyć:
pulpit: Jest wszystko ok: Wiadomości,Kontakty,Rejestr,Ustawienia,[Plus.pl],Galeria, Media,['NIM'],Organizator,Aplikacje,Web... Tych rzeczy w kwadratowych nawiasach chciałem się pozbyć . W galerii mam takie coś,oczywiście pominę to co ma 0 kb czyli nic tam niema tylko wpiszę to co zajmuje miejsce: Pliki wideo(1,0kb):Nokia.com Pliki muzyki(1,0kb):Nokia.com Tematy(993kb):zbędne Grafika(21,0kb):Nokia.com, i Tapety(20,0kb): Sax.jpg{jakieś zdjęcie saxofonu w formacie: .jpg} Dźwięki(2,5mb):Nokia.com i Dźw.dzwonka(2,2mb):zbędne i,Dźw.alertów(233kb):zbędne To tyle z tego. Paweloss Mi się wydaję że to właśnie PPM jest w tym sofcie telefonu. Mi przy wgrywaniu softa to nie zależy na jakiś bajerach i grach bo i tak tego telefonu nie używam tylko zależy by odchudzić (przynajmniej ja zrobię porządek w tym telefonie jak coś). Puszku ja nie chcę mieć nie sprawnego softa w telefonie bo to bez sens,ale chodzi mnie by nie mieć tych zbędnych śmieci systemowych. |
![]() |
![]() |
13 Oct 2015, o 23:24 |
puszekkk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
PPM jest w każdej nokii s40. Najłatwiej w twoim przypadku będzie wgranie czystego softu, lub... S40 Belle
![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 14 października 2015, o 09:11 ] Edycja CNT: edycja-pliku-cnt-content-image-programem-trix-vt6025.htm (obrazki wygasły). [ Dodano: 13 paź 2015 ] O kurdebele zauważyłem właśnie że HitFan napisał prawie to samo ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 11 posts ] Previous topic | Next topic |
|