![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 9 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5310XM] Problem dot. opcji scan product i paczek z softem. |
---|
![]() |
12 Jan 2011, o 23:13 |
Tango ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witajcie
Problem nr 1. Mam problem z Phoenix'em (wersja Phoenix_Service_Software_2010.48.004.44602.exe), mianowicie chodzi o to ,że podłączam telefon do peceta następnie włączam Phoenix'a. W polu odpowiadającym za stan połączenia z telefonem widnieje "No Connected". Następnie klikam File > Scan product i niestety ale Phoenix nie może znaleźć mojego urządzenia. Głowię się już nad tym 6h i nic. Problem nr 2. Drugi mój problem polega na tym ,iż pobieram paczkę z softem v10.10 dla mojej 5310 i niestety ale ona instaluje się w C:/PROGRAM FILES / COMMON FILES/. Od użytkownika Adrianus931 słyszałem ,że paczka z softem powinna się instalować w katalogu C:/PROGRAM FILES/NOKIA/PHOENIX/PRODUCTS/RM-303 ale niestety tak się nie dzieje.Nie pomaga nawet skopiowanie plików. Prosiłbym o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam Bartosz |
Last post |
![]() |
![]() |
12 Jan 2011, o 23:22 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Dla Scan product nie może być No connected, tylko usb.
2. Paczka zawsze instaluje się tam gdzie powinna. |
![]() |
![]() |
12 Jan 2011, o 23:24 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja wszystkie softy mam w Common Files i bez kłopotów flashuje. 5310XM też flashowałem, a raz nawet na deadzie.
A ustawiłeś "USB" nie wiem którą masz wersję, bo nazwa mi nic nie mówi (w jednych jest manage connections>USB na górę, a w innych Poprostu z w rozwijanej liście zmieniasz z No Connection na USB, ew. USB 1, USB 2 etc, zależy ile masz portów USB wolnych chyba) |
![]() |
![]() |
12 Jan 2011, o 23:27 |
W PSS 2010 nie ma już Manage Connections, bo program sam wykrywa telefon po podłączeniu.
[ Dodano: 12 sty 2011, o 22:26 ] Usb i No connection jest po prostu w okienku aplikacji. [ Dodano: 12 sty 2011, o 22:27 ] HitFan wrote: nie wiem którą masz wersję 2010.48.004.44602 |
![]() |
![]() |
12 Jan 2011, o 23:31 |
Dziękuję za szybkie odpowiedzi ale niestety nic nie pomaga.Teraz telefon przestał być wykrywany przez PC. Jestem świeżo po formacie i lipa.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
13 Jan 2011, o 10:37 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wodnik Szuwarek,
HitFan wrote: bo nazwa mi nic nie mówi Ja mam wersję. Phoenix Service Software 2010.08.004.41526 I jeszcze mam 'Manage Connections', a sterowniki kabla masz? Pytam profilaktycznie, bo z tego co wiem, to programy od Nokii (PC Suite, albo Phoenix) same instalują |
![]() |
![]() |
13 Jan 2011, o 16:04 |
Problem z Phoenix'em rozwiązany ale została jeszcze kwestia paczki z softem do Phoenix'a (major package). Instaluje ją w katalogu Phoenix'a ale on jej nie widzi
![]() Wyskakuje jedynie taki błąd: --------------------------- Changing Product Code --------------------------- Neither DP1.0 nor DP2.0 was found for the Product, or the Product cannot be identified. Only "Auto-detect" will be available --------------------------- OK --------------------------- |
![]() |
![]() |
13 Jan 2011, o 16:06 |
HitFan wrote: Ja mam wersję. Phoenix Service Software 2010.08.004.41526 I jeszcze mam 'Manage Connections'. Ta wersja akurat ma, jest to pierwsza 2010, ale tak naprawdę jest to jeszcze 2009 z interfejsu. Tango wrote: Problem z Phoenix'em rozwiązany ale została jeszcze kwestia paczki z softem do Phoenix'a (major package). Instaluje ją w katalogu Phoenix'a ale on jej nie widzi ![]() Wyskakuje jedynie taki błąd: --------------------------- Changing Product Code --------------------------- Neither DP1.0 nor DP2.0 was found for the Product, or the Product cannot be identified. Only "Auto-detect" will be available --------------------------- OK --------------------------- Chyba jak miałem XP, to paczka też instalowała się w CommonFiles, a nie w katalogu Phoenixa. |
![]() |
![]() |
14 Jan 2011, o 14:57 |
Witajcie
Otóż skopiowałem pliki z katalogu DATA Package z Common Files do katalogu gdzie powinny być pliki z softem i lipa nic nie wykrywa.Macie jakieś pomysły co do rozwiązania tego problemu?? Przytuningu Avili problemów nie miałem a tutaj wysiadam. ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 9 posts ] Previous topic | Next topic |
|