![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 8 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[E5-00] Problem z autostartem niektórych aplikacji |
---|
![]() |
15 Oct 2012, o 18:21 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mam problem z autostartem a mianowicie w rp nie strtują mi patche oraz aplikacjami jabaktaskman nie startuje automatycznie (aplikacje które w nim mają autostart też nie) i alarmy z handy clocka też się nie uruchamiają. Do niedawna wszystko działało. HR nie mam zamiaru robić (wiem że na pewno pomoże) ale nie mam czym zrobić kopii zapasowej (ten problem z vistą i brakiem wykrywania fona przez NS na tamtym kompie a do innego nie mam dostępu).
[ Dodano: 15 paź 2012, o 18:21 ] po 10 reinstalacji jbaka autostart appek działa ale rompacher dalej nie uruchamia patchy choć uruchamiał. Na E65 mam też taki problem choć na niej jest wgrany Handy Taskman i nie działa jego autostart i autostart patchy w rompacherze. |
Last edited by S047 on 15 Oct 2012, o 21:21, edited 1 time in total. Reason: Zmieniłem nazwę tematu na bardziej mówiącą o problemie, gdyby ktoś miał podobny problem. |
Last post |
![]() |
![]() |
15 Oct 2012, o 19:32 |
skejter00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na czym masz zainstalowanego jbaka i rp+? W telefonie czy na karcie?
|
![]() |
![]() |
15 Oct 2012, o 19:38 |
S047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że starter_arm.rsc uległ jakoś zmianie lub przeinstaluj aplikacje. W ROMPatcherze masz zastosowany domainsrv.exe?
Kopię zapasową możesz też chyba zrobić z poziomu telefonu (kontakty, notatki z kalendarza itp.) a później zrzucić na dysk a kiedy już dosiądziesz się do lepszego systemu Windows to przywrócisz ją sobie (możliwe, że też się da przywrócić z telefonu - mam tak w N9 lecz to nie Symbian). |
![]() |
![]() |
15 Oct 2012, o 19:39 |
w fonie rp+i patche są w pamięci fona. Jbak już działa po 10 reinstalacji. Ale alarmy handy clocka nie działają automatycznie.
|
![]() |
![]() |
15 Oct 2012, o 19:58 |
Ja zrobiłbym na twoim miejscu tak:
1. Odpalił instalację aplikacji na pececie w programie SISContents a w telefonie uruchomił X-Plore; 2. Sprawdził, gdzie się instaluje dana aplikacja (w jakich lokalizacjach); 3. Usunął wszystkie pliki wg. SISContentsa; 4. Uruchomił ponownie telefon i zainstalował ponownie (najnowszą wersję). Przed tym wszystkim jednak polecam wykonanie kopii zapasowej (przynajmniej danych osobistych, bez ustawień). |
![]() |
![]() |
15 Oct 2012, o 21:03 |
a jakiej appki? Bo rp+ jutro w szkole pobiorę i zainstaluje ponownie. Handy clocka będę musiał poszukać instalki na karcie pamięci.
|
![]() |
![]() |
15 Oct 2012, o 21:16 |
Mówiłeś, że Handy Clock nie uruchamia alarmów automatycznie to warto usunąć po niej pozostałości i zainstalować na nową (najnowszą wersję).
|
![]() |
![]() |
16 Oct 2012, o 15:11 |
nie uruchamia dopóki nie włącze aplikacji po włączeniu. Potem normalnie chodzą. Chyba z niego zrezygnuje bo aplikacja zegar ma możliwość ustawienia kilku alarmów wg. planu (z handy clocka korzystam z przyzwyyczajenia po e65 gdzie w zegarze można było ustawić tylko jeden alarm bez powtórzeń)
[ Dodano: 16 paź 2012, o 15:11 ] prubuje instalować zwykłego rp+ w wersji 3.01 i wyskakuje składnik wbudowany instaluje się tylko wersja lite. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 8 posts ] Previous topic | Next topic |
|