![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 6 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[C3-00] Problem z Firmware (wgranie j. polskiego) |
---|
![]() |
19 Jun 2011, o 23:50 |
barnaba44 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. Od wczoraj głowię się na tym, jak wgrać j. polski. Tzn wiem jak to zrobić, ale nie wychodzi. Otóż w telefonie mam Firmware RM-614 7.20. Takie samo ściągnąłem z sieci, pobrałem także Phoenix 2011. Wszystko zainstalowałem DOMYŚLNIE. Poinstalowałam także sterowniki do telefonu. Nokia OVI Suite itp. Po włączeniu Phoenix'a telefon jest widoczny "na dole programu". Następnie klikam FIRMWARE UPDATE no i nie pokazuje się nic w nowym oknie (Product Code nie ma czy czegoś podobnego). A na tym mi zależy, bo j. polskiego nie ustawię. Próbowałem także program Nemesis, ale po próbie skanowania wyskakuje ERROR. Nie wiem czy to może błąd z połączeniem komputera z telefonem, próbowałem z kilkoma portami USB. Sterowniki wydaje mi się, że są wszystkie. A może to wina tego, że próbuję "wgrać" ten sam soft co jest teoretycznie już w komórce ? czyli RM-614 7.20. Chyba, że macie na namiary 7.25 z polskim Product Code, to byłbym wdzięczny, a nuż widelec by mi wtedy podziałało.
Liczę na jakiekolwiek sensowne sugestie. Łukasz |
Last post |
![]() |
![]() |
20 Jun 2011, o 02:22 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
barnaba44 wrote: Następnie klikam FIRMWARE UPDATE no i nie pokazuje się nic w nowym oknie (Product Code nie ma czy czegoś podobnego). Czyli jednak brakuje mu tego oprogramowania, czy też paczki FW. |
![]() |
![]() |
20 Jun 2011, o 21:00 |
Czyli co ? Nie można wgrać takiego samego softa (tyle, że z j. polskim) ? Czy może w nieodpowiednie miejsce zainstalowałem paczkę z FW. (jest to w common files na partycji systemowej), czyli domyślnie.
|
![]() |
![]() |
20 Jun 2011, o 21:10 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Paczki powinny być w C:/Program Files/Nokia/Phoenix/Products/RM-614 bodajże. Wtedy w programie będą widoczne wszystkie PC.
|
![]() |
![]() |
20 Jun 2011, o 21:16 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: - Windows XP: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Nokia\Packages - Windows 7: C:\Program Data\Nokia\Packages |
![]() |
![]() |
22 Jun 2011, o 13:21 |
Witam, zauważyłem coś dziwnego. Otóż podłączając telefon w trybie OVI suite (przy tym trybie połączenia próbowałem wgrywać FW z polskim product code) telefon się rozłacza i łączy co jakiś czas sam. To samo miałem przed chwilą gdy aktualizowalem FW przez OVI suite własnie, aktualizowało się gdy nagle się telefon rozłączył z kompem. Czy to może być wina tego, że nie mogę w phoenix'e wczytać FW ? Bo paczkę z FW już dawałem w kilka miejść, w tym te podane wyżej i nic.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 6 posts ] Previous topic | Next topic |
|