[3110c] Problem z Internetem

Problemy z aplikacjami, grami, motywami i wszelkimi dodatkami.

Post by Al3x » 11 Apr 2026, o 14:23

Siema, mam małą rozkminę z Nokią 3110c. Włożyłem kartę, normalnie łapie zasięg, można dzwonić i pisać SMS-y bez problemu, ale internet to totalna kaplica. Jak próbuję wejść w przeglądarkę, to wywala mi tylko komunikat, żeby „najpierw uaktywnić dane komórkowe”. Czy ktoś może wie jak to naprawić?
Al3x Male
User

Telefon: Nokia 3110c
Soft: v. 05.50
Operator: Orange

Online: 4h 16m 8s
Reputation point: 0
    Windows XP Firefox

Post by adam111 » 27 kwi 2009, o 00:00

BoTs RoX! :D
adam111 Mężczyzna
Oddajcie mi cześć!
50%

Telefon: Nokia 3110c
Soft: v. 05.50
Operator: -----

Online:
    Ubuntu  Firefox

Post by patado » 13 Apr 2026, o 11:26

Najprawdopodobniej należy ustawic apn do internetu. Pamiętaj, że internet to max EDGE więc będzie wolny. I dodatkowo na 90% wbudowana przeglądarka nie będzie potrafiła wyświetlić mobilnych stron. Zalecam instalację Opery Mini - będzie kiepsko, ale będzie.
patado Male
20%

Telefon: Nokia 230

Online: 52d 3h 19m 44s
Reputation point: 12
    Windows 10 Chrome

Post by Manna5 » Yesterday, o 07:16

Strony na których możesz testować działanie przeglądarki to np. Google, ponieważ wciąż ma mało wymagającą wersję strony, a przynajmniej tak było jak ostatnio wchodziłem z Nokii 6500 Slide albo mobilna wersja tego forum - odnośnik jest na dole.

Z tym APN to tak, dokładniej musisz wejść w Ustawienia / Konfiguracja / Własna konfiguracja ustawień / Dodaj / Punkt dostępu / Ustawienia punktu dostępu i tam dalej wpisuje się dane dostępowe zależne od operatora. Np. dla Orange są na tej stronie:
Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content

Dla innego operatora wpisuje się w tym samym miejscu, ale prawdopodobnie co innego i musisz poszukać na stronie operatora albo się zapytać. Potem jak wrócisz do poziomu gdzie masz tytuł "Konta osobiste" i jeden przed chwilą utworzony punkt dostępu do wybierasz jeszcze na nim Opcje / Uaktywnij.

Podobny problem jak z Internetem możesz mieć z odbieraniem i wysyłaniem MMS i rozwiązuje się go podobnie, tylko, że zamiast punktu dostępu do Internetu tworzysz konfigurację MMS. Tam, gdzie wybierałeś "Punkt dostępu" wybierz zamiast tego "Wiadom. MMS" i potem znowu potrzebujesz ustawień od operatora i uaktywnienia tej konfiguracji.
Manna5 Male
Sponsor

Telefon: myPhone 2240 LTE
Soft: -

Online: 8d 9h 42m 32s
Reputation point: 244
    Windows 7 Firefox

Return to [S40] Software