![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[E51] problem z kalendarzem |
---|
![]() |
29 Apr 2016, o 17:02 |
oli25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z aplikacją kalendarz, mam na niej zapisaną bardzo dużą ilość notatek i teraz jak próbuje do nich wejść dostaje komunikat: "kalendarz: brak pamięci. Zamknij niektóre aplikacje i ponów próbę." Naprawdę zależy mi żeby się do nich dostać, próbowałem przez PC Suite ale otrzymuje komunikat: "Widok kalendarza nie może odczytać pozycji z Twojego urządzenia". Czy jest jakiś sposób na backup/odzyskanie tych notatek? Bardzo mi na nich zależy. Pozdrawiam |
Last post |
![]() |
![]() |
29 Apr 2016, o 20:59 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To może spróbuj przynajmniej wykonać kopię zapasową całego telefonu do pliku *.nbu, bo istnieją w internecie narzędzia do wydobywania konkretnych rzeczy z takich plików.
|
![]() |
![]() |
1 May 2016, o 21:13 |
Podczas tworzenia backupu pokazało wykrzyknik przy kalendarzu a w raporcie jest: "Następujących danych nie można skopiować do innych modeli telefonów:
- Kalendarz i notatki" W takim ta metoda chyba odpada. Myślałem, żeby shackować telefon i ręcznie wszystko wyciągnąć z C:\private\10003a5b\calendar . Co o tym myślisz? [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 30 kwietnia 2016, o 00:58 ] Próbować zawsze można. [ Dodano: 1 maja 2016, o 19:18 ] A mógłbyś polecić którąś z metod hackowania pod E51? Bo trochę sobie z tym nie radzę. Próbowałem Norton Hack-błąd certyfikatu, Belle FP2 Hack-błąd certyfikatu, HelloOX [>=2.10] - padnięte linki... Chyba, że masz jakiś inny pomysł niewymagający hackowania? Na samym telefonie mi nie zależy no ale te wpisy w kalendarzu są mega ważne... [ Dodano: 1 maja 2016, o 21:13 ] Czy ta metoda nie spowoduje utraty danych, w tym wpisów w kalendarzu? |
![]() |
![]() |
1 May 2016, o 21:55 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spowoduje.
Do nortona cofnij date na okolice publikacji metody i zadziala. |
![]() |
![]() |
2 May 2016, o 12:46 |
Cofnąłem i niestety dalej wyskakuje błąd certyfikatu ...
Osobie, która mi skutecznie pomoże z odzyskaniem tych wpisów w kalendarzu odwdzięczę się w formie gotówki bo mega zależy mi na tych wpisach. |
![]() |
![]() |
2 May 2016, o 17:16 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W ustawieniach menadżera aplikacji przestaw instalowanie aplikacji na Wszystko
|
![]() |
![]() |
3 May 2016, o 01:38 |
zadziałało i udało mi się dostać do c:\private\10003a5b\calendar i skopiować na kompa
![]() Teraz jeszcze są takie kwestie: 1. Czy wszystkie "notatki" i "spotkania" są w tym 1 pliku czy są jakieś jeszcze odpowiedzialne za wpisy w kalendarzu? 2. Jak otworzyć ten plik calendar bo nie ma rozszerzenia nawet. 3. Zastanawia mnie sam fakt czemu nie chce otworzyć kalendarza na telefonie? Plik calendar zajmuje 1,27mb i tych wpisów jest dość sporo, czy to może być wina braku pamięci ram? Jeśli tak to może jak wrzucę jakąś i zamknę jakieś niepotrzebne procesy uda mi się dostać do kalendarza z telefonu? |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|