![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N95] Problem z ladowaniem N95 |
---|
![]() |
24 May 2010, o 19:00 |
Kamilenski ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Musze krecic wtyczka ladowarki aby go ustawic w takiej pozycji by ladowal sie. Testowalem inne ladowarki. To samo. Wyczuwam lekki luz wtyczka/gniazdo. Czy to jest lutowane? Co zrobic?
Dzieki! |
Last post |
![]() |
![]() |
24 May 2010, o 20:49 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
można wymienić bez lutowania, zobacz na filmiku disassembly twojego telefonu, tam pokazują jak dostać się do gniazda, gniazdo to 2 zł na allegro+śrubokręt Torx T6 do rozkręcenia telefonu to jakieś 6-8 zł
|
![]() |
![]() |
25 May 2010, o 18:30 |
Dzieki za pomoc! Telefon rozebralem, styki przeciscilem papierkiem 800 i podnioslem lekko szpilka i telefon zlozylem. Niestety jest to samo. Musze kombinowac polozeniem wtyczki aby sie ladowal.
Co moge jeszcze zrobic? |
![]() |
![]() |
25 May 2010, o 18:40 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
najlepiej to wymienić gniazdko. nie wiem po co się bawić z czyszczeniem gniazdka jak ono grosze kosztuję
![]() skąd jesteś? z moich okolic to byśmy się gdzieś spotkali i dałbym ci jedno takie bo mam kilka zbędnich ![]() |
![]() |
![]() |
25 May 2010, o 19:52 |
Dzieki za propozycje. Okazuje sie ze to przewody w obu ladowarkach sa przerwane. U kumpla tez gniazdko sie kiwa, ale laduje bez problemu!
|
![]() |
![]() |
25 May 2010, o 20:10 |
Ds80 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kamilenski wrote: Musze krecic wtyczka ladowarki aby go ustawic w takiej pozycji by ladowal sie. Miałem to samo w 6300. Niestety muszę Cię zmartwić. Gniazdo ładowarki leci do wymiany. Ja wymieniłem sam (część można kupić na allegro 9zł + przesyłka), ale jak nie lubisz kombinować przy tele to śmigaj do serwizu, tam naprawią to za bezcen (30-40zł) |
![]() |
![]() |
25 May 2010, o 20:20 |
Siwiak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No właśnie kup sobie nowe gniazdo, kolega pisał że 2 zł na allego, wiec to nie jest majątek. Nokie łatwo rozebrać u mnie w serwisie przyszedł klient z podobnym problemem wymienione gniazdo załatwiło wszystko. możliwe że ten bolec w gnieździe jest uszkodzony.
[ Dodano: 25 maja 2010, o 22:20 ] Dodam że naprawa w serwisie to jakieś 5 zł ( tak było u mnie, o ile kupisz w nim część wymiana jest wtedy tańsza) . |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|