Register Login

Site RulesFAQSearchContact
PortalBlogWikiChat

Previous topic | Next topic
Page 1 of 1 [ 1 post ]
Print view
Write comments Post new topic

[6220c] Problem z odblokowaniem i przywróceniem do ustawień fabrycznych

Post [6220c] Problem z odblokowaniem i przywróceniem do ustawień fabrycznych 5 Mar 2025, o 16:37

Male - User  Posts/Topics1/1  Reputation point 0 
Offline  Profile 
Windows 10 Firefox
Wygrzebałem z szuflady Nokię 6220c i chciałem sprawdzić, czy są na niej jakieś zapomniane zdjęcia.
Niestety telefon jest zablokowany hasłem, którego już nie pamiętam. Próbowałem już chyba wszystkich kombinacji, ale bez skutku.
Poszperałem w sieci i znalazłem kalkulatory master haseł, ale żaden z nich nie potrafił wyliczyć hasła dla telefonu BB5 i wtedy się poddałem. Postanowiłem zamiast tego przywrócić telefon do stanu fabrycznego. W sieci znalazłem kombinację gwiazdka + 3 + zielona słuchawka + włącznik, ale ta niestety nie działa, nieważna jak długo ją trzymam. Nie wiem czy jest to prawidłowa kombinacja dla tego telefonu (w instrukcji nie ma nic na ten temat). Możliwe, że przycisk gwiazdka po prostu nie działa (pozosałe klawisze w tej kolumnie czyli 1,4,7 mają spory problem z wykryciem wciśnięcia), ale nie wiem jak to sprawdzić. Na ekranie proszącym o wpisanie hasła nic się nie pojawia po jego wciśnięciu. Jeżeli dobrze pamiętam, to służył on do zmiany wprowadzanych znaków np. cyfry lub litery, ale już nie pamiętam, czy powinno to działać dla pola hasła blokady.

Na tym skończyły się moje pomysły, więc postanowiłem poprosić was o pomoc.
Idealnie byłoby dostać się do telefonu bez jego resetowania, ale jeżeli nie jest to możliwe, to przywrócenie do ustawień fabrycznych też mi odpowiada. Nie posiadam żadnych urządzeń typu box, flasher itp., ale mam maszynę wirtualną z Windows XP, jeżeli będzie trzeba uruchomić jakiś stary program.

[ Dodano: 5 Mar 2025, o 15:37 ]
Po wielu próbach udało mi się przywrócić telefon do ustawień fabrycznych. Wyszło na gorzej niż było, bo dane straciłem, a dostępu do telefonu nadal nie mam. Wbrew instrukcjom z internetu hard reset nie kasuje hasła. 12345 i 00000 nie działają.

Zainstalowałem Nokia PC Suite i InfinityBox FREE_BEST v1.51, ale oba programy nie widzą telefonu (mam oryginalny kabel Nokii). W menedżerze urządzeń też go nie widać. Może to problem z Windows 10, a może z tym, że mam tylko USB 3.0. Nie wiem czego jeszcze mógłbym spróbować.
Last edited by lavendereydie on 5 Mar 2025, o 16:38, edited 1 time in total.
Reply with quote 

Write comments  Post new topic

Page 1 of 1 [ 1 post ]
Previous topic | Next topic

Search for

Jump to