![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 11 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[6280] Problem z oprogramowaniem? |
---|
![]() |
18 Oct 2009, o 10:33 |
PafeuPL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
Mam strasznie nękający mnie problem. Mianowicie posiadam nokie 6280. Powiem wszystko od początku do końca. Żeby nie było niejasności. Mianowicie telefon był sprowadzony, i miał język angielski. Więc poszłem do serwisu, żeby mi wgrali polskie. Następnego dnia poszłem do serwisu odebrać telefon. Zapłaciłem, wyszłem. Wszystko działało. Bawiąc się chciałem przesłać piosenke kumplowi. Telefon się wyłączył. Przy próbie włączenia pokazywał się napis nokia. A potem pokazywały się takie punkciki przechodzące z czarnego na białe. Poszłem znowu po nowy soft... Grałem sobie w grę! I znowu ten sam problem... Więc znowu zainwestowałem w nowy soft! Teraz gdy chciałem zrobić zdjęcie znowu to samo! Postanowiłem że nie będe płacił, za naprawę która działa tylko przez jeden dzień. Gość mówił że wgrywał z nokii 6280 i 6288... Powiedział że to moja wina, że uwaliłem softa. Choć gdy miałem na angielskim, takie czynności jak aparat/bluetooth/gry java. To była codzienność. I nic przez tyle czasu się nie stało. Tylko jak odebrałem go z serwisu... Teraz sprubuje go postawić phoenixem. Tylko pytanie czy ma to sens? I czy faktycznie to moja wina? |
Last post |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 10:46 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
PafeuPL, a ile płaciłeś?? To nie twoja wina, spróbuj sam postawić fenixem w trybie dead phone i refurbish.
|
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 10:50 |
4x po 30 zł.... A co gość mógł zepsuć? Może płytka jest do du**
![]() |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 11:12 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
PafeuPL, Widać, że kiespki masz ten komis. Idź ostatni raz ale do innego, bo z tym nie m sensu się męczyć. Co my tylko możemy ci poradzić to jak się nie włącza to dead, a jak włącza to Resubish.
Pozdro |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 11:31 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 13:48 |
adrian-93 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
masz uwaloną kość pamięci, ale koszt naprawy przewyższy wartość telefonu... Lepiej zainwestuj w nowy telefon a ten sprzedaj na części najlepiej na allegro napisz że w serwisie powiedzieli Ci że to wina softa i telefon się nie włącza
|
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 14:47 |
JimmyBlack ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dość częsty przypadek w tym modelu. Nie jest to wina softu, lecz uszkodzonego Combo. Koszt samej kości, to jakieś 15 zł. Prawdopodobnie cała naprawa zamknęłaby się w 70-90 zł.
|
![]() |
![]() |
26 Oct 2009, o 18:32 |
JimmyBlack, Jeżeli sama kość kosztuje ok. 15 zł, to może byłbym w stanie sam ją zamontować?
|
![]() |
![]() |
26 Oct 2009, o 20:03 |
to jest układ BGA
|
![]() |
![]() |
26 Oct 2009, o 20:30 |
adrian-93 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
JimmyBlack wrote: JimmyBlack, Jeżeli sama kość kosztuje ok. 15 zł, to może byłbym w stanie sam ją zamontować? jeśli masz sprzęt, odpowiednią wiedzę i umiejętności to z pewnością tak ![]() |
![]() |
![]() |
26 Oct 2009, o 21:51 |
Wiedzy tam raczej nie trzeba wiele. Wystarczy dobrze układ postawić, później odbudować IMEI i zsoftować.
Najcięższe do zdobycia, to będzie lutownica HA. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 11 posts ] Previous topic | Next topic |
|