by langolier » 13 Jan 2014, o 11:13
Odżywię temat: mam do odżywienia lub choć odzyskania danych z książki telefonicznej, 2730c (z Orange)
Ściągnąłem zarówno Pheniksa (wersja 2012.50.000.49146) jak i JAF (1.98.62), ściągnąłem też przy pomocy Nokia Data Package Managera pakiet dla mojego telefonu.
Najpierw spróbowałem z Pheniksem.
Ustawiłem w Files mój telefon (RM-578), potem w Flashing\Firmware Update wybrałem to co ściągnąłem NDMP, oczywiście Dead phone USB flashing, Refurbish, potem cała zabawa z baterią i kablem USB, wciśnięcie włącznika na 1s, telefon rozświetla na biało ekran i ..... koniec
Po kilku sekundach ekran gaśnie, słychać dźwięk rozłaczanego połączenia z telefonem i koniec walki.
Log:
- Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content
próbowałem na różnych portach USB w kompie - efekt jw.
JAF
Ustawiłem uruchamianie w trybie Windows XP SP2 i jako administrator, ściągnąłem plik jaf_nok4models.ini
Start !
STEP1-STEP2-GO !
Zmiana zakładki na BB5, Manual flash: CHECK, Dead USB: CHECK, CTR308: UNCHECK, Use INI: CHECK
wyświetla się lista typów, wybieram RM-578, "zapalają się" na zielono "lampki": MCU, PPM, CMT.
APE Variant pozostaje niezaświecona.
Więc FLASH !
Potwierdzam, że wiem, że downgrade może uwalić telefon i wezwany wciskam POWER ON.
Koniec walki.
Log:
Wszystkim się udaje a mnie nie ? Co robię źle "?
[ Dodano: 13 sty 2014, o 10:13 ]Mała zmiana dla JAF:
najpierw wciskam Flash, akceptuję ostrzeżenie o downgradingu a dopiero potem podłączam telefon.
Dzieje się więcej, ale...
... i koniec......