![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 6 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5610XM] Problem z podświetleniem i klawiaturą |
---|
![]() |
13 Jan 2010, o 17:57 |
Forti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam.
Dzisiaj przyszedł telefon, w aukcji napisane że technicznie 100% sprawny. Nie dośc że zapakowany jako listy priorytet, bez pudełka, to jeszcze uszkodzony . . . Otóż nie działa większośc klawiszy numerycznych, oraz miga podświetlenie - i to nie byle jak. Sprawa zgłoszona do allegro, do gościa napisałem - nie sety, numeru telefonu nigdzie nie podał, także na allegro. Ile mogła by wyniesc naprawa? W granicy 100zł bym sie zmieścił? Bo szczerze nie chce mi sie bawic w odzyskiwanie pieniędzy, a on pewnie bedzie sie wypierał . . . A te 100zł powiedzmy to jestem w stanie oddac. |
Last post |
![]() |
![]() |
13 Jan 2010, o 18:03 |
kurupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To zależy od serwisu.
Nie wiem czy dobrze słyszałem, ale za samo rozkręcenie telefonu to 40 zł pobierają. Wydaję mi się, że coś koło 70-80 zł będziesz musiał na to przeznaczyć, lecz poczekaj co mają do powiedzenia na ten temat Experci. A co do samej aukcji - jeżeli koleś nigdzie nie podał nr telefonu, to wyglądało to przynajmniej jak dla mnie dość podejrzanie. Według mnie powinieneś walczyć o swoje a nie dać się zrobić w wałka. |
![]() |
![]() |
13 Jan 2010, o 18:09 |
Zauważyłem teraz że całe podświetlenie i wyświetlacza i klawiszy numerycznych miga -.-
Ale mam wnerw teraz hihi |
![]() |
![]() |
13 Jan 2010, o 21:11 |
JimmyBlack ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Trzeba sprawdzić, czy tel nie był zalany. To na początek.
Jeśli nic takiego nie widać, trzeba sprawdzić N2401, L2403, bramkę D2431, oraz oczywiście flexa z klawiszami i złącze. Jeśli posiadasz minimalne zdolności manualne i wkrętak, możesz sam sprawdzić, czy nie był zalany. Jeśli jest, nie bawiłbym się w serwis, tylko kłóciłbym się z facetem o kasę. Zalańce lubią się krzaczyć, jak nie to, to później coś wyskoczy ![]() Co do serwisu, powinieneś zmieścić się w tych 100zł, jeśli nie był lany. OT Pracowałem z kolesiem, który miał ksywkę Forti ![]() |
![]() |
![]() |
19 Jan 2010, o 17:31 |
Byłęm dzisiaj w serwisie. Pani powiedziałą że miała podobny problem i u niej taśma poszła. Jutro mam ich odwiedzić, to mi dokłądnie powiedzą co i jak.
Cena do 100zł, wg. niej, jednak jeżeli dodatkowo jest zalany, to w granicy 100-150zł. Taką cene jestem jeszcze w stanie zapłacić. [ Dodano: 19 sty 2010, o 16:31 ] Oki, a więc w serwisie powiedzieli tak: Płyta główna - ktoś przy niej grzebał i nagrzał za bardzo? Pod mikroskopem widac bąble.. cała do wymiany, za tym pewnie idzie taśma i coś tam jeszcze - nie zrozumiałem go do końca. Wyczyszczenie całości + nowa klawiatura, z racji że poprzednia coś dziwnie podniosła od strony lewej była - szorował o nią slider. Całośc wycenił za 250zł. Gdy to usłyszałem załamka kompletna, ale co zrobic. Życie jest brutalne, chciałem zaoszczędzic kupując tanio i mam za swoje. Od pół roku nie miałem telefonu dłużej jak 2 miesiące, co chwile zmiana, czasami nawet po 2 tygodniach, człowiek uczy sie na błędach. Coś czuje że szybko tej nokii nie sprzedam.. za dużo pieniędzy poszło : D |
![]() |
![]() |
19 Jan 2010, o 18:04 |
JimmyBlack ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Odezwij się do mnie na gg, może coś uradzimy.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 6 posts ] Previous topic | Next topic |
|