![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S30+ » Pomoc Techniczna » [S30+] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 2 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[8110] [4G] Problem z uzyskaniem root-a na KaiOS w wersji 17.00.17.01. |
---|
![]() |
17 Jan 2020, o 15:26 |
2xTheTap ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Od niedawna jestem posiadaczem "bananowej" nokii i mam dosyć spory kłopot z jej zrootowaniem. ![]() Telefon normalnie pracuje pod ADB tzn. jestem w stanie wykonywać wszystkie operacje na nim ale gdy podpinam go pod webIDE to telefon nie jest poprawnie wykrywany(nie jestem w stanie wyświetlić informacji o urządzeniu ani uruchomić jakiejkolwiek aplikacji). Próba uzyskania roota poprzez tnroot lub adbroot (sposób opisany na BananaHackers) kończy się niepowodzeniem. Szukałem informacji na własna rękę ale niestety nic nie znalazłem ![]() ![]() Poniżej umieszczam garść info o sofcie: Nokia 8110 4G 17.00.17.01 19-11-21 TA-1048 Variant:23ARG04ROW1/DS |
Last post |
![]() |
![]() |
1 Nov 2023, o 09:58 |
ccomp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
Musisz ściągnąć na swój telefon program do rotowania i uruchamiasz w telefonie program root i logujesz się na adb w windows lub linux. Jak co to pisać to pomogę na facebook Raf Wag napisz o co chodzi to pomogę [ Dodano: 1 lis 2023, o 08:57 ] Witam Ściągasz program pod linux lub windows tą wersję palemoon-28.6.1.win64.installer następnie z tej strony ściągasz pliki takie jak adbboot i wgrywasz je za pomocą programu palemoon 28.6.1 na swój telefon https:// groups .google .com/g/bananahackers/c/yq-BCLQG9yk uruchamiasz program w telefonie adbboot i włączasz go następnie pobierasz program adb-setup-1.4.3 w telefonie wpisać tam gdzie wpisujesz numer telefonu: *#*#33284#*#* inaczej *#*#DEBUG#*#* wchodzisz do konsoli cmd i wchodzisz do katalogu adb i wpisujesz najpierw adb devices później adb forward tcp:6000 localfilesystem:/data/local/debugger-socket takie są katalogi kopiujesz pojedyncze lub całe katalogi na przykład zainstalowane ściągnięte programy są w katalogu /system/b2g/webapps adb pull /data/local/webapps d:\ standardowe programy zainstalowane w nokia 8110 4g są w katalogu /system/b2g/webapps adb pull /system/b2g/webapps d:\ adb pull / nazwa katalogu do skopiowania możesz napisać w cmd tak adb pull /data d:\data // --> skopiuje cały katalog /data do folderu d:\data, który to katalog sam utworzy Prawdo podobno można tylko dwa katalogi naraz skopiować używając funkcji adb pull /data d:\data && pull /system d:\system adb pull / d:\caly // --> skopiuje całą partycję, ale mi się zatrzymuje na /sys trzeba kopiować osobno Nokia 8110 4G C:\adb>adb shell ls acct cache carrier charger config custpack d data default.prop dev etc file_contexts firmware fstab.qcom init init.b2g.rc init.bluetooth.rc init.bootmode.ffbm-01.rc init.class_main.sh init.emmc.false.rc init.emmc.true.rc init.environ.rc init.logmanager.rc init.mdm.sh init.qcom.bms.sh init.qcom.class_core.sh init.qcom.early_boot.sh init.qcom.factory.rc init.qcom.rc init.qcom.sh init.qcom.syspart_fixup.sh init.qcom.ubi_mount_helper.sh init.qcom.usb.rc init.qcom.usb.sh init.rc init.ril.rc init.target.rc init.trace.rc init.usb.configfs.rc init.usb.rc init.zygote32.rc mnt oem persist proc property_contexts res root sbin sdcard seapp_contexts selinux_version sepolicy service_contexts storage sys system tctpersist tombstones ueventd.qcom.rc ueventd.rc vendor verity_key C:\adb> [ Dodano: 1 lis 2023, o 08:58 ] Witam Wylistowujesz jak w linus ls windows dir w nokia 8110 4g kaios jest C:\adb>adb shell ls wpisujesz adb shell ls |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 2 posts ] Previous topic | Next topic |
|