![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 14 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[500] Problem z wbudowaną pamięcią masową |
---|
![]() |
1 Aug 2015, o 19:53 |
rimperius1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. Otóż jakiś długi czas temu[KILKA LAT TEMU] pobrałem program PHOENIX SOFTWARE SERVICE.Podłączyłem swój telefon do komputera[NOKIA 500] i chciałem zrobić format pamięci telefonu (C:) i wbudowanej ,,Pamięci Masowej'' (E:)
Zrobiłem format telefonu zrobiło. Po tym zrobiłem format tej MASOWEJ WBUDOWANEJ... No i teraz Po formacie ,,E'' w telefonie-menadżer plików-Pamięć Masowa:(pokazuje mi że) ,,PAMIĘĆ MASOWA W UŻYCIU'' Nic nie mogę zrobić i się nic nie da a po zainstalowaniu Apps Stop też nic nie reaguje[wszystko zatrzymałem co sie dało] [ to nie wina aplikacji bo często robię formaty[RESETY] ] [TEŻ NIE WINA karty pamięci bo jej w telefonie nie mam] czekam udzieloną pomoc-odpowiedź pozdrawiam. ![]() PS. Hard-reset kombinacją klawiszy też nic nie daje i też nic nie robi ,,Przywrócenie danych fabrycznych'' jagby była uwalona. Jeśli jest możliwość podania mi instrukcji reinstalacji softu lub jej zmiany na najnowszą to bardzo proszę. Specyfikacja telefonu: Nokia 500 Wersja: Nokia Belle Refresh Wersja oprogramowania: 111.021.0028 Wersja niestandardowa:111.021.0028.213.01 PS. już na 2 forach napisałem o tym problemie ale mnie OLANO ,więc piszę tutaj może wy pomożecie i nie olejecie mnie i tematu i dacie konkretne wyczerpujące odpowiedzi. Pozdrawiam. ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
1 Aug 2015, o 20:28 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja bym spróbował zrobić dead flash, ale pełny włącznie z plikiem odpowiedzialnym za pamięć masową (ten co przeważnie jest na czerwono i się go usuwa z listy plik do wgrania)
|
![]() |
![]() |
1 Aug 2015, o 20:35 |
Jestem w tym wszystkim zielony.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
1 Aug 2015, o 20:42 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
naprawa-pamiec-w-uzyciu-memory-in-use-i-braku-mozliwosci-formatu-pamieci-vt32682.htm
Wiecej nic nie dostaniesz, lepiej zacznij szukac bo wszystko jest juz dawno opisane! |
![]() |
![]() |
1 Aug 2015, o 21:27 |
ostatnie pytanie bo teraz przestudiowuję forum by co kolwiek wiedzieć... więc tak: czy mógłbyś podać mi pełną wersje NaviFirm? bo bez tego nic nie zrobię.. lub mógłbyś podać proszę jakiś działający link do cracka albo gdzieś bliższa wersja do najnowszej: 3.2 oczywiście-[pełna wersja].
![]() Z góry dziękuję ![]() |
![]() |
![]() |
1 Aug 2015, o 22:34 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Paczkę z softem znajdziesz na chomikuj
np: a plik odpowiedzialny za pamięć masową np tu: podmień ten plik z oryginalnym zaznaczonym na czerwono w opcjach flaszowania w phoenixie. tl;dr szukaj na mrcrab i chomikuj |
![]() |
![]() |
3 Aug 2015, o 13:09 |
Mam ostatnią prośbę bo nie chcę nabijać tematów...
Czy jest program do telefonu co pokazuję wszystko-pełne informacje o nim; nie tylko o sofcie itp ale też o bluthoofie ,kiedy wyprodukowany itp? |
![]() |
![]() |
3 Aug 2015, o 13:26 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
PhoneInfo. Wiecej informacji nie wydobedziesz z telefonu.
|
![]() |
![]() |
3 Aug 2015, o 16:17 |
teraz mam takie cuś
W moim temacie z pamięcią masową zadałem pytanie o aplikacje co sprawdza szczegółowe dane o telefonie. Odpowiedź była że :phoneinfo. OK poszukałem na necie i chciałem pobrać to,ale po pobraniu nie chcę się zainstalować ponieważ wyskakują informacje typowe:nie można zainstalować zabezpieczonej aplikacji odebranej od niezaufanego dostawcy, instalacja niemożliwa, itp. Wiecie tego typu: aplikacja.sis/sisx problem z zainstalowaniem aplikacji. Próbowałem też zhakować symbiana na sposób z nortonem ale też klapa. Zrobiłem podpisywanie aplikacji wg waszego poradnika ale też nie zadziała instalacja i takie same komunikaty. Próbowałem HelloOX2 ale też klapa. Z tego wszystkiego wychodzi że mam certyfikat telefonu tak stary i nie aktualny że wymaga wyrobienie nowego i jakoś wczepić do telefonu bo inaczej nic nie zainstaluje. Proszę o rady lub wskazówki albo ewentualnie o przekierowanie mnie do kogoś kto TO robi lub do linku który działa nadal(sposób na certyfikat). PS. zapomniałem dodać że ja w ustawieniach-Instalację -Ustawienia.instalacji mam: wiadomo co tam jest napisane,ok jadę z góry na dół: wszystko Nie Brak |
![]() |
![]() |
3 Aug 2015, o 16:51 |
![]() |
![]() |
4 Aug 2015, o 07:38 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W menedżerze aplikacji trzeba zmienić instalacje z tylko podpisanych na wszystkie. Sprawdź też, czy na pewno masz dobrą datę ustawioną
|
![]() |
![]() |
2 Sep 2015, o 20:14 |
Ok trochę za ratowanie telefonu późno się zabrałem ale lepiej późno niż wcale. Chciałem poprosić siostrę o ściągnięcie tych plików z chomika bo sam nie mam tyle mb bo się na chomiku nie znam ale wracając... ona nie chciała mi udostępnić chomika więc pobrałem pliki z mrcraba link poniżej:
http://www.mrcrab.net/nokia/Nokia_500.h ... =111.21.28 wkleiłem wszędzie we wszystkie foldery te fliki z products ale nic mi nie wykrywa i nie znajduje w żadnym możliwym miejscu. Czy jest jakaś rada na to bo już sobie nie radzę??!!. ps. nadal mam coś takiego: Neither DP1.0 nor DP2.0 was found for the Product, or the Product cannot be identified. Only "Auto-detect" will be available |
![]() |
![]() |
2 Sep 2015, o 21:10 |
![]() |
![]() |
3 Sep 2015, o 19:09 |
ok . działa wszystko brakowało mi folderu RM-750 W products. dzieki wszystkim wielkie za okazaną mi pomoc i czas jaki poświęciliście mi w ratowaniu pamięci masowej mojego telefonu i dziekuje za porady i wskazówki.
TEMAT do ZAMKNIĘCIA Jeszcze raz dziękuje bardzo. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 14 posts ] Previous topic | Next topic |
|