Witam! Mam taki problem, wylicytowałem uszkodzoną nokie n95 8gb, miał być uwalony soft, a jak się okazało, włącznik od telefonu w ogóle nie reaguje. Telefon nie był zalany, bo naklejka jest biała. Może mi ktoś orientacyjnie napisać, czy wymiana takiego włącznika to jest droga sprawa? I czy da się w jakiś inny sposób włączyć telefon? Dziękuje i pozdrawiam.
raxxel otrzymał za ten post 2 punkty reputacji od 1 użytkowników:
może wcale nie soft ubity tylko coś poważniejszego na płycie jest walnięte... jak nie wstaje pod ładowarką ani phoenix w dead flash to wcale nie ma softa ubitego tylko coś poważniej... na allegro nie kupuje się takich uszkodzonych w celu naprawy bo nikt by tak tanio nie sprzedawał fona jak naprawa softa to góra 50 zł tylko by naprawił i sprzedał jako sprawna...
DF nie działa w phoenixie gdyż N95 nie wstaje na USB, tylko serwis lub samemu w domu za pomocą rezystora, na forum jest poradnik, zawsze można spróbować, jak to nie pomoże to du**...
TOSHIBA Satellite A500 1-C0 Intel Core 2 Duo 2.2 GHz, 4GB RAM DDR3, nVidia Geforce GT230m 1GB Windows 7 Home Premium 64bitSamsung Galaxy ACE & Nokia 5530XM
Hmm, pod ładowarką nei reaguje, ale ładuje, bo jak sprawdzałem miernikiem to była pusta, jak podłączyłem i za jakiś czas sprawdzałem, to miała prąd. Oddalem koledze do serwisu, zobaczymy co powie. Do wymiany jest guziczek od włączania no i właśnie coś z softem:/ Koleś zapewniał mnie, że nie zalana ani inne uszkodzenia mechaniczne.