Mam do was pytanie , mianowicie do telefonu (N97 mini) używam słuchawek Marshalla Mayor'a.
Wszystko fajnie póki miałem działający adapter kątowy(ang. the 3.5MM unprotected two-way standart plug) . Adapter rozwalony - lament .
Chodziłem po wszelkiej maści sklepach - nadaremne . Hurtownie - efekt podobny . Napisałem do osoby , od której kupiłem słuchawki , jednak ta poinformowała mnie ,że samego adaptera kupić nie można . Załamany nie wiedząc co mam zrobić próbowałem wszystkiego (Przejścia z innych słuchawek itd.) . Na końcu został mi mikrofon Manty (coś jak pilot do których podłącza się zwykłe słuchawki z jednym jackiem) i nagle cud ! Działa , pięknie .
Zapyta ktoś dlaczego idę tak na około , zamiast bez adaptera włożyć . Otóż bez tego włącza się opcja kabel TV i jest przeraźliwe buczenie . Jeżeli nacisnę mikrofon który jest wbudowany w słuchawkach buczenie mocno przycicha , muzyka pięknie gra .
Z mikrofonem manty dźwięk był równie dobry co z adapterem (jedyna wada brak posługiwania się mikrofonem wbudowanym we słuchawkach) . Dziś z kolegą posiadającym N95 poruszyliśmy sprawę wyżej i postanowiliśmy jak u niego ii u niego działa
A tylko dlatego ,że przy włożeniu Jacka pokazuję mu się okno z wybieraniem rodzaju urządzenia . U mnie czegoś takiego nie ma . I mam do was pytanie : Co mam zrobić / kupić aby działało to normalnie . Za wszelką pomoc z góry dzięki.
[ Komentarz dodany przez: sieman0: 9 października 2012, o 08:59 ]
Proszę o edycję nazwy tematu tak, aby mówiła więcej o problemie. Do czasu poprawek przez autora proszę nie odpowiadać w temacie."
/Zedytowane