![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 15 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N70] Problem ze słabą baterią. |
---|
![]() |
1 May 2010, o 17:20 |
RED ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
witam, jakieś pół roku mam już nokie n70 i ostatnio coś sie stalo z bateria, w tym tyg musiałem ją 2 podładować i od tego czsu ona mi trzymie niecały dzień. Czy pomoże mi tu wyczerpanie baterii i ładowanie do pełna? jak tak to ile razy taki cykl, albo czy da sie coś innego z tym zrobic?
PS: nie piszczcie "kup se nową" bo to to teź wiem ![]() licze na szybkie odpowiedzi pozdro ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
1 May 2010, o 17:58 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
RED wrote: Czy pomoże mi tu wyczerpanie baterii i ładowanie do pełna? Nie, a może wręcz zaszkodzić. formowanie-baterii-argumenty-i-kontrargumenty-vt957.htm |
![]() |
![]() |
1 May 2010, o 18:24 |
to co mam zrobic? musze nową kupic?
[ Dodano: 1 maja 2010, o 18:24 ] to w tym linku pisze ze li-ion możda podładowywać, nie trzeba formatować to czemu po 2 lub 3 doładowaniach ona trzyma poł dnia około? |
![]() |
![]() |
1 May 2010, o 18:35 |
Instalowałeś ostatnio jakieś aplikacje? Niektóre wadliwe procesy potrafią być watożerne.
|
![]() |
![]() |
1 May 2010, o 18:48 |
eeee ostatnio nie, jakies 3 miechy temu opere mini, słownik t99 X-plore Autolock i to co sie instaluje w fonie by mógł się łączyć z nokia pc suite
|
![]() |
![]() |
1 May 2010, o 19:16 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
RED, zrób eksperyment z baterią
![]() owiń baterię folią aluminiową i następnie włóż w woreczek foliowy uszczelnij to i włóż do lodówki na 3dni. Po 3 dniach wyjmij baterię i połóż ją w 2dni na meblach lub gdzie chcesz tylko pamiętaj żeby leżała ona w temp. pokojowej. I gdy już 2 dni poleży zrób formatowanie baterii. Ten zabieg wzmacnia osiągi baterii. Dużo ludzi to sobie chwali. |
![]() |
![]() |
1 May 2010, o 19:41 |
![]() |
![]() |
1 May 2010, o 21:08 |
yyyy nie chce zam przeszkadzać w debacie ale.... co mam zrobić z tą baterią ??
![]() |
![]() |
![]() |
1 May 2010, o 23:06 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss, racja zapomniałem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
3 May 2010, o 13:23 |
Dunek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak jest badzo sloneczna pogoda wylaczam calkowicie podswietlenie ekranu (w N70 calkowicie sie nie da ale mozesz pogasic na maksa) i bateria trzyma ok 15H muzyki i sms (sms duzo pisze z moja dziewczyna ok 2 tys na tydzien : p ale w plus za free) i ja mialem N70 z rok (ale w 2007) i wiem ze bateria tak szybko pada dlatego mialem wyl. 3G podciemnilem ekran jak najbardziej sie dalo a i masz BL-4C czy BL-5C ,5C ma pojemnosc 1020Mah a 4C 880Mah wiec jst roznica naprawde duzo
|
![]() |
![]() |
3 May 2010, o 16:46 |
a co robi te 3G, co to jest?
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
4 May 2010, o 12:43 |
3G robi szybszy internet (teoretycznie hehe) i ze masz wideo rozmowy wiec jezeli z neta nie kozystasz i wideo rozmow to wylacz to , wchodzisz w ustawienia - narzedzia - siec - i tryb polaczen z podojny na gprs nie powiem Ci dokladnie bo nie mam teraz fona z 3G. Niezle piszesz
![]() |
![]() |
![]() |
4 May 2010, o 15:03 |
Kiciock ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
RED wrote: a co robi te 3G, co to jest? ![]() ![]() ![]() Siedzisz przez 12h dziennie z komórką w ręce pisząc więcej niż 1 smsa na minutę. Albo pozazdrościć wyobraźni, albo współczuć uzależnienia. Co do 3g to wyłączysz w menu ustawień sieci. |
![]() |
![]() |
4 May 2010, o 18:55 |
eee t z wyobraźnią, to nie naług, czasem jest tak ze przez tyg nic nie pisze
![]() ![]() [ Dodano: 4 maja 2010, o 18:19 ] a w opcjach to mam tak tryb podwójny albo GSM do wyboru ![]() ![]() [ Dodano: 4 maja 2010, o 18:55 ] a i mam karte z heyah, przeszłem na tą nowa taryfe i mam darmowe do mojej sieci, nie zabiora mi tetego jak wylacze 3g? |
![]() |
![]() |
4 May 2010, o 21:03 |
hehe nic Ci sie nie wylaczy niektorzy nawet 3G nie maja wybierz GSM ; ) wylaczy Ci sie telefon i wlaczy sry za blad
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 15 posts ] Previous topic | Next topic |
|