![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 13 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[C3-00] Problemy z softem, proszę o pomoc. |
---|
![]() |
28 Sep 2011, o 18:37 |
kussiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam! Wczoraj kupiłem od kolegi Nokię C3 od Orange, w czarnym pudełku, z logiem na obudowie. Wszystko pięknie ładnie i ok, poza jednym ale: kolega mówił że robił jakąś przeróbkę żeby można było minimalizować aplikacje. Myślę: "ok mi to nie przeszkadza", ale później dowiedziałem się że w związku z przeróbką bo restarcie fona, usuwa smsy ze skrzynki odbiorczej, że stale mam "niewidzialne" 4 smsy w skrzynce odbiorczej, chyba wiecie o co chodzi? brak numeru, tematu, tekstu i nie da się ich usunąć. Jak włącze telefon pojawia się pytanie: Test in RNDIS USB mode? jak dam tak, to nie da się podłączyć przez usb, jak dam nie, to usb działa. Uznałem że zmienie softa. próbowałem 2 aplikacjami Nokii, Ovi i tą drugą, Ovi zawiesiła się przy "instalacja softu potrwa ok 15 min" i podobnie ta druga aplikacja. Próbowałem także Nokia Phoenix, ale jak daje CTR+L ro pochwili wyskakuje komunikat: "Cannot load, the product "RM-614" is not recognised". Nie wiem jak zainstalować tego softa, proszę, wręcz błagam Was o pomoc! JEsteś ostatnią deską ratunku, przeszukałem wszystkie fora itp. ale nic mi to nie dało. POMOOOCYY
Ściągnąłem nowego Phoenixa rozpoznaje telefon, ale jak daje flashing itd. to nie znajduje mojego Code. |
Last post |
![]() |
![]() |
28 Sep 2011, o 18:40 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A masz paczkę z softem?
|
![]() |
![]() |
28 Sep 2011, o 19:45 |
Nie, z poradnika wywnioskowałem że Phoenix sam ściąga firmware. Jeżeli byś mógł to proszę abyś mi napisał jak to zrobić.
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 28 września 2011, o 19:50 ] Nie wiem, z którego poradnika można tak wywnioskować. ![]() faq-tu-znajduja-sie-odpowiedzi-na-twoje-pytania-vt11.htm#dz02pkt07 |
![]() |
![]() |
28 Sep 2011, o 19:51 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie. Phoenix musi mieć pliki softu w odpowiednim folderze. Można go ściągnąć przez navifirm.
|
![]() |
![]() |
29 Sep 2011, o 15:17 |
No nie mogę, chyba się zaraz, poddam, ściągnąłem paczkę, zacząłem flashować phoenixem, phoenix też się zawiesił! wyjąłem kabel i co? telefon działa jakby nic się nie stało, no nie mogę!
|
![]() |
![]() |
29 Sep 2011, o 15:36 |
Qubi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wgraj w trybie Dead Flash na refurubish.
|
![]() |
![]() |
29 Sep 2011, o 15:52 |
Gdy telefon działa to mogę wgryac jak do martwego ?
|
![]() |
![]() |
29 Sep 2011, o 15:54 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak, wystarczy, że przed flashowaniem wyłączysz go i wyjmiesz baterię.
[ Dodano: 29 wrz 2011, o 15:54 ] Potem oczywiście włożysz |
![]() |
![]() |
29 Sep 2011, o 16:07 |
Jak chce flashować to nie da się zaptaszkować Dead Phone
|
![]() |
![]() |
29 Sep 2011, o 16:10 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://nokiahacking.pl/naprawianie-niewlaczajacego-sie-telefonu-dead-flashing-vt80.htm poczytaj poradnik, to będziesz wszystko wiedział |
![]() |
![]() |
29 Sep 2011, o 16:15 |
mam nowego phoenixa i nie mam Menage Conections
[ Komentarz dodany przez: HitFan: 29 września 2011, o 16:19 ] Chyba nie opierasz się o filmik bazujący na PSS z 2007 roku? korzystaj z poradnika w formie tekstu |
![]() |
![]() |
29 Sep 2011, o 16:28 |
Qubi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zrób wszystko po kolei według poradnika, musisz miec.
[ Komentarz dodany przez: HitFan: 29 września 2011, o 16:22 ] Manage Connections od dawna nie ma. Tylko na pasku jest rozwijana lista połączeń USB itp. [ Dodano: 29 wrz 2011, o 16:28 ] No tak, i nam sie wybiera no connection |
![]() |
![]() |
29 Sep 2011, o 18:32 |
Dziękuje bardzo za pomoc. Jest jakaś możliwość żeby dać na tym forum jakiemuś użytnikowi plusa ?
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 29 września 2011, o 19:32 ] Oczywiście, z boku przy profilu są plusy.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 13 posts ] Previous topic | Next topic |
|