adrian219, na Twoim miejscu wybierałbym spośród N5530xm i N5800xm - czyli tak jak ja.

Ja swój numer przenoszę do Play za 2 tygodnie i jeśli tylko 5800 będzie dostępna to ją kupię. Jeśli nie, to wezmę 5530. Z tego co widziałem u kumpla to po aktualizacji softu w 5800 telefon bajka. Dodane przewijanie kinetyczne [to takie jak w iPhone'ie]. Poza tym w 5800 można zamienić płane Nokia Maps na ovi Maps, które jest już bezpłatne [poza kosztami transferu danych].
Tak jak mówili poprzednicy - Wi-Fi to podstawa, a oba telefonu go posiadają. Osobiście przyznam, że 3G mnie osobiście wcale nie byłoby potrzebne, więc nie uznaję tego za minus.
Z tego co się orientuję to w zestawie z 5530 jest karta 4GB, a z 5800 - 8GB. W5530 w zestawie jest tylko rysik, a w 5800 jest rysik i plektron na pasku. Poza tym w zestawie z 5800 jest specjalna podstawka ułatwiająca oglądanie filmów. I nie jestem do końca pewien, czy nie ma tam czasem takiego gumowego 'pokrowca'. (To przy okazji riposta dla bzdurnego tekstu hoppka dot. dotykowych wyświetlaczy).