|
|
|
Wątpliwości, porównania modeli oraz doradzanie w wyborze.
by adrian219 » 5 Mar 2010, o 22:55
Witam ! Kończy mi się umowa 21 maja 2010r. z Orange ( Nie polecam, wziąłem na 3 lata i muszę czekać do końca umowy, a nie na doładowania tak jak jest w innych sieciach ), ale do rzeczy. Potrzebuje telefonu, którym będę mógł się zadowolić na następne 2-3 lata. Myślę o czymś poważniejszym, czyli Symbian OS. Biorę pod uwagę jedynie Nokie. Teraz szczegóły : a) Umowa : Za dwa miesiące ( Niby dużo czasu, ale wiadomo jak to jest ) będę brał umowę w mix ( Plus GSM lub Play Mobile ). Telefon nie musi być za złotówkę, może kosztować więcej, ale max 200-250 zł ( Chociaż to i tak się wszystko pozmienia ). Może być teraz droższy, bo pewnie później stanieje. b) Funkcjonalność telefonu i ogólnie : Kręcą mnie dotykowce. Według mnie Nokia produkuje naprawdę świetne modele z tej serii. Specjalizacja telefonu mnie nie obchodzi, bo mi wymagania to nawet 5200, 3110 spełniają. Chodzi o to żeby był fajny  Nie wykluczam w żadnym wypadku sliderów albo standardowych modeli. Moje propozycje : Mnie po prostu przyciąga Nokia 5800XM. Tak mi się podoba, że bez zastanowienia bym ją brał, ale nie chcę robić pochopnych decyzji. 5530 też fajna, ale już gorsza. A ze zwykłych to się zastanawiam nad jakąś z serii E. A wasze propozycje dla mnie ?  Liczę na coś ciekawego Pozdrawiam adrian219

Moderator: 24.01.2011 - 24.01.2021
Na forum już <uwaga> 12 lat. 
-
adrian219

-

-
- Telefon: Motorola Moto G
- Soft: 4.4.4
- Operator: Play
- Online: 220d 14h 51m 41s
- Reputation point: 4123

-
by adrian219 » 6 Mar 2010, o 19:00
No dobra ok. Czekam na więcej maciek, jeszcze nikt nie ma dotykowca 3 lata, dlatego tego nie sprawdzimy  6760 podoba mi się i naprawdę jest cool tylko ten brak Wi-Fi trochę smuci jednak. minac, za QWERTY dziękuję  Nie jestem fanem takich klawiaturek. Te 5360 i 5370 to dają dużo do zastanowienia. hoppek, irytują mnie te twoje rady  N73 ? Rozumiem zaangażowanie, ale to przechodzi ludzkie pojęcie ... Dotykowce nie są złe i wcale nie mają takich awaryjnych wyświetlaczy - wyolbrzymiłeś cała sprawę. Dla mnie te przesądy, że w ciasnych spodniach nie można nosić tych telefonów to lekka przesada. patryk-88, N86 ciekawy typ telefonu, który mi się podoba SileS, też tak właśnie myślę, ale czekam na więcej wypowiedzi na jego temat. Miałem z nim styczność i według mnie cudo wasiesto, 5530 bardzo obiecująco wygląda w moich oczach i mam z nim styczność często ( Znajomy ma ). Też podoba mi się ( Ogółem Nokia tworzy ładne dotykowe telefony  E52 podobno ma porządną wadę związaną z zasięgiem. Ten fakt mnie do niej zniechęca. Chociaż ładny telefon - ale myślę, że nie będzie popularny za te 2 miechy  Liczę na więcej wypowiedzi ! Pozdro

Moderator: 24.01.2011 - 24.01.2021
Na forum już <uwaga> 12 lat. 
-
adrian219

-

-
- Telefon: Motorola Moto G
- Soft: 4.4.4
- Online: 220d 14h 51m 41s
- Reputation point: 4123

-
by ryba » 7 Mar 2010, o 10:48
adrian219 wrote: E52 ma taki sam wyświetlacz jak E51 ? Jeśli tak to trochę mały
Jako, że E52 to następca E51 to ma też większy wyświetlacz. E51 - 2 cale , E52 - 2,4 cala. adrian219 wrote:Co jeszcze bym kupił w mojej cenie ( Mogą być droższe, bo pewnie stanieją za 2 miesiące )
Pozwolę sobie zaproponować telefony z aktualnego cennika Play na 2 lata przy umowie za 40 złotych miesięcznie, a więc do rzeczy : Ciekawą propozycja z dotykiem ale też z wysuwaną fizyczną klawiaturą może być Samsung Corby Pro . To bardzo przyjazny użytkownikowi telefon z prostym interfejsem. Moim zdaniem jeśli brać jakiś telefon z dotykowym wyświetlaczem to musi mieć do tego fizyczną klawiaturę. Kolejną propozycją z dotykiem ale już bez fizycznej klawiatury może być Samsung Omnia Lite oparty na systemie operacyjnym Windows Mobile Pro 6.5 . Jest to tak naprawdę remake Samsunga Omnii. Telefonowi temu wystawiane są bardzo dobre opinie za funkcjonalność jak i za całkiem niezła szybkość działania mimo Windows Mobile'a na pokładzie. Pozwolę sobie jeszcze polecić telefon ze stajni Sony Ericssona, a mianowicie model Yari przedstawiciel serii Entertainment Unlimited. Jest to telefon typu slider. Posiada specjalne dedykowane klawisze do gier i pozwala sterować grami "bezdotykowo". Do tego posiada duży czytelny wyświetlacz, wygodną klawiaturę, niezły aparat 5mpix i do tego jest to bardzo solidna pozycja, która może służyć spokojnie przez 2 lata.

-
ryba

-

-
- Telefon: iPhone 6S+/6S
- Soft: Tak.
- Online: 75d 11h 14m 44s
- Reputation point: 1589

-
Return to Wybór telefonu