Witam
Na początku chciałbym się przywitać, gdyż jest to mój pierwszys post.
Jakiś czas temu padł mi wysłużony HTC. Dostałem od taty E52. Telefon ma simlocka na orange, ja niestety mam play, nie można zainstalować żadnych appek, generalnie telefon służy mi jako mp3
Zacząłem troszkę czytać na temat łamania, wgrywania nowych softów, ale niestety jest to ponad moje zdolności, o ile samsungi, htc, sony ericssony modowało się bez problemu, tak tutaj już jest problem. Ale do rzeczy.
1.sim lock na orange. Zdjąć go można tylko w serwisie, czy w warunkach domowych też?
2. mam zainstalowane nokia pc suite, jednak nie chce się aktualizować nic, ani instalować aplikacji poprzez nieważność certyfikatow. Próbowałem zmieniać daty w telefonie jednak nic to nie dało.
3. to teraz o aktualizacji/zmianie softa. wersja mojego softu to 071.004. Jak to aktualizować do nowszych i czy warto.
4.łamanie. czytałem troszkę na ten temat i wygląda to tak. Przykładowo ten helloox2 jest tam, żeby zrzucic plik na karte pamieci i zainstalowac przez menedzer aplikacji. niestety ale menedzer aplikacji nie widzi mi plikow do instalki.
I jaka jest kolejność, najpierw łamie, czy wgrywam softa nowego.
Tak więc prosiłbym jeśli można o pomoc, bo chciałbym zostać przy tej nokii dłuższy czas
Pozdrawiam