![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 9 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N79] Pytanie o CFW i Hard Reset (efekty błędnych informacji z sieci) |
---|
![]() |
20 Oct 2014, o 20:02 |
moreee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam, znalazłem CFW na ipmarcie do swojej n79 i czy może mnie ktoś przeprowadzić przez proces jego wgrywania? Wyszukiwarka mnie dzisiaj nienawidzi i prostych aplikacji, które normalnie z tego forum pobierałem nie wyszukuje i nie mogę znaleźć poradnika do wgrywania softów.
Powód chęci posiadania CFW jest taki że chciałem u siebie zrobić formata. Przywróciłem ustawienia fabryczne, sformatowałem kartę pamięci i uwaga... aplikacje wg systemu są wgrane np Opera, Font Router LT (przy próbie instalacji wywala monit czy zastąpić aplikację..) Dodam, że ważność ceftyfikatów wygasła i nawet prostego motywu nie mogę wgrać... A sposób na łamanie nortonem już nie działa bo jego ważność się skończyła (tym sposobem łamałem telefon rok temu) Jak ktoś ma poradnik (ze zdjęciami najlepiej - bo tematy z forum mają ikony z serwerów hostingowych zamiast screenów.. ![]() ![]() I jeśli ktoś ma konto na ipmart i mógłby zreuploadować te pliki gdziekolwiek indziej to byłoby miło ![]() LINK DO IPMARTa: http://www.ipmart-forum.com/showthread. ... Ce-79-v2-0 Z góry dzięki za odpowiedzi :p PS: nawet system dalej mam złamany.. wystarczyło wgrać rompatchera i instalserver.. Co poszło nie tak ? |
Last edited by moreee on 21 Oct 2014, o 15:54, edited 2 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
20 Oct 2014, o 20:21 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wgrywanie-zmodyfikowanego-oprogramowania-do-telefonow-s60-krok-po-kroku-vt8789.htm
Serio nie potrafisz sobie poradzić z instalacją softu bez obrazków? Może nie powinieneś tego robić jak nie umiesz znaleźć poradnika do którego linki są w FAQ i jak nie rozumiesz słowa pisanego. A co do Nortona - obowiązkowo przy instalacji trzeba mieć włożoną aktywną kartę SIM i nie będzie się pluł o nieważność licencji. Dziś hackowałem E65 bez problemu. Ale najpierw zrób format telefonu przez kombinacje *, 3, odbierz i posprzątaj na karcie pamięci, w szczególności pozbądź się katalogów Private, Sys, System, Resource które przechowują pozostałości zainstalowanych aplikacji. |
![]() |
![]() |
21 Oct 2014, o 12:18 |
Czytałem rożne poradniki ale przy nokii jest to na tyle skomplikowane że potrzebuje wsparcia. Z SE nie miałem żadnych problemów i modziło się aż miło.
Poza tym szukam poradnika do Pheonixa do którego tam powinny być pliki. Chyba, że procedura i potrzebne pliki są te same. A co do Nortona to mówimy o tej wersji co znajduje się na forum? od S047? |
![]() |
![]() |
21 Oct 2014, o 12:21 |
moreee wrote: Poza tym szukam poradnika do Pheonixa do którego tam powinny być pliki. Chyba, że procedura i potrzebne pliki są te same. Nie instaluje się CFW przez Phoenix bo uwalisz telefon a nie wgrasz. Jeśli w ogóle pozwoli Ci wgrać. moreee wrote: A co do Nortona to mówimy o tej wersji co znajduje się na forum? od S047? Tak. Innej nie ma. |
![]() |
![]() |
21 Oct 2014, o 12:27 |
I to wszystko wyjaśnia. A Norton mógł się zablokować przez niepełny format tak?
Formata najpierw wykonać na karcie? Czyt. wywalić wszystko przy podłączonym fonie do kompa? Bo wtedy zrobiłem odwrotnie. Ust fabryczne> wsadziłem karte ze starymi danymi i dopiero ją czyściłem. Od tego mam taki syf? |
![]() |
![]() |
21 Oct 2014, o 12:39 |
jak zrobiłeś Ustawienia fabryczne to to nawet nie był format. Skasowałeś tylko niektóre pliki co narobiło jeszcze większego syfu w telefonie...
Posprzątaj kartę, zrób format telefonu przez wgranie czystego nowego softu albo kombinacje na wyłączonym telefonie i dopiero zacznij się bawić w hackowanie albo CFW. |
![]() |
![]() |
21 Oct 2014, o 12:57 |
Jeśli prosi o datę przy odpaleniu to reset zrobiony tak? W necie jest masa nieścisłości. M. in. to że format telefonu = hard reset = ustawienia fabryczne i Ty się dziwisz że nie moge tego ogarnąć jak każdy mówi co innego
http://www.hard-reset.com/nokia-n79-hard-reset.html [ Dodano: 21 paź 2014, o 12:48 ] Dalej nie moge nic wgrać bo twierdzi że dalej mam wgrane i czy zaktualizować... [ Dodano: 21 paź 2014, o 12:57 ] Gdzieś jest buba bo teraz się nawet nie chce zresetować. Kiedyś sobie zrobiłem folder inne w menu i on tam dalej jest mimo resetu... a pliki z karty mogę w kółko kasować bo wracają |
![]() |
![]() |
21 Oct 2014, o 13:10 |
moreee wrote: Jeśli prosi o datę przy odpaleniu to reset zrobiony tak? To nie jest wyznacznik bo ja nawet po wyciągnięciu baterii mam prośbę o datę a resetu nie robimoreee wrote: W necie jest masa nieścisłości Trzeba czytać na porządnych stronach a nie wymysły gimbusów.moreee wrote: M. in. to że format telefonu = hard reset = ustawienia fabryczne nie wiem gdzie taką głupotę przeczytałeś ale więcej tam nic nie czytaj.Ustawienia fabryczne - kasuje tylko wybrane dane, zostają aplikacje, notatki, SMSy itp. Robisz albo przez kod *#7780# albo przez opcję w ustawieniach. W rzeczywistości nie dość że zostawia śmieci to czasem robi większy syf w systemie i nie polecam korzystania z tego. Format = hard reset - kasuje wszystko, softowo telefon jest jakbyś dopiero go wyjął z pudełka, robisz go albo wgrywając nowy soft w trybie Refurbish/Factory Set/FullFlash (zależy od programu), albo przez naciśnięcie na wyłączonym telefonie *, 3 i zielonej słuchawki i trzymanie do czasu załadowania systemu albo przez wpisanie kodu *#7370# (nie polecam bo zostają czasem śmieci od producenta jak gry i aplikacje). |
![]() |
![]() |
21 Oct 2014, o 13:21 |
Kombo z gwiazdką +3+zielona słuchawa nie odpala mi fona. Dopiero dodanie guzika on/off ruszyło telefon. Wyskoczył monit o kraj.
Kod 7370 działa u mnie jak opcja w menu przywrócenia ust. fabrycznych. [ Dodano: 21 paź 2014, o 13:21 ] Wkońcu mam czysto i na SD i w telefonie.. wszystko jak z fabryki. Ikony roz***ne w menu ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 9 posts ] Previous topic | Next topic |
|