Register Login

Site RulesFAQSearchContact
PortalBlogWikiChat

Previous topic | Next topic
Page 4 of 4 [ 53 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Print view
Write comments Post new topic

Ręczne pobieranie i wgrywanie najnowszych Map Nokii.

Post Re: Ręczne pobieranie i wgrywanie najnowszych Map Nokii. 9 Apr 2022, o 13:32

Male - Moderator  Posts/Topics1308/235  Reputation point 614 
Offline  Profile   
Linux Firefox
nemo333 wrote:
Wgraj sobie Garmina z mapą UMP-pcPL, będziesz miał chociaż coś aktualniejszego niż mapy które w czasach świetności działały źle, a aktualizacje skończyły się 10 lat temu... Męczysz się z tym, a jak spróbujesz użyć to poprowadzi Cię przez las, bo nie zna żadnej z dróg wybudowanych przez ostatnie lata. Bez sensu.

Z Garminem dobry pomysł, ale mapę to był wziął zamiast UMP OpenStreetMaps:
Code:
Please Login or Register, to see this Content

Testowałem i działają o wiele lepiej niż UMP (E52 i 808PV)

[ Dodano: 9 kwi 2022, o 14:32 ]
A odpowiednim programem można połączyć podstawową, szlaki i warstwice w jeden gmapprom.img/gmapsupp.img.
Garmina znajdziesz tu:
garmin-mobile-xt-6-0-10-mapa-polski-2012-vt24140.htm
Po prostu pobierz potem Osmapę z mojego linku i zamień plik img w folderze Garmina. Będzie hulać.

[ Dodano: 9 kwi 2022, o 14:32 ]
Jest jeszcze Sygic, ale stary:
sygic-mobile-maps-10-vt27299.htm#p581403

Last post
Reply with quote 

Post Re: Ręczne pobieranie i wgrywanie najnowszych Map Nokii. 9 Apr 2022, o 14:58

Male - 30%  Posts/Topics50/1  Reputation point 0 
Offline  Profile 
Windows 10 Chrome
o super.
w końcu mapę nokii tez odpaliłem,ale garmina wgram bo aktualny
Reply with quote 

Post Re: Ręczne pobieranie i wgrywanie najnowszych Map Nokii. 9 Apr 2022, o 15:10

Male - Moderator  Posts/Topics1308/235  Reputation point 614 
Offline  Profile   
Linux Firefox
kylo77 wrote:
w końcu mapę nokii tez odpaliłem,ale garmina wgram bo aktualny
Super, gratulacje :thumbup:
Reply with quote 

Post Re: Ręczne pobieranie i wgrywanie najnowszych Map Nokii. 6 Oct 2022, o 18:14

Male - User  Posts/Topics1/0  Reputation point 0 
Offline  Profile 
Windows 10 Firefox
Nie pomogę w tym temacie ale moja historia jest taka, że z OVI mapy państw całej Europy wgrałem jak jeszcze działał sklep Nokii. Nie pamiętam, który był to rok 14 czy 15. Fakt, że ich aktualność w obecnym czasie spadła.
Muszę odpalić i sprawdzić czy działają.
Reply with quote 

Post Re: Ręczne pobieranie i wgrywanie najnowszych Map Nokii. 11 Jul 2025, o 13:55

Male - Expert  Posts/Topics28/8  Reputation point 84 
Offline  Profile 
Macintosh Safari
Siema, dawno mnie tu nie było :D

Mamy jakieś mapy do s40?

Właśnie z nostalgii kupiłem 6303i i chciałbym nią zastąpić smartfony :)
Reply with quote 

Post Re: Ręczne pobieranie i wgrywanie najnowszych Map Nokii. 26 Jul 2025, o 18:17

Male - Friend  Posts/Topics119/9  Reputation point 256 
Offline  Profile 
Linux Firefox
@amras666, przetestowałbym aplikacje wykorzystujące mapy offline OpenStreetMap, bo myślę, że nadal powinno być możliwe załadowanie do nich map. Lista tego typu aplikacji: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Software/J2ME
Reply with quote 

Post Re: Ręczne pobieranie i wgrywanie najnowszych Map Nokii. 20 Aug 2025, o 18:43

Male - Sponsor  Posts/Topics365/140  Reputation point 243 
Offline  Profile 
Windows 7 Firefox
Interesowałem się kiedyś aplikacjami mapowymi J2ME i znam kilka aplikacji, które działają, bo ich używałem. Ściślej mówiąc działały 2 lata temu, gdy jeszcze używałem telefonu z J2ME jako głównego, ale może nie przestały. Jedną z nich jest MGMaps mogąca korzystać m. in. z OpenStreetMap właśnie (zależnie od ustawień), wymieniona, jak zauważyłem, także na tej liście. Ponadto istnieje oficjalna aplikacja Google Maps dla J2ME, chociaż pewnie już niewspierana, ale ostatnio, gdy jej używałem, działała. Jest to jednak dosyć ciężka aplikacja. Obie te aplikacje mają wiele funkcjonalności i prezentują szczegółowe mapy (włącznie ze zdjęciami satelitarnymi) wykorzystując przy tym połączenie z Internetem.

Jeśli jednak wystarczy Ci mapa wybranego (albo kilku) z największych polskich miast, to jest seria bardzo lekkich aplikacji pod nazwą "imapa", które na dodatek działają bez Internetu (a więc bardzo szybko), bo cała skompresowana mapa jest dołączona do aplikacji (a mimo to aplikacja zamuje około 64 KB, mniej niż MGMaps). Seria, ponieważ jest osobna aplikacja dla każdego z dostępnych miast: Krakowa, Warszawy, Lublina, Poznania, Wrocławia i Szczecina. Wadą jest mniejsza szczegółowość i aktualność, ale to z tych map korzysta się najprzyjemniej.

Zrobiłem na forum porównanie tych aplikacji, które możesz przeczytać: http://nokiahacking.pl/post584840.htm
Reply with quote 

Post Re: Ręczne pobieranie i wgrywanie najnowszych Map Nokii. 3 Sep 2025, o 06:11

Male - Uploader  Posts/Topics313/41  Reputation point 117 
Offline  Profile   
Windows 10 Chrome
Google Maps ma to do siebie że działa na chyba każdym kliencie. Gdy mojej mamie rozładował się telefon, to właśnie dzięki N79 poruszaliśmy się po Warszawie

Reply with quote 

Write comments  Post new topic
Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Page 4 of 4 [ 53 posts ]
Previous topic | Next topic

Search for

Jump to

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests