![]() |
| Register | Login |
|
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
| Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Triki |
| Previous topic | Next topic Page 4 of 4 [ 53 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4 |
| Print view |
| Write comments | Post new topic |
| Ręczne pobieranie i wgrywanie najnowszych Map Nokii. |
|---|
| 9 Apr 2022, o 13:32 |
Wunder Wungiel ![]() |
|
nemo333 wrote: Wgraj sobie Garmina z mapą UMP-pcPL, będziesz miał chociaż coś aktualniejszego niż mapy które w czasach świetności działały źle, a aktualizacje skończyły się 10 lat temu... Męczysz się z tym, a jak spróbujesz użyć to poprowadzi Cię przez las, bo nie zna żadnej z dróg wybudowanych przez ostatnie lata. Bez sensu. Z Garminem dobry pomysł, ale mapę to był wziął zamiast UMP OpenStreetMaps: Testowałem i działają o wiele lepiej niż UMP (E52 i 808PV) [ Dodano: 9 kwi 2022, o 14:32 ] A odpowiednim programem można połączyć podstawową, szlaki i warstwice w jeden gmapprom.img/gmapsupp.img. Garmina znajdziesz tu: garmin-mobile-xt-6-0-10-mapa-polski-2012-vt24140.htm Po prostu pobierz potem Osmapę z mojego linku i zamień plik img w folderze Garmina. Będzie hulać. [ Dodano: 9 kwi 2022, o 14:32 ] Jest jeszcze Sygic, ale stary: sygic-mobile-maps-10-vt27299.htm#p581403 |
|
Last post |
|
| 9 Apr 2022, o 14:58 |
kylo77 ![]() |
|
o super.
w końcu mapę nokii tez odpaliłem,ale garmina wgram bo aktualny |
|
|
| 9 Apr 2022, o 15:10 |
Wunder Wungiel ![]() |
|
|
| 6 Oct 2022, o 18:14 |
Adamek12 ![]() |
|
Nie pomogę w tym temacie ale moja historia jest taka, że z OVI mapy państw całej Europy wgrałem jak jeszcze działał sklep Nokii. Nie pamiętam, który był to rok 14 czy 15. Fakt, że ich aktualność w obecnym czasie spadła.
Muszę odpalić i sprawdzić czy działają. |
|
|
| 11 Jul 2025, o 13:55 |
amras666 ![]() |
|
Siema, dawno mnie tu nie było
![]() Mamy jakieś mapy do s40? Właśnie z nostalgii kupiłem 6303i i chciałbym nią zastąpić smartfony ![]() |
|
|
| 26 Jul 2025, o 18:17 |
mp107 ![]() |
|
@amras666, przetestowałbym aplikacje wykorzystujące mapy offline OpenStreetMap, bo myślę, że nadal powinno być możliwe załadowanie do nich map. Lista tego typu aplikacji: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Software/J2ME
|
|
|
| 20 Aug 2025, o 18:43 |
Manna5 ![]() |
|
Interesowałem się kiedyś aplikacjami mapowymi J2ME i znam kilka aplikacji, które działają, bo ich używałem. Ściślej mówiąc działały 2 lata temu, gdy jeszcze używałem telefonu z J2ME jako głównego, ale może nie przestały. Jedną z nich jest MGMaps mogąca korzystać m. in. z OpenStreetMap właśnie (zależnie od ustawień), wymieniona, jak zauważyłem, także na tej liście. Ponadto istnieje oficjalna aplikacja Google Maps dla J2ME, chociaż pewnie już niewspierana, ale ostatnio, gdy jej używałem, działała. Jest to jednak dosyć ciężka aplikacja. Obie te aplikacje mają wiele funkcjonalności i prezentują szczegółowe mapy (włącznie ze zdjęciami satelitarnymi) wykorzystując przy tym połączenie z Internetem.
Jeśli jednak wystarczy Ci mapa wybranego (albo kilku) z największych polskich miast, to jest seria bardzo lekkich aplikacji pod nazwą "imapa", które na dodatek działają bez Internetu (a więc bardzo szybko), bo cała skompresowana mapa jest dołączona do aplikacji (a mimo to aplikacja zamuje około 64 KB, mniej niż MGMaps). Seria, ponieważ jest osobna aplikacja dla każdego z dostępnych miast: Krakowa, Warszawy, Lublina, Poznania, Wrocławia i Szczecina. Wadą jest mniejsza szczegółowość i aktualność, ale to z tych map korzysta się najprzyjemniej. Zrobiłem na forum porównanie tych aplikacji, które możesz przeczytać: http://nokiahacking.pl/post584840.htm |
|
|
| 3 Sep 2025, o 06:11 |
NieprzebijalnyN8 ![]() |
|
Google Maps ma to do siebie że działa na chyba każdym kliencie. Gdy mojej mamie rozładował się telefon, to właśnie dzięki N79 poruszaliśmy się po Warszawie
|
|
Top |
|
| Write comments | Post new topic |
|
Go to page Previous 1, 2, 3, 4 Page 4 of 4 [ 53 posts ] Previous topic | Next topic |
|
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
| Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Triki |
|
© 2009-2026 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)