by jonny » 25 Sep 2009, o 00:27
nBlack, nie są za wysokie... przecież te 80 postów nie jest trudno zrobić, tym bardziej jeżeli chce się forum regularnie odwiedzać i w pewien sposób mu pomóc.
Jestem uploaderem na kilku stronach i na żadnej nie ma nas 11 sztuk... nie licząc warezów, więc już jest tutaj spora ilość uploaderów.
-20 uploadów to za mało...stanowczo za mało. jeżeli ktoś ma być na stałe uploaderem to na pewno nie udowodni tego przez 20 wstawek
-50 Uploadów na miesiąc? wychodzi ~12 upków na tydzień, czyli lepiej dać w wymaganiach "10 Uploadów na tydzień", niż 50 na miesiąc... kto będzie później wszystkich z całego miesiąca rozliczał, czy zrobili te 50 uploadów.
Rozumiem że uploaderów powinno być najwięcej... chociaż w sumie tutaj patcherów powinno być najwiecej a nie uploaderów.. no ale ja wolę jakość a nie ilość dlatego wymagania które przedstawiłem do niskich nie należą.
Idąc na ustępstwa i dodając punkty ze starego regulaminu skleiła się taka oto nowa wersja:
- Wiedzieć jak działają strony z darmowym hostingiem plików, typu odsiebie.com, 4shared.com, etc.
- Znać doskonale instrukcje poprawnego umieszczania plików na forum.
- Znać regulamin forum.
- Znajomość ortografii
- Wiedzieć gdzie i jak uploadować.
- Pochwalić się przynajmniej 3 tygodniowym stażem na forum.
- 70 postów na forum.
- 40 własnych uploadów.
- Brak ostrzeżeń.
- Staranie się o spełnianie próśb użytkowników w dziale prośby
- Robić minimum 5 uploadów tygodniowo (po dołączeniu do grupy), innymi słowy być systematycznym, uploader ma być na wiele miesięcy, także jeżeli ma się stracić zapał po tygodniu lepiej się nie zgłaszać.
Uploader powinien być przykładem dobrego użytkownika.