![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Sztuczki via komputer |
Previous topic | Next topic Page 2 of 2 [ 23 posts ] Go to page Previous 1, 2 |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Phoenix] Reset kodu blokady programem Phoenix |
---|
![]() |
10 Feb 2011, o 11:15 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A po co wchodzisz w ręczny konfigurator? Wybierz po prostu usb w Connections.
|
Last post |
![]() |
![]() |
18 Feb 2012, o 13:48 |
czesiopoznan25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
witam nialem ten sam problrm z kodem zabezpirczjacym i zrobilem tak jak na opisie w wszysko jest ok
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
7 Jul 2012, o 13:25 |
TesterTelefonów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wodnik Szuwarek wrote: 1. Instalujemy Phoenix. 2. Instalujemy firmware. 3. Uruchamiamy Phoenix i do komputera podłączamy kabelkiem włączony telefon. 4. Klikamy na File -> Manage Connections (w wersji 2010 brak tej opcji, więc pomijamy ten punkt). 5. Sprawdzamy czy USB jest pierwsze na liście i klikamy na Close (jak wyżej). 6. Klikamy na File -> Scan Product. 7. Następnie klikamy na Testing -> Factory Settings. 8. Później zaznaczamy Factory Set Full, klikamy Write i zatwierdzamy Yes. 9. Program poprosi o przejście w tryb Test mode, więc zatwierdzamy Yes i nasz kod blokady wraca do stanu fabrycznego 12345. Skąd go pobrać ? Przydałby się w tym poście link do ściągnięcia programu. [ Dodano: 7 lip 2012, o 13:25 ] WITAM. Jest tu mały bałagan z telefonami, w jednym temacie jest kilkanaście rodzai telefonow, proszę o podział telefonów, łatwiej znaleźć ja akurat proszę mi pomóc w moim poście Nokia 500 |
![]() |
![]() |
7 Jul 2012, o 13:27 |
Mati91 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TesterTelefonów wrote: Skąd go pobrać ? Przydałby się w tym poście link do ściągnięcia programu. Gościu, czy opcja szukaj nie działa? Wujek google też by Ci pomógł... tu masz link do najnowszego phoenixa: |
![]() |
![]() |
7 Sep 2012, o 14:14 |
vieri37 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam pytanie, bo nie bardzo rozumiem, czy ta metoda pozbede sie sim-lock?
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 7 września 2012, o 14:13 ] Nie. I w żaden inny darmowy sposób. [ Dodano: 7 wrz 2012, o 14:14 ] A ile kosztuje simlock do tej noki? [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 7 września 2012, o 14:15 ] Kliknij w animowany banner na górze strony lub przejdź się po komisach. |
![]() |
![]() |
20 Nov 2012, o 23:49 |
Vintage ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy da radę to zrobić gdy mam kod na telefon? Tzn. kiedy odpalam telefon to ten kod mi wyskakuje zanim całkowicie się włączy
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 20 listopada 2012, o 22:44 ] No to dead flash. Możesz mi odpisać na GG? Jeżeli ten numer co jest na forum jest aktualny |
![]() |
![]() |
25 Jan 2013, o 23:03 |
Roberto32 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hej. No u mnie też nie działa. Telefon wszedł w stan Test Mode ale kod blokady jaki sobie założyłem taki mam nadal. A potrzebuje zablokować klawiaturę bo mi kobita sprawdza telefon. W sumie nic tam nie mam ale chcę żeby jej nie chodziło po glowie
![]() |
![]() |
![]() |
3 Nov 2013, o 20:07 |
michal939 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam tak samo z N8,ściagnąłem najnowszy Phoenix wszystko się normalnie łączy,robie wszystko co potrzeba a kod i tak zostaje taki jak wcześniej
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2 Page 2 of 2 [ 23 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Sztuczki via komputer |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)