Opis możliwości aplikacji:
Patch aktywowany jest jednym kliknięciem (także na urządzeniach dotykowych)
Możliwość aktywowania / wyłączania wszystkich patchy po wybraniu jednej opcji z menu.
Współpracuje praktycznie z każdym typem telefonu.
Uproszczony język skryptowy (makra) pozwalający na pisanie pojedynczych patchy na wiele typów telefonów.
Autostart patchy.
Wiadomość od twórcy programu:
Zmiany v2.2 > v2.3:
+ Nowe: RomPatcher+ może być zintegrowany z gotowym (?) softem
+ Nowe: dodano universalny InstallServer (obsługuje N95 i wiele innych telefonów)
+ Naprawiono: Kiedy dwa patche są ze sobą powiązane i jeden z nich zostanie wyłączony, drugi również się wyłącza.
+ Poprawiono: patche są teraz instalowane podczas pierwszego uruchomienia RomPatchera+ używając RP_Patches.zip
+ Usunięto: wykonywalny instalator jest niepotrzebny odkąd RP_Patches.zip zostaje przetworzony przez RomPatcher+ podczas pierwszego uruchomienia.
Instrukcja instalacji:
1) Jeśli Twój telefon jest w shakowany użyj RomPatcherPlus_2.3.sis.
2) Jeśli Twój telefon został shakowany przy użyciu certyfikatu od Leftup, użyj RomPatcherPlus_2.3.sisx.
3) W innym przypadku podpisz wersję Lite i zainstaluj. Oprócz tego musisz przekopiować pliki patcher.ldd i patchershadow.ldd do c:\sys\bin\
Rozwiązanie problemu Patcher.ldd Not Found:
Jeśli uruchomiłeś RomPatcher+ zaraz po zainstalowaniu możesz otrzymać powyższy komunikat. Rozwiązaniem jest ponowne uruchomienie telefonu i uruchomienie RomPatcher+.
Wskazówka dla osób robiących patche:
Jeśli Twój patch używa jakiś funkcjonalności z wersji v2.2, autor sugeruje zamieszczenie w patchu zmian używaj następującego schematu:
W paczce znajduje się również sam plik spolszczający dla osób które mają już zainstalowaną tą wersję programu w wersji angielskiej.
Opis aplikacji zapożyczony z wątku lpolityk, dziękuję bardzo.
http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=24143
------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------
EDIT: 25.02.2010r.
Dodałem nową wersję aplikacji, w której przetłumaczyłem komunikat pojawiający się po uruchomieniu programu. Próbowałem go całkowicie usunąć ale niestety nie udało mi się. Plik w załączniku pod nazwą: ROMPatcher Plus 2.3 - PL by darek1609 FULL PL
ROMPatcher Plus 2.3 - PL by darek1609 FULL PL
- Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content
RomPatcher+ 2.3 PL by darek1609
Spolszczenie
żródło:ipmart-forum.pl
___
Autor tematu: nemo333